fbpx

Prăjitură cu fructe

Icon print Print

Surprinde-i pe cei dragi și pregătește-le o prăjitură cu fructe savuroasă, dar care nu te va ține foarte mult timp în bucătărie pentru preparare. Poți alege vișine, caise, căpșune sau orice alt tip de fruct dorești.

Timp de pregătire: 35 minute

Număr de porții: o tavă

Ingrediente:

  • 250 g de Făină Superioară 000 de la Raftul Bunicii
  • 200 g de zahăr
  • 1 pliculeț de zahăr vanilat
  • 1 kg de cireșe/ vișine/ caise/ căpșune (fructele pot fi și congelate)
  • 8 ouă
  • 4 linguri de ulei de floarea soarelui
  • coaja de la o lămâie, dată pe răzătoare
  • un praf de sare
  • zahăr pudră pentru ornat

Mod de preparare

Această prăjitură cu fructe este foarte ușor de preparat și va fi un adevărat deliciu în farfurie.

Pentru început, spală bine fructele, scoate-le sâmburii și lasă-le la scurs.

Între timp, separă albușurile de gălbenușuri în 2 recipiente.  Bate cu ajutorul unui mixer albușurile până când devin spumă, adaugă zahărul treptat până se încorporează perfect și compoziția nu curge dacă întorci castronul. Adaugă cele 8 gălbenușuri, zahărul vanilat, praful de sare, dar și cu coaja de la lămăie. Continuă să amesteci.

La final, setează mixerul la turație mică și adaugă o parte din cantitatea de Făina Superioară 000 de la Raftul Bunicii. Pune apoi și cele 4 linguri de ulei, după care restul de făină. Oprește mixerul când compoziția capătă un aspect uniform.

Acoperă o tavă cu hârtie de copt și răstoarnă aluatul în tavă. Așază apoi fructele la suprafața aluatului de prăjitură. Dacă folosești cireșe sau vișine, pune-le întregi. Pe de altă parte însă, caisele și căpșunele le poți tăia pe jumătate sau chiar felii.

În cuptorul preîncălzit la 180 de grade introdu tava cu prăjitura cu fructe și las-o la copt preț de aproximativ 25 de minute.

Poți verifica dacă prăjitura este gata folosind testul învățat de la bunica – cel al scobitorii. Introdu o scobitoare în prăjitură și, dacă scobitoarea este uscată după ce o scoți, înseamnă că este coaptă și trebuie scoasă din cuptor.

Cu ajutorul unei site, presară zahărul vanilat pe întregul blat. O poți servi caldă sau rece, alături de familie și prieteni.

Pofta bună!

Bomboane fulgi de nea, cu nucă de cocos

VEZI REȚETA
Image Bomboane fulgi de nea, cu nucă de cocos

Quiche cu broccoli și costiță

VEZI REȚETA
Image Quiche cu broccoli și costiță

Chec de Crăciun, cu fructe confiate

VEZI REȚETA
Image Chec de Crăciun, cu fructe confiate