Surprinde-i pe cei dragi și pregătește-le o prăjitură cu fructe savuroasă, dar care nu te va ține foarte mult timp în bucătărie pentru preparare. Poți alege vișine, caise, căpșune sau orice alt tip de fruct dorești.
Timp de pregătire: 35 minute
Număr de porții: o tavă
Ingrediente:
Mod de preparare
Această prăjitură cu fructe este foarte ușor de preparat și va fi un adevărat deliciu în farfurie.
Pentru început, spală bine fructele, scoate-le sâmburii și lasă-le la scurs.
Între timp, separă albușurile de gălbenușuri în 2 recipiente. Bate cu ajutorul unui mixer albușurile până când devin spumă, adaugă zahărul treptat până se încorporează perfect și compoziția nu curge dacă întorci castronul. Adaugă cele 8 gălbenușuri, zahărul vanilat, praful de sare, dar și cu coaja de la lămăie. Continuă să amesteci.
La final, setează mixerul la turație mică și adaugă o parte din cantitatea de Făina Superioară 000 de la Raftul Bunicii. Pune apoi și cele 4 linguri de ulei, după care restul de făină. Oprește mixerul când compoziția capătă un aspect uniform.
Acoperă o tavă cu hârtie de copt și răstoarnă aluatul în tavă. Așază apoi fructele la suprafața aluatului de prăjitură. Dacă folosești cireșe sau vișine, pune-le întregi. Pe de altă parte însă, caisele și căpșunele le poți tăia pe jumătate sau chiar felii.
În cuptorul preîncălzit la 180 de grade introdu tava cu prăjitura cu fructe și las-o la copt preț de aproximativ 25 de minute.
Poți verifica dacă prăjitura este gata folosind testul învățat de la bunica – cel al scobitorii. Introdu o scobitoare în prăjitură și, dacă scobitoarea este uscată după ce o scoți, înseamnă că este coaptă și trebuie scoasă din cuptor.
Cu ajutorul unei site, presară zahărul vanilat pe întregul blat. O poți servi caldă sau rece, alături de familie și prieteni.
Pofta bună!
Cinnamon Rolls
VEZI REȚETABanane umplute cu ciocolată în foietaj
VEZI REȚETAMini clafoutis cu fructe de pădure
VEZI REȚETA© Copyright 2021 GoodMills România. Toate drepturile rezervate.