fbpx

Prăjitură cu nectarine și blat de mămăligă

Icon print Print

Bucură-te de prospețimea nectarinelor și include-le într-un desert care va aduce multă bucurie meselor servite în familie. Prăjitura cu nectarine la care poftim astăzi are un ingredient-surpriză: blatul de mămăligă. Da, ai citit bine!

Dacă ți-am stârnit curiozitatea, suflecă-ți mânecile și hai să ne apucăm de gătit o minunată prăjitură cu nectarine și blat de mămăligă.

Timp de preparare: 50 minute

Număr de porții: 1 tavă de 20 cm

Ingrediente:

Pentru mămăligă:

  • 150 g Mălai Extra Gold Raftul bunicii
  • 250 ml apă
  • puțină sare

Pentru aluatul prăjiturii:

  • 75 g mămăligă pregătită în prealabil cu Mălai Extra Gold Raftul bunicii
  • 75 g migdale măcinate
  • 120 g unt topit și încă puțin pentru dressing
  • 125 g zahăr
  • 2 ouă bătute ușor
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 coajă de lămâie proaspăt rasă
  • 1 vârf de linguriță de sare

Pentru topping:

  • 2 nectarine coapte și feliate

Mod de preparare

Înainte de toate, pregătim o mămăliguță apetisantă, ajutându-ne de Mălaiul Extra Gold. Pune apa la încălzit într-un ceaun, adaugă sarea, iar când apa începe să dea în clocot, toarnă mălaiul în ploaie, puțin câte puțin, amestecând energic cu un tel. Apoi, lasă mămăliga să fiarbă în voie circa 15-20 de minute. Când e gata, las-o deoparte la răcit.

Timpul parcă zboară când știi că prepari ceva bun de tot pentru cei dragi. În anticiparea bunătății pe care le-o vei așeza în față, preîncălzește cuptorul la 180°C și pregătește o tavă de copt rotundă de 20 cm. Unge tava cu puțin unt și tapeteaz-o cu hârtie de copt. Unge cu generozitate și hârtia de copt cu unt.

A venit momentul să pregătim blatul prăjiturii cu nectarine. Din mămăliga preparată anterior, cântărește 75 g și pune-o deoparte. Ia un bol de dimensiuni medii și amestecă în el untul topit cu zahărul. Adaugă puțin câte puțin din ouăle bătute ușor în prealabil, amestecând bine după fiecare tură. Apoi, adaugă restul ingredientelor: migdalele măcinate, cele 75 g de mămăligă, prajul de copt, coaja de lămâie rasă și sarea. Amestecă bine toate ingredientele până se omogenizează complet și obții un aluat căruia îi vei da o formă rotundă.

Așază cu grijă aluatul pe fundul tăvii rotunde, netezește-l cu o spatulă și presează suprafața aluatului pentru a îndepărta eventualele bule. Apoi, ornează pe deasupra cu feliile de nectarine.

Dă tava la cuptor pentru circa 35-40 de minute sau până când observi că blatul se ridică și începe să capete o culoare aurie. Pentru mai multă siguranță, fă testul scobitorii.

Dacă prăjitura trece testul scobitorii, scoate-o din cuptor, ajută-te de un cuțit pentru a o desprinde de pe marginea tăvii și las-o la răcit pe o farfurie, timp de 10 minute.

După aceea, o poți felia și servi celor dragi. Poftă bună!

Coroniță cu camembert

VEZI REȚETA
Image Coroniță cu camembert

Lava cake

VEZI REȚETA
Image Lava cake

Rulouri împletite cu migdale

VEZI REȚETA
Image Rulouri împletite cu migdale