fbpx

Prăjitură de casă cu mix de fructe

Icon print Print

Descoperă prăjitura cu fructe, un preparat rapid, ușor de făcut și absolut delicios, îndrăgit atât de cei mici, cât și de adulți.

Avantajul acestei rețete constă în libertatea de a-ți alege orice fruct dorești pentru a o înnobila. De cele mai multe ori, prăjitura cu fructe este preparată cu cireșe sau vișine, dar tu poți alege zmeură, caise, căpșuni, afine, prune sau orice altceva.

Dacă vrei să îi răsfeți pe cei de acasă cu un desert delicios, alege fructele preferate, urmărește pașii din rețetă și, mai repede decât crezi, vei avea un preparat care va aduce zâmbetul pe buzele tuturor celor din casă.

Timp de pregătire: 1 oră

Număr de porții: 12 bucăți

Ingrediente:

  • 280 g Făina Superioară 000 Raftul bunicii
  • 200 g zahăr
  • 200 ml lapte
  • 150 ml ulei
  • 4 ouă
  • 30 g amidon
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 500 g fructe (cireșe, caise, căpșuni, vișine, zmeura, prune, etc.)

Mod de preparare:

Întâi zâmbește, pentru că știi deja ce deliciu pui la cale!

Pregătește fructele (dacă alegi fructe cu sâmburi, asigură-te că îi scoți pe toti) și spală-le sub un jet puternic de apă rece.

Într-un bol încăpător, bate ouăle împreună cu zahărul și un praf de sare. Omogenizează bine, amestecând rapid cu un tel sau cu un mixer, până când compoziția prinde textura unei spume.

Adaugă laptele și încorporează-l bine, continuând să amesteci temeinic, pentru a păstra textura. Pune treptat, în ploaie, Făina Superioară 000 Raftul bunicii, amidonul și praful de copt, și continuă să amesteci. Ușor, ușor, vei obține o compoziție fină și omogenă, ideală pentru un blat pufos.

Pregătește o tavă tapetată cu puțin ulei și hârtie de copt. Toarnă întreaga compoziție, asigurându-te că o întinzi uniform pe toată suprafața tăvii. A sosit momentul să înnobilezi aluatul cu arome și culori, așa că poți presăra pe deasupra fructele alese.

Dă tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și las-o pentru aproximativ 20 de minute. Atunci când prăjitura este rumenită frumos, testează cu o scobitoare dacă aluatul este suficient de copt. Dacă vezi urme de aluat pe scobitoare, mai lasă câteva minute prăjitura la cuptor, până când e gata, iar aromele îmbietoare ale prăjiturii îți invadează bucătăria.

Las-o să se răcorească 5 minute, apoi îi poți surprinde pe cei dragi cu acest desert pufos și parfumat. Taie prăjitura și cheamă-i pe cei dragi să vă bucurați impreună de o prăjitură cu fructe delicioasă și ușor de preparat.

Poftă bună!

Coroniță cu camembert

VEZI REȚETA
Image Coroniță cu camembert

Lava cake

VEZI REȚETA
Image Lava cake

Rulouri împletite cu migdale

VEZI REȚETA
Image Rulouri împletite cu migdale