fbpx

Tartă cu mere, cuișoare și scorțișoară

Icon print Print

Tarta cu mere este un desert delicios și fraged, ideal pentru zilele în care vrei să îi răsfeți pe cei de acasă cu arome de toamnă și nu numai. Poți alege orice soi de mere care-ți plac, se potrivesc foarte bine în această rețetă.

Timp de pregătire: 1 oră și 40 de minute

Număr de porții: o tavă mică de 20 de cm

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 300 g Făină Superioară 000 Raftul bunicii
  • 150 g unt
  • 6 linguri de apă rece
  • 1 praf de sare

Pentru umplutură:

  • 6 mere
  • 50 g zahăr
  • 1 lingură de amidon
  • 1/2 linguriță scorțișoară
  • 1/4 linguriță cuișoare
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • un praf de sare

Pentru decor:

  • 1 ou
  • 1 lingură zahăr

Mod de preparare:

Prepararea umpluturii

Ce frumoase, rotofeie și pline de aromă sunt merele, nu-i așa? Spală merele sub jet de apă rece și începe să le cureți de coajă și de cotoare. Taie-le apoi în cubulețe potrivite și pune-le într-un bol încăpător. Adaugă peste acestea zahărul, amidonul, scorțișoara, cuișoarele, extractul de vanilie și praful de sare, apoi amestecă totul foarte bine. Ce arome minunate! Lasă umplutura la odihnit în frigider până ce este gata și aluatul, abia au timp să se aromatizeze merele așa cum trebuie.

Prepararea aluatului

Într-un bol generos, pune făina Superioară 000 Raftul bunicii, sarea și untul tăiat cubulețe. Acum suflecă-ți bine mânecile și începe să amesteci cu spor, până ce acestea se omogenizează. Adaugă apoi apa rece și amestecă foarte bine, până ce aluatul începe să capete formă.  Frământă-l cu drag câteva minute, până capătă un aspect elastic. Învelește-l într-o folie alimentară și lasă-l la odihnit aproximativ 30 de minute la frigider.

Asamblarea tartei

După o pauză binemeritată, e momentul să scoți aluatul de la frigider și să-l împarți în două bucăți egale. Pune prima bucată de aluat înapoi în frigier, iar pe cea de-a doua, cu ajutorul unui sucitor, întinde-o pe blatul de lucru.

Pregătește o tavă tapetată cu puțin ulei și hârtie de copt, adaugă foaia de tartă și niveleaz-o frumos.  Peste aceasta, așază întreaga umplutură de mere aromate, apoi acoperă tarta cu cealaltă bucată de aluat, pe care o întinzi înainte.

Dacă ți-a mai rămas puțin aluat îl poți folosi pentru a crea diverse modele pentru tarta ta. Aici nu există nicio regulă, lasă-ți imaginația să te ghideze.

Înainte de a da tava la cuptor, cu ajutorul unei pensule, unge tarta cu oul bătut. Presară apoi deasupra zahărul, în ploaie. Tot ce îți mai rămâne de făcut, este să pui tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ o oră.

Răsfață-i pe cei dragi cu arome imbietoare și bucurați-vă împreună de o tartă gustoasă cu mere.

Poftă bună!

Măr copt în foietaj

VEZI REȚETA
Image Măr copt în foietaj

Cinnamon Rolls

VEZI REȚETA
Image Cinnamon Rolls

Banane umplute cu ciocolată în foietaj

VEZI REȚETA
Image Banane umplute cu ciocolată în foietaj