Fursecuri cu ciocolată

Icon print Print

Fursecurile cu cicolată sunt alegerea ideală pentru zilele în care vrei să îi răsfeți pe cei mici cu un desert crocant și ușor de preparat. Parfumate, fragede și absolut delicioase, fursecurile cu ciocolată sunt foarte populare mai ales în bucătăria americană. De câte ori nu te-ai uitat la un film și ai vazut cum mamele pregătesc pentru cei mici fursecuri calde și  delicioase? Acum este rândul tău să le prepari celor dragi ție un desert care să îi înveselească și să bucure zilele petrecute împreună acasă.

Cu răbdare și dragoste urmărește pașii din rețetă și mai repede decât crezi vei obține fursecuri cu ciocolată de admirat.

Timp de pregătire: 30 de minute

Număr de porții: 15 bucăți

Ingrediente:

  • 450 g Făină Superioară 000 Raftul bunicii
  • 200 g ciocolată cu lapte
  • 100 g zahăr alb tos
  • 200 g zahăr brun
  • 200 g unt
  • 100 g ciocolată neagră
  • 2 ouă
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 esență de vanilie
  • 1 praf de sare

Mod de preparare:

Pentru început, scoate un bol încăpător și pune la îndemână untul, zahărul alb, zahărul brun și esența de vanilie. Adaugă untul și mixează-l cu spor alături de cele două tipuri de zahăr. După ce acestea devin o cremă iar zahărul s-a topit și este una cu untul, adaugă esența de vanilie pentru o aromă ce amintește de duminicile petrecute alături de bunici. Dacă crema este gata poți adăuga pe rând ouăle amestecând continuu până întreaga compoziție se omogenizează. Nu uita de praful de sare pe care trebuie să îl adaugi. Într-un bol mai mic, pune bicarbonatul de sodiu peste Făina Superioară Raftul bunicii.  Presară acest mix peste amestecul din bolul mare amestecând continuu.

Acum este timpul să adaugi ciocolata cu lapte și ciocolata neagră mărunțite în cubulețe mici. Continuă apoi să amesteci până când se încorporează și acestea în aluat iar acesta devine omogen.

Tapetează cu puțin ulei o tavă, adaugă hârtie de copt și formează fursecurile așezându-le frumos și în ordine în tavă. Poți folosi pentru modelare o lingură sau puteți face asta chiar cu mâinile.

Dacă ai terminat de aranjat micile gustări în tavă le poți băga în cuptorul preîncălzit la 180 de grade și lasa aproximativ 15 minute până când devin rumene deasupra și parfumul acestora va umple de bucurie sufletul celor dragi. Tot ce îți mai rămâne de făcut este să îi chemi pe cei dragi la masă și să vă bucurați împreună de un desert delicios.

Poftă bună!

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: Bunătăți din Dobrogea

4 ore

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: Bunătăți din Dobrogea

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: bunătăți din Muntenia

3 ore

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: bunătăți din Muntenia

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie – Bunătăți din Transilvania

3 ore și 35 minute

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie – Bunătăți din Transilvania
Magie în Bucătărie