Fursecuri cu gem

Icon print Print

Fie că vrei să pregătești o masă specială de Paște, de Crăciun sau de Revelion, ori doar vrei să îi răsfeți pe cei de acasă cu un desert fraged și delicios, rețeta bunicii de fursecuri cu gem este cea mai bună alegere mai ales când ai nevoie de un preparat rapid.

Pregătește-ți ingredientele necesare pentru a le avea la îndemână în orice clipă, ia-ți șorțul preferat și în doar câțiva pași poți să obții fursecuri cu gem delicioase, parfumate și adorate de cei ce le vor servi. Ești gata să te apuci de gătit?

Timp de pregătire: 35 de minute

Număr de portii: 15 bucăți

Ingrediente:

  • 380 g Făină Superioară 000 Raftul bunicii
  • 200 g zahăr
  • 200 g unt
  • 80 g migdale
  • 1 esență de vanilie
  • 4 gălbenușuri
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • gem
  • sare
  • coaja rasă de la o lămâie

Mod de preparare:

Înainte de toate, scoate din timp untul din frigider pentru ca acesta să fie la temperatura camerei atunci când începi să gospodărești. Într-un un bol mare mixează cu determinare untul până devine o cremă moale. Adaugă zahărul pudră și continuă să le mixezi până când se topește și devine una cu untul cremă. E timpul să adaugi gălbenușurile, coaja rasă de la o lămâie și esența de vanilie. Cu pasiune, mixează până acestea se încorporează și rezultă o cremă armonioasă.

Migdalele măcinate, praful de copt și sarea se adaugă rând pe rând amestecând continuu.

Când obții o cremă omogenă, adaugă migdalele măcinate, praful de copt și sarea, apoi continuă să amesteci. Presară încet și cu răbdare Făina Superioară 000 Raftul bunicii, încorporeaz-o și pe ea cu grijă până ajungi să ai un aluat voinic și consistent.

Ia cu grijă coca, pune-o pe blatul de lucru și suflecă-ți mânecile pentru a o modela. Realizează o minge, îmbracă-l frumos într-o folie alimentară, pune-l la odihnit în frigider pentru aproximativ 20 de minute.

Când s-a întărit împarte-l egal în 2, tapetează prima jumătate cu puțină Făină Superioară 000 Raftul bunicii și cu ajutorul unui sucitor întinde bine și cu spor foaia de aluat. Alege-ți formele preferate și decupează fursecurile. Repetă pașii și pentru cealaltă jumătate de aluat, să nu se supere că l-ai lăsat singur.

Gata cu formele? Ia o tavă, pune-i câteva picături de ulei pe care trebuie să-l întinzi bine de tot și adaugă și hârtia de copt. Pune în rând fursec lângă fursec și apoi bagă-le 15 minute la rece să stea în tihnă. Pregătește cuptorul, și când temperatura ajunge la 180 de grade mută micile forme din frigider și lasă-le în căldura circa 12 minute până încep să devină aurii. Dă-le puțin timp să se răcească înainte de a face orice altceva cu ele.

E timpul să le asamblezi frumos. Presară cu puțin zahăr pudră fursecurile pe care le folosești pentru a pune capacul. Pentru cealaltă jumătate, ai nevoie de puțin gem, orice aromă îți dorești și preferi. Cu ajutorul unei lingurițe, începe să ungi fiecare fursec cu gemul sau dulceața ta preferată, apoi deasupra acestora pune căpăcelul.

Mai repede decât credeai, o să ai gata fursecuri fragede, parfumate si absolut delicioase. Pune-le un zâmbet pe buze celor dragi.

Poftă bună!

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: Bunătăți din Dobrogea

4 ore

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: Bunătăți din Dobrogea

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: bunătăți din Muntenia

3 ore

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: bunătăți din Muntenia

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie – Bunătăți din Transilvania

3 ore și 35 minute

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie – Bunătăți din Transilvania
Magie în Bucătărie