fbpx

Fursecuri cu nuci

Icon print Print

Descoperă o rețetă de fursecuri cu nuci delicioase, la fel cum le făcea bunica. Aceste mici plăceri sunt potrivite pentru acele zile în care vrei să aduci un plus de dulce în casă, dar timpul este scurt. Ușor de preparat, vor fi bucuria oamenilor dragi.

Răsfață-i pe cei de acasă cu fursecuri fragede, gustoase și parfumate. Ești gata să te apuci de gătit? Pune-ți șorțul preferat, urmărește pașii preluați din caietul cu rețete al bunicii și vei obține un desert care va bucura papilele invitaților.

Timp de pregătire: 40 de minute

Număr de bucăți: 25 de bucăți

Ingrediente:

  • 150 g Făină Superioară 000 Raftul bunicii
  • 100 g nuci
  • 120 g unt
  • 80 g zahăr
  • 1 ou
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • 1 praf de sare
  • 1 vârf de cuțit de praf de copt
  • jumătate de borcan de gem

Mod de preparare:

Alege un bol cât mai încăpător în care cu grijă adaugă zahărul, untul și vanilia, iar cu ajutorul unui mixer amestecă-le zdravăn. Când acestea se transformă într-o spumă este timpul să adaugi gălbenușul de ou pe care îl vei încorpora începând din nou să amesteci.

A sosit momentul ingredientului minune: adaugă Făina Superioară 000 de la Raftul Bunicii, alături de sare și praful de copt și continuă să amesteci compoziția până când vezi că aluatul devine omogen și atât de pufos încât nu-ți mai vine să îl lași din mână. Cât timp pregătești cel mai frumos și moale aluat, încinge cuptorul la 177 de grade.

A venit și timpul să sfărâmi cu multă îndârjire nucile pe care să le pui într-un alt castron. Separat, bate cu putere albușul într-un bol micuț și lasă-l să se liniștească. Din aluatul potolit începe să formezi biluțe mici pe care apoi rostogolește-le pe rând, prin albuș și nuci.

Pe o tavă tapetată cu un strop de ulei și hârtie de copt, așază-le în linie și formează o gaură în mijlocul fiecăreia, pe care umple-o cu o linguriță de magiun din cămară. Repetă acest proces până nu-ți mai rămâne aluat.

Când le-ai așezat frumos, bagă-le în cuptorul deja încălzit pentru aproximativ 15 minute, timp în care se vor rumeni și colora în maroniu. Dacă bucătăria ta deja miroase îmbietor, scoate fursecurile și lasă-le să se odihnească puțin, timp în care poți pregăti masa pentru cei dragi.

Li s-a făcut probabil poftă să savureze fursecurile care ar face-o pe bunica să fie cu adevărat mândră.

Bucurați-vă împreună de un desert cuceritor, să aveți poftă bună!

Rulouri cu șuncă și cașcaval pentru picnic

VEZI REȚETA
Image Rulouri cu șuncă și cașcaval pentru picnic

Prăjitură Pina Colada

VEZI REȚETA
Image Prăjitură Pina Colada

Clătite japoneze cu zmeură

VEZI REȚETA
Image Clătite japoneze cu zmeură