fbpx

Fursecuri de casă cu stafide

Icon print Print

Nu există aniversare sau sărbătoare în familie fără tradiționalele fursecuri cu stafide pe masă. Ce ai zice însă, dacă de data asta ai renunța să cumperi fursecurile de la cofetăria preferată și, mai degrabă, le-ai pregăti chiar tu. Bucuria familiei tale va fi de două ori mai mare, iar gustul fursecurilor cel puțin de două ori mai bun.

Pentru a le potența gustul, servește-le la cafea, aromele acestora se vor împleti și se vor completa reciproc, iar rezultatul va fi uimitor: va apărea zâmbetul pe buzele tuturor celor adunați în jurul mesei.

Fursecurile cu stafide pot fi, de asemenea, oferite în dar atunci când mergi în vizită. Fii sigur că gazdele vor fi impresionate de gestul tău. Pentru un efect wow, pune fursecurile într-o cutie de carton și leagă apoi cutia cu o panglică colorată – nu uita să faci o fundă mare pe mijloc.

Timp de pregătire: 40 minute

Număr de porții: 26 fursecuri

Ingrediente:

  • 2 căni Făină Standard 650 Raftul Bunicii
  • 2 lingurițe de praf de copt
  • ¼ linguriță sare
  • ¾ cană de unt, la temperatura camerei
  • 1 cană de zahăr brun
  • 1 ou, la temperatura camerei
  • 1 linguriță de esență de vanilie
  • 3-4 linguri de lapte
  • 1 cană de stafide

Mod de preparare

Preîncălzește cuptorul la 190 de grade Celsius. Acoperă două tăvi cu hârtie de copt.

Într-un bol încăpător, amestecă Făina Standard 650 Raftul bunicii cu sarea și praful de copt.

Ia un alt vas, pune untul si folosește mixerul pentru a-l transforma într-o cremă fină. Încorporează treptat zahărul, iar după 2 minute adaugă oul și esența de vanilie. După ce compoziția devine omogenă, poți încorpora treptat și amestecul de făină cu praf de copt. Completează apoi cu lapte, dar și cu stafide și oprește mixerul. Aluatul mai trebuie puțin amestecat și e gata.

Folosește o lingură pentru a modela câte un fursec, apoi așază-le unul lângă celălalt, în tavă, asigurându-te că lași o distanță de 4-5 cm între ele.

Bagă tăvile cu fursecuri la cuptor și coace-le în jur de 12-15 minute. Când capătă o nuanță aurie la suprafață, iar marginile devin ușor maronii sunt gata. Ai grijă să nu le lași să se coacă prea mult pentru că acestea nu vor mai fi moi la interior, ci vor căpăta o textură neplăcută.

După ce fursecurile s-au copt, lasă-le să se răcească, pune-le frumușel pe un platou și savurează-le într-o companie plăcută, alături de un ceai bun. Bucurați-vă de timp de calitate împreună cu cei dragi.

Poftă bună!

Rulouri cu șuncă și cașcaval pentru picnic

VEZI REȚETA
Image Rulouri cu șuncă și cașcaval pentru picnic

Prăjitură Pina Colada

VEZI REȚETA
Image Prăjitură Pina Colada

Clătite japoneze cu zmeură

VEZI REȚETA
Image Clătite japoneze cu zmeură