Pain au Chocolat este un desert franțuzesc clasic, cu un aluat crocant și ciocolată delicioasă, care îți aduce parfumul patiseriilor pariziene chiar în propria bucătărie. Deși pare sofisticat, cu câteva trucuri simple, poți pregăti aceste preparate cu ciocolată rapid și ușor. Iată cum să faci un Pain au Chocolat perfect, chiar la tine acasă!
Ingrediente:
250 gr făină superioară 000 Raftul Bunicii
250 gr unt
½ linguriță sare
100 ml apă rece
Ciocolată neagră sau cu lapte
Un gălbenuș de ou
Cerne făina într-un bol suficient de încăpător, după care adaugă sarea și amestecă ingrediente. Taie untul în bucăți mai mici pentru a fi mai ușor de frământat, toarnă-l în făină și începe să amesteci ușor, folosind mâinile, pentru a lega aluatul. După ce ai trecut de acest pas, adaugă și apa, puțin câte puțin, ca să poți omogeniza compoziția. Adaugă apă până când aluatul tău ia o textură elastică, asemenea unei bile de plastilina. Dacă este nevoie, poți suplimenta. Formează o bilă rotundă, acoperă bolul cu folie alimentară și lasă-l la frigider pentru aproximativ 15 minute.
Pentru a obține un aluat foietaj, unul dintre cele mai importante părți este împăturirea aluatului. După ce l-ai scos din frigider, întinde foaia de aluat sub forma unui dreptunghi și împăturește-o de 3-5 ori, apoi mai lasă-l să se odihnească timp de câteva minute în frigider. Repetă acest procedeu de 2-3 ori, iar apoi poți trece la ciocolată.
În ceea ce privește umplutura pain au chocolate, poți folosi atât ciocolată neagră, cât și cu lapte. Poți tăia tabletele în fâșii înguste sau poți folosi direct varianta de fulgi de ciocolată. Împarte foaia de aluat întinsă în mai multe dreptunghiuri egale, pe care apoi le presari cu ciocolată și le rulezi din ambele capete. Așază-le într-o tavă, pe o foaie de copt și nu uita să le ungi cu un gălbenuș de ou pentru o culoare deosebită după coacere.
Preîncălzește cuptorul la 190°C (cu ventilație, dacă ai opțiunea). Coace Pain au Chocolat timp de 15-20 de minute sau până când devin aurii și bine rumenite. Asigură-te că aluatul este crocant și ciocolata este topită. Pain au chocolat se servește cel mai bine călduț, alături de o cafea sau un ceai.
© Copyright 2021 GoodMills România. Toate drepturile rezervate.