Pasca
Galerie de reţete
alege produsele pe care doreşti să le regăseşti în reţete
Pască fără aluat
60 minute
Vrei să prepari o pască gustoasă, însă îți dorești o rețetă simplă, în câțiva pași, care să nu necesite prea mult timp și multe operațiuni? Încearcă pasca fără aluat, care nu numai ca e ușor de preparat, însă totodată are un gust pregnant de brânză și va fi pe placul tuturor.
De ce să alegi o pască fără aluat? În primul rând, pentru că aroma sa este mai intensă decât a celei cu aluat – aceasta conține mai multă brânză, dar și mai multe ouă. În al...
Citește mai mult
Sfaturi pentru o pască reușită
Sărbătorile Pascale se apropie cu pași rapizi, iar pentru gospodinele desăvârșite, această perioadă este o oportunitate excelentă de a-și reuni membrii familiei în jurul mesei și a-i încânta cu bunătăți de casă absolut delicioase.
Din dragoste pentru gătit și toți ai casei, pregătirile pentru masa de Paște încep de obicei mai devreme, cu punerea la punct a listei de cumpărături, cu socotirea numărului de invitați, cu planificarea zilelor în care se vor prepara buc...
Citește mai mult
5 sfaturi pentru o pască reușită
5 sfaturi pentru o pască reușită
Pentru ca pregătirile pentru masa de Paște să fie doar cu bucurie, avem pentru tine 5 sfaturi pentru o pască reușită.
1. Pentru aluat, folosește Făina Superioară 000 pentru Cozonac. Este o făină de calitate, albă, finǎ şi pufoasǎ, fără aditivi sau amelioratori adăugați.
2. Amestecă drojdia cu zahăr și lapte călduț, apoi las-o la odihnit. Dacă alegi să faci o pască fără aluat, sari peste acest sfat.
3. Pune 1 lingură de Griș d...
Citește mai mult
Pască cu brânză și stafide
1 oră și 15 minute
PASCĂ CU BRÂNZĂ ȘI STAFIDE
Timp de preparare: 1 oră și 15 minute
Ingrediente pentru aluat
150 g unt
4 linguri smântână
3 linguri de grăsime topită sau ulei
drojdie proaspătă cât o măslină
Făină 000 pentru Cozonac Raftul Bunicii cât cuprinde
2 g sare
3 linguri de lapte călduț
2 g zahăr
Ingrediente pentru umplutură
50 g Făină 000 pentru Cozonac Raftul Bunicii
50 g Griș din Grâu Raftul Bunicii
500 g brânză de vaci
200 g zahăr
50 g unt
200 g sta...
Citește mai mult
Pască din Bucovina
150 minute
PASCÄ‚ DIN BUCOVINA
Timp de preparare: 150 de minute
Ingrediente:
Pentru blat:
500 gr de făină Raftul bunicii 000 pentru Cozonac sau albă superioară 000
2 ouă
100 gr de zahăr
100 gr de unt
1 plic de zahăr vanilat
300 ml lapte călduț
20 gr de drojdie
Pentru umplutură:
500 gr de brânză de vaci
2 ouă
100 gr de zahăr
1 plic de zahăr vanilat
2 linguri de esență de rom
50 gr de stafide
Mod de preparare:
Primul pas este să cerneÈ›i cu multÄ...
Citește mai mult