Pască fără aluat

Icon print Print

Vrei să prepari o pască gustoasă, însă îți dorești o rețetă simplă, în câțiva pași, care să nu necesite prea mult timp și multe operațiuni? Încearcă pasca fără aluat, care nu numai ca e ușor de preparat, însă totodată are un gust pregnant de brânză și va fi pe placul tuturor.

De ce să alegi o pască fără aluat? În primul rând, pentru că aroma sa este mai intensă decât a celei cu aluat – aceasta conține mai multă brânză, dar și mai multe ouă. În al doilea rând, pentru că este mult mai ușor de preparat decât cea cu aluat – chiar și pentru cineva care este la început în ale bucătăritului, această rețetă pare floare la ureche.

Renunță la ideea de a comanda pască de la cofetăria din cartier și bucură-te de mirosul de sărbătoare pe care îl va căpăta bucătăria ta. Fii sigură că cei dragi vor aprecia mai mult acest preparat dacă este pregătit în casă, chiar de tine.

Sfaturi pentru cea mai gustoasă pască fără aluat

Înmoaie stafidele în apă caldă cu esență de rom cu câteva ore înainte de a prepara pasca. Astfel, nu numai că vor căpăta o aroma plăcută, însă totodată se vor umfla și vor avea o textură potrivită.

Nu deschide cuptorul în primele 20 de minute după ce bagi pasca la cuptor, pentru a te asigura că va crește frumos.

Timp de pregătire: 60 minute

Număr de porții: 1 pască

Ingrediente:

  • 4 linguri de Făină Superioară 000 pentru cozonac Raftul Bunicii
  • 4 linguri de griș din grâu Raftul Bunicii
  • 700 g brânzică de vaci cu peste 20% grăsime
  • 6 ouă
  • 400 g de smântână
  • 200 g de unt
  • 200 g de zahăr
  • 200 g de stafide
  • 1 păstaie de vanilie

Mod de preparare

Scoate untul din frigider cu cel putin o jumătate de oră înainte de a-ți pune șorțul de bucătărie și de a începe să prepari pasca.

Într-un bol mare amestecă de zor brânzica grasă cu smântâna și zahărul.

Separat, într-un alt castron bate energic ouăle cu un praf de sare. Toarnă-le apoi peste prima compoziție, adaugă cele 4 linguri de Făină Superioară 000 pentru cozonac Raftul Bunicii, dar și grișul din grâu Raftul Bunicii, precum și stafidele. Amestecă totul până când compoziția devine omogenă și apoi răstoarn-o într-o cratiță în care pui hârtie de copt (poți folosi și un vas de iena).

Bagă amestecul în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius si lasă-l acolo până când devine auriu în mijloc și maroniu pe margini.

Scoate pasca din cuptor și las-o să se odihnească cel puțin jumătate de oră, la temperatura camerei.

O poți personaliza după poftele inimii, o poți pudra cu zahăr și puțină scorțișoară.

Porționează pasca și servește-o pe o farfurie cu motive tradiționale dacă vrei să îți impresionezi cu adevărat musafirii. Gustul delicios va rămâne în amintirile tuturor și cu siguranță o vei mai găti și cu alte ocazii.

Poftă bună!

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: Bunătăți din Dobrogea

4 ore

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: Bunătăți din Dobrogea

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: bunătăți din Muntenia

3 ore

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: bunătăți din Muntenia

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie – Bunătăți din Transilvania

3 ore și 35 minute

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie – Bunătăți din Transilvania
Magie în Bucătărie