fbpx

Plăcintă roșcovană cu mere

Icon print Print

PLĂCINTĂ ROȘCOVANĂ CU MERE

Timp de preparare: 50 de minute

Ingrediente: 

300g Făină Superioară 000 Raftul bunicii

12 linguri de ulei vegetal

12 linguri de zahăr

12 linguri de suc de roșii

1 linguriță de bicarbonat stins cu lămâie

1,5 kg de mere rase

2 linguri de scorțișoară măcinată

6 linguri de zahăr brun

3 linguri de unt

Mod de preparare:

Pregătește un recipient de sticlă în care amestecă uleiul cu sucul de roșii, bicarbonatul stins cu suc de lămâie, zahărul și făina.

Frământă aluatul roșcovan și taie din el o treime.

Cu ajutorul unui sucitor, întinde cele două părți rezultate și așază bucata mai mare într-o tavă pentru tarte cu fundul detașabil, unsă bine cu unt.

Călește merele rase în puțin unt, apoi amestecă-le cu zahărul brun și scorțișoară și așază-le peste stratul de aluat în tavă.

Decupează grijuliu fâșii din cealaltă bucată de aluat și așază-le deasupra merelor, în carouri.

Lasă plăcinta în cuptor pentru 35 de minute, la 180 de grade. O poți decora cu zahăr pudră și coacăze roșii, pentru un plus de savoare.

Poftă bună!

Brioșe cu pizza 🍕

VEZI REȚETA
Image Brioșe cu pizza 🍕

Măr copt în foietaj

VEZI REȚETA
Image Măr copt în foietaj

Cinnamon Rolls

VEZI REȚETA
Image Cinnamon Rolls