Timp de preparare: 50 de minute
Ingrediente:
300g Făină Superioară 000 Raftul bunicii
12 linguri de ulei vegetal
12 linguri de zahăr
12 linguri de suc de roșii
1 linguriță de bicarbonat stins cu lămâie
1,5 kg de mere rase
2 linguri de scorțișoară măcinată
6 linguri de zahăr brun
3 linguri de unt
Mod de preparare:
Pregătește un recipient de sticlă în care amestecă uleiul cu sucul de roșii, bicarbonatul stins cu suc de lămâie, zahărul și făina.
Frământă aluatul roșcovan și taie din el o treime.
Cu ajutorul unui sucitor, întinde cele două părți rezultate și așază bucata mai mare într-o tavă pentru tarte cu fundul detașabil, unsă bine cu unt.
Călește merele rase în puțin unt, apoi amestecă-le cu zahărul brun și scorțișoară și așază-le peste stratul de aluat în tavă.
Decupează grijuliu fâșii din cealaltă bucată de aluat și așază-le deasupra merelor, în carouri.
Lasă plăcinta în cuptor pentru 35 de minute, la 180 de grade. O poți decora cu zahăr pudră și coacăze roșii, pentru un plus de savoare.
Poftă bună!
© Copyright 2021 GoodMills România. Toate drepturile rezervate.