fbpx

Plăcintă roșcovană cu mere

Icon print Print

PLĂCINTĂ ROȘCOVANĂ CU MERE

Timp de preparare: 50 de minute

Ingrediente: 

300g Făină Superioară 000 Raftul bunicii

12 linguri de ulei vegetal

12 linguri de zahăr

12 linguri de suc de roșii

1 linguriță de bicarbonat stins cu lămâie

1,5 kg de mere rase

2 linguri de scorțișoară măcinată

6 linguri de zahăr brun

3 linguri de unt

Mod de preparare:

Pregătește un recipient de sticlă în care amestecă uleiul cu sucul de roșii, bicarbonatul stins cu suc de lămâie, zahărul și făina.

Frământă aluatul roșcovan și taie din el o treime.

Cu ajutorul unui sucitor, întinde cele două părți rezultate și așază bucata mai mare într-o tavă pentru tarte cu fundul detașabil, unsă bine cu unt.

Călește merele rase în puțin unt, apoi amestecă-le cu zahărul brun și scorțișoară și așază-le peste stratul de aluat în tavă.

Decupează grijuliu fâșii din cealaltă bucată de aluat și așază-le deasupra merelor, în carouri.

Lasă plăcinta în cuptor pentru 35 de minute, la 180 de grade. O poți decora cu zahăr pudră și coacăze roșii, pentru un plus de savoare.

Poftă bună!

Coroniță cu camembert

VEZI REȚETA
Image Coroniță cu camembert

Lava cake

VEZI REȚETA
Image Lava cake

Rulouri împletite cu migdale

VEZI REȚETA
Image Rulouri împletite cu migdale