Prajituri

Galerie de reţete

alege produsele pe care doreşti să le regăseşti în reţete

Rețetă pentru negresă sănătoasă, din banane

Dacă ești în căutarea unui desert rapid, sănătos și delicios, negresa din banane este alegerea perfectă. Această rețetă combină dulceața naturală a bananelor coapte, cu aroma intensă de ciocolată, rezultând un desert moale și savuros. Este ideală pentru momentele în care vrei să pregătești ceva special, dar nu ai mult timp la dispoziție, iar dacă o pui pentru câteva ore în frigider, poate fi un adevărat desert răcoritor pe timpul verii.  Ingrediente: 4 banane ...

Citește mai mult

Image Rețetă pentru negresă sănătoasă, din banane

Prăjitură Pina Colada

Desertul nostru preferat în această vară este prăjitura Piña colada, super fresh și aromată. Blatul pufos este îmbibat într-un amestec delicios de lapte de cocos, lapte condensat, suc de ananas și un strop de rom, făcând fiecare mușcătură umedă și plină de savoare Porții: 18 bucăți Timp de preparare: ~90 min Dificultate: Medie ‌ Ingrediente aluat 5 gălbenușuri 100 gr zahăr 100 ml lapte de cocos 120gr Făină 000 pentru prăjituri Raftul bunicii 1 praf de...

Citește mai mult

Image Prăjitură Pina Colada

Negresă glazurată cu vişine

Este luna fructelor roșii: vișine, cireșe, capșune, așa că te invităm să le folosești în prepararea deserturilor. Dacă le poți lua din propria grădină este și mai bine!  Negresa glazurată este un desert ușor de preparat, pentru care nu trebuie să petreci mult timp lângă cuptor. Astfel, vei avea mai mult timp să te bucuri de momente de calitate în natură. Combinația cu fructe acrișoare (vișine) îl va transforma în desertul răcoros perfect pentru zilele toride de v...

Citește mai mult

Image Negresă glazurată cu vişine

Chec de Crăciun, cu fructe confiate

De sărbători, îți propunem un tip de chec special prin ingredientele sale care îi dau o savoare inegalabilă, dar și pentru că se pregătește cu mai mult timp înainte de servire. După pregătire, păstrează-l între o săptămână și o lună într-un loc uscat și răcoros, dându-i astfel timp să se umple de aroma specială care-i va fermeca pe invitați. Ingrediente 1 1/2 cană Făină Superioară 000 Raftul bunicii 1 kg amestec din fructele confiate preferate: stafid...

Citește mai mult

Image Chec de Crăciun, cu fructe confiate

Clafoutis cu mere și caramel

Toamna aduce cu ea mirosul merelor coapte și al caramelului. Aduce zile petrecute în sânul familiei, alături de cei iubiți, împărțind felii calde de bunătăți și depănând amintiri. Când ești alături de persoanele potrivite, fiecare clipă devine prețioasă, așa că te invităm să pregătești acest deliciu pentru tine și familia ta. Descoperă rețeta de clafoutis cu mere, pe care o vei pregăti cu siguranță de nenumărate ori, iar pofticioșii casei vor fi încântați ...

Citește mai mult

Image Clafoutis cu mere și caramel

Prăjitură cu smochine și cafea

Știi că a venit toamna când aromele din bucătărie umplu întreaga casă, cuptorul emană o căldură îmbietoare, iar vremea de afară te îndeamnă să-ți petreci după-amiezile alături de cei dragi, împărțind o băutură caldă și o felie delicioasă de prăjitură. Profită de savuroasele fructe de sezon și pregătește o prăjitură cu smochine și cafea, un desert sofisticat, ideal ca să-ți cucerești invitații sau să-ți impresionezi familia. Gustul delicat al fructelor ...

Citește mai mult

Image Prăjitură cu smochine și cafea

Clafoutis cu piersici

Ce poate fi mai plăcut vara decât să împarți cu cei dragi un deliciu desăvârșit și aromat? Clafoutisul cu piersici se pregătește ușor, iar mireasma sa îmbietoare umple casa și atrage toți pofticioșii în jurul mesei. Cei mici vor fi încântați de acest desert atât de gustos și plin cu piersici delicioase. Pregătește-l acum și fii gata să mai ceară încă o porție! Timp de pregătire: 50 minute Număr de porții: 7 Ingrediente 1/2 cană Făină Superioară...

Citește mai mult

Image Clafoutis cu piersici

Chec cu zmeură și lămâie

Ne bucurăm mai mult de soare odată cu venirea primăverii, iar cafelele băute pe terasă merg de minune cu un chec răcoritor. Zmeura va fi surpriza plăcută din textura densă a checului pe care ți-l propunem astăzi, iar glazura cu lămâie te va convinge să servești încă o porție. Este o rețetă simplă, rapidă, perfectă pentru vizitele celor dragi, de Florii sau de Paște – datorită formei inedite și a glazurii apetisante, checul cu zmeură va arăta îmbietor așezat pe ...

Citește mai mult

Image Chec cu zmeură și lămâie

Brioșe cu rubarbă și căpșuni

40 de minute

Brioșele pot fi oricând un desert savuros dar sănătos dacă sunt preparate cu făină integrală, mai bogată în fibre față de făina albă și cu un conținut mai mic de amidon. În plus, îți propunem în rețeta de astăzi să îndulcești brioșele cu sirop de arțar în locul zahărului alb rafinat. Cât despre aroma brioșelor, noi românii nu suntem deloc străini de rubarbă, populară mai ales în vestul țării, unde influențele germane sunt mai puternice. Atât rubarba câ...

Citește mai mult

Image Brioșe cu rubarbă și căpșuni

Făină 000 pentru prăjituri

Făină 000 pentru prăjituri Dacă vrei ca prăjiturile să-ți iasă perfect de fiecare dată, alege Făina 000 pentru prăjituri. Deosebit de fină, cu un conținut mai ridicat de amidon, Făina 000 pentru prăjituri e ușor de folosit, iar aluatul iese exact cum ți-ai dorit. Pentru blaturi fără cocoloașe, modelează amestecul cu blândețe și adaugă dragoste în timp ce gătești. Vei obține preparate crescute frumos, pufoase și moi la interior, cu textură fină și umedă, delo...

Citește mai mult

Image Făină 000 pentru prăjituri

Prăjitură cu migdale și portocale

1 oră

Prăjitura cu portocale este un minunat omagiu adus iernii. Îmbină gustul dulce al aluatului de tartă, cu aroma acrișoară a portocalelor în două culori. Gustul de migdale se simte delicat în crema delicioasă și vei fi suprins de echilibrul între crocant și untos, la fiecare înghițitură. Este o rețetă perfectă pentru sezonul rece și poate fi servită atât caldă cât și rece, alături de un vin fiert sau un ceai aromat. Timp de preparare: o oră Număr de porții: 8 ...

Citește mai mult

Image Prăjitură cu migdale și portocale

Tartă cu pepene galben

60 min

Fără îndoială cel mai iubit fruct al verii este pepenele, fie el galben sau roșu. Răsfață-i pe cei de acasă cu o tartă pufoasă, cu pepene galben aromat, care în mod cert va deveni desertul preferat al sezonului cald. Timp de preparare: 1 oră Număr de porții: 8 Ingrediente: 330 g Făină Superioară 000 Raftul Bunicii; 270 g pepene galben; 150 g unt; 1 pliculeț de praf de copt; 3 ouă; 1/2 cană lapte. Mod de preparare: Suflecă-ți mânecile, pr...

Citește mai mult

Image Tartă cu pepene galben

Semla – Chifle dulci suedeze cu cremă de marțipan

2 ore și 40 de minute

Semla este o prăjitură suedeză, consumată tradițional în ziua de Lăsatul Secului. Chiar dacă la aspect se aseamănă cumva cu savarina clasică pe care o știm toți, semla este cât se poate de diferită – chifla nu este însiropată, iar umplutura nu este numai de frișcă, ci conține și pastă de marțipan. Iată o idee pentru un preparat cu care să îi surprinzi pe cei de acasă, un desert deosebit pe care ar trebui să-l încerci: rețeta de semla – va fi apreciată atât ...

Citește mai mult

Image Semla – Chifle dulci suedeze cu cremă de marțipan

Tartă cu ghimbir și pere

4 ore

Vrei să prepari un desert gustos, dar totodată extrem de hrănitor? Încearcă o tartă cu ghimbir și pere, ușor de preparat, dar și cu multe beneficii pentru sănătate. Perele sunt benefice pentru digestie, în timp ce ghimbirul are efecte antiinflamatoare. Timp de preparare: 4 ore Număr de porții: 6 Ingrediente: 210 g unt; 360 g Făină Superioară 000 Raftul Bunicii; 80 g zahăr tos; 2 g sare; 1 gălbenuș de ou + încă unul, pentru uns; 45 ml apă rece; ...

Citește mai mult

Image Tartă cu ghimbir și pere

Tartă cu nuci – de post

1 oră și 45 de minute

O tartă cu nuci îți va potoli pofta de dulce în zilele în care ții post. Mai mult decât atât, fiind extrem de hrănitoare, această tartă poate fi servită chiar și pe post de gustare între mese, nu neapărat ca desert. Chiar dacă este de post, poate fi servită cu succes și în zile de sărbătoare precum Crăciunul, aspectul și gustul acesteia fiind de nota 10.   Timp de preparare: 1 oră și 45 minute Număr de porții: 8 Ingrediente pentru aluat: ½ can...

Citește mai mult

Image Tartă cu nuci – de post

Budincă din pâine

45 de minute

Vrei să prepari un desert gustos și hrănitor, însă nu ai foarte multe ingrediente la îndemână? Încearcă budinca din pâine – nu numai că vei obține un desert pe cinste, însă totodată vei folosi și pâinea întărită, pe care nu o mai consumi.   Timp de preparare: 45 minute Număr de porții: 6   Ingrediente: 2 căni lapte; 2 linguri unt; 1 linguriță esență de vanilie; 1/3 cană zahăr; un praf de sare; 6 căni pâine mai veche, ...

Citește mai mult

Image Budincă din pâine

Tartă delicioasă de pere

40 de minute

O gustoasă tartă de pere, cu nuci pecan în aluat și miros de scorțișoară, îi va aduna în bucătărie pe toți din casă, de la mic, la mare. Acest desert aparent sofisticat, însă destul de ușor de preparat, merită încercat indiferent de anotimp, însă cel mai potrivit este în zilele reci de toamnă.   Timp de preparare: 40 de minute Număr de porții: 12 felii Ingrediente Pentru aluat: 3 linguri unt, la temperatura camerei; ½ cană zahăr; ¾ li...

Citește mai mult

Image Tartă delicioasă de pere

Prăjitură în foi de napolitane cu nuci și caramel

60 minute

Când ți se face poftă de ceva bun, întoarce-te cu gândul la vremurile copilăriei și la prăjiturile cu care obișnuia să te răsfețe bunica. Noi ne-am amintit cu drag de gustul napolitanelor făcute în casă, așa că ți-am pregătit o rețetă de prăjitură în foi de napolitane cu nuci și caramel. Dacă vrei să prepari această prăjitură pentru cei dragi, ține cont de faptul că foile de napolitane de casă au nevoie să stea într-un loc uscat și răcoros timp de 24 de or...

Citește mai mult

Image Prăjitură în foi de napolitane cu nuci și caramel

Prăjitură cu nectarine și blat de mămăligă

50 minute

Bucură-te de prospețimea nectarinelor și include-le într-un desert care va aduce multă bucurie meselor servite în familie. Prăjitura cu nectarine la care poftim astăzi are un ingredient-surpriză: blatul de mămăligă. Da, ai citit bine! Dacă ți-am stârnit curiozitatea, suflecă-ți mânecile și hai să ne apucăm de gătit o minunată prăjitură cu nectarine și blat de mămăligă. Timp de preparare: 50 minute Număr de porții: 1 tavă de 20 cm Ingrediente: Pent...

Citește mai mult

Image Prăjitură cu nectarine și blat de mămăligă

Prăjitură grecească

60 minute

Prăjitura grecească este ideală pentru zilele în care vrei să îi răsfeți pe cei de acasă cu un desert inedit și absolut minunat. Umărește pașii din rețetă și descoperă cum să pregătești un preparat grecesc rapid și ușor de făcut, care să aducă zâmbetiul celor din familie. Ți-ai pregătit deja ingredientele necesare? Odată ce începi să o gătești, va fi gata mai repede decât crezi! Timp de pregătire: 60 de minute Număr de porții: 12 Ingrediente: ...

Citește mai mult

Image Prăjitură grecească

Prăjitură de casă cu mix de fructe

60 minute

Descoperă prăjitura cu fructe, un preparat rapid, ușor de făcut și absolut delicios, îndrăgit atât de cei mici, cât și de adulți. Avantajul acestei rețete constă în libertatea de a-ți alege orice fruct dorești pentru a o înnobila. De cele mai multe ori, prăjitura cu fructe este preparată cu cireșe sau vișine, dar tu poți alege zmeură, caise, căpșuni, afine, prune sau orice altceva. Dacă vrei să îi răsfeți pe cei de acasă cu un desert delicios, alege fructele ...

Citește mai mult

Image Prăjitură de casă cu mix de fructe

Prăjitură cu banane

60 minute

Prăjitura cu banane este o rețetă ideală pentru zilele în care vrei să îi răsfeți pe cei de acasă cu un preparat dulce, dar și sățios. Sigur cei mici o vor aprecia, iar tu vei primi laude drăgăstoase! Timp de pregătire: 60 de minute Număr de porții: 12 porții Ingrediente: Pentru aluat: 100 g Făină Superioară 000 Raftul bunicii 2 linguri Mălai Extra Gold Raftul bunicii 150 g zahăr 6 ouă 2 linguri cacao 1/2 pachet praf de copt Pentru crem...

Citește mai mult

Image Prăjitură cu banane

Pandișpan cu vișine și vanilie

1 oră și 15 minute

Astăzi te aducem mai aproape de vremurile copilăriei. Îți aduci aminte de gustul fermecător al pandișpanului cu vișine pregătit de bunica? Iată un desert pufos și gustos care obișnuia să fie unul dintre cele mai dorite preparate dulci ale copilăriei. Pe cât este de savuros, pe atât de ușor este de făcut, iar partea frumoasă este că aceeași rețetă o poți înnobila cu orice fruct dorești, iar rezultatul va fi la fel de bun. Așa că, ia-ți șorțul preferat și descoper...

Citește mai mult

Image Pandișpan cu vișine și vanilie

Negresă glazurată cu ciocolată amăruie

50 minute

Îți amintești când bunica te întâmpina cu o negresă pufoasă și gustoasă? Astăzi te provocăm să urmezi rețeta care va aduce zâmbetul pe buzele celor dragi, un desert ușor de făcut, ieftin și care îți va răsfăța papilele gustative. Timp de pregătire: 50 de minute Număr de porții: 12 bucăți Ingrediente 250 g Făina Superioară 000 Raftul bunicii 250 ml lapte 200 zahăr 50 g cacao 100 g unt topit 5 g praf de copt 2 pliculețe zahăr vanilat...

Citește mai mult

Image Negresă glazurată cu ciocolată amăruie

Prăjitură cu cireșe și vanilie

50 minute

Prăjitura cu cireșe este unul dintre cele mai iubite deserturi ale celor mici. Pufoasă, delicioasă și ușor de făcut, este preparatul ideal pentru a aduce un plus de savoare în zilele de weekend în care timpul vă permite să îi răsfățați pe cei dragi. Puteți realiza această simplă rețetă cu mai multe tipuri de fructe: vișine, caise sau prune. Fiind gata în doar câteva momente, este o prăjitură potrivită atunci când încă testezi terenul în bucătărie sau timpul nu...

Citește mai mult

Image Prăjitură cu cireșe și vanilie

Baclava, regina deserturilor cu fistic

45 minute

Supranumită și regina deserturilor turcești, baclavaua este o delicatesă culinară irezistibilă cu o tradiție răspândită și pe meleagurile Greciei. În această zonă, se spune că baclavaua trebuie pregătită cu 33 de foi de plăcintă, număr ce face trimitere la anii de viață ai lui Iisus. Dacă vrei și tu să îi surprinzi pe cei dragi cu o rețetă internațională și un gust nou, urmărește cu drag pașii pentru prepararea unui dulce greu de uitat. Sfaturi pentru cea ...

Citește mai mult

Image Baclava, regina deserturilor cu fistic

Prăjitura tăvălită prin fulgi de nucă de cocos

1 oră și 10 minute

Vrei sa îi răsfeți pe cei dragi cu o prăjitură gustoasă, dar totodată ușor de preparat? Tăvălita este soluția – iată cum o poți prepara! Sfaturi pentru o prăjitură tăvălită pufoasă Este foarte important să nu deschizi cuptorul în primele 20 de minute după ce ai băgat tava cu compoziția de tăvălită. În acest interval, prăjitura va crește, iar aerul rece care intră când deschizi cuptorul va opri acest proces. Timp de pregătire: 1 oră și 10 minute Po...

Citește mai mult

Image Prăjitura tăvălită prin fulgi de nucă de cocos

Prăjitură cu fructe

35 minute

Surprinde-i pe cei dragi și pregătește-le o prăjitură cu fructe savuroasă, dar care nu te va ține foarte mult timp în bucătărie pentru preparare. Poți alege vișine, caise, căpșune sau orice alt tip de fruct dorești. Timp de pregătire: 35 minute Număr de porții: o tavă Ingrediente: 250 g de Făină Superioară 000 de la Raftul Bunicii 200 g de zahăr 1 pliculeț de zahăr vanilat 1 kg de cireșe/ vișine/ caise/ căpșune (fructele pot fi și congelate) ...

Citește mai mult

Image Prăjitură cu fructe

Macarons, bezele dulci și multicolore

2 ore și 30 minute

Asociate întotdeauna cu Parisul, celebrele macarons provin, de fapt, din Italia. De aici și numele, care în italiană înseamnă “aluat bun”. Ingredientul secret al acestui desert este făina de migdale. În ceea ce privește umplutura, există nenumărate posibilități. În rețeta de mai jos, vei regăsi pașii de urmat pentru a realiza o umplutură simplă, pe bază de lapte. Timp de pregătire: 2 ore și jumătate Număr de porții: 25 macarons Ingrediente: 3 albușu...

Citește mai mult

Image Macarons, bezele dulci și multicolore

Brownies cu bucăți de ciocolată

35 minute

Brownies, celebrele negrese americane, sunt iubite în egală măsură de copii și de adulți. Așadar, fă o bucurie celor de acasă și pregătește-le o tavă de brownies cu care să le îndulcești zilele. Brownie-ul perfect este ușor crocant la exterior și foarte pufos în interior. Acesta trebuie să se topească în gură și să-ți lase o aromă pregnantă de ciocolată pe care să o ții minte mult timp de la savurarea prăjiturii. Dacă brownie-ul este prea uscat, gustul îș...

Citește mai mult

Image Brownies cu bucăți de ciocolată

Prăjitură cu iaurt

55 minute

Astăzi te purtăm pe meleaguri străine pentru a descoperi un preparat turcesc nemaipomenit. Bucătăria turcească este plină de delicatese care îți răsfață papilele gustative. Printre acestea se numără și prăjitura cu iaurt. Rețeta de prăjitură cu iaurt este ideală pentru zilele în care ai musafiri pofticioși la masă, care știu cât de pricepută ești în bucătărie și se așteaptă să-i surprinzi de fiecare dată cu ceva nou. Cu siguranță vor rămâne plăcuți ...

Citește mai mult

Image Prăjitură cu iaurt

Mălai dulce sau prăjitura bunicii

50 minute

Ai copilărit la bunici? Atunci sigur îți amintești gustul de mălai dulce, desertul cu care bunica te răsfăța mai ales în timpul vacanței de vară. Mălaiul dulce este un desert care cucerește prin simplitatea sa. Vestea bună este că se prepară foarte ușor, așa că nu ai nevoie de multă pricepere în bucătărie pentru a face un mălai dulce reușit. Îl poți servi alături de cei dragi, în variantă clasică, simplă, sau îi poți adăuga o notă mai modernă, punând l...

Citește mai mult

Image Mălai dulce sau prăjitura bunicii

Eclere cu ciocolată

1 oră și 30 minute

Eclerele se numără, fără doar și poate, printre cele mai dorite prăjituri de savurat după o masă copioasă în familie. Umplute cu cremă de vanilie, ciocolată sau caramel, ele rămân o adevărată plăcere pentru toți ai casei, indiferent de vârstă. Acest desert este ideal pentru zilele în care vrei să îi surprinzi pe cei din familie cu ceva dulce și ușor de făcut. Pregătește-ți șorțul preferat, urmărește pașii din rețetă și prepară o rețetă delicioasă de ec...

Citește mai mult

Image Eclere cu ciocolată

Prăjitură cu mere

1 oră

Prăjitura cu mere este una dintre rețetele clasice ale bunicii care îți aduce aminte cu nostalgie de perioada copilăriei. Este un desert nepretențios, ieftin și absolut delicios, îndrăgit atât de cei mici, cât și de adulți. Ce ai zice dacă de data aceasta ai pregăti chiar tu acest preparat învăluit de emoția copilăriei și presărat cu amintiri dulci? Urmărește rețeta bunicii și gătește pentru cei dragi o rețetă gustoasă de prăjitură cu mere, care să aducă z...

Citește mai mult

Image Prăjitură cu mere

Prăjitură cu cocos și ceai verde

50 minute

Prăjitura cu cocos și ceai verde este o rețetă thailandeză cu care-i vei da gata pe oaspeții tăi. Aliații de nădejde în prepararea acestui desert sunt făina de calitate superioară de la Raftul bunicii, pudra de ceai verde matcha și nuca de cocos rasă. Cu puțină îndemânare și ajutor de încredere de la Raftul bunicii, vei obține o prăjitură apetisantă la aspect și dulce la gust. Pașii sunt mai mult decât simpli, i-am povestit pe larg în cele ce urmează, iar bunica e...

Citește mai mult

Image Prăjitură cu cocos și ceai verde

Tartă cu fructe și cremă de vanilie

90 minute

Vara este cel mai ofertant sezon din punct de vedere al fructelor coapte și parfumate pe care ni le pune la dispoziție. Fie că le culegi proaspete din copacii răsădiți în grădina bunicii sau că le cumperi din piață, important este să le poți îmbina într-un desert răcoritor, atât pe placul adulților, cât și al copiilor. Ce spui de o tartă cu fructe și cremă de vanilie, la decoratul căreia te pot ajuta chiar și cei mici? Timp de preparare: aproximativ 90 de minute ...

Citește mai mult

Image Tartă cu fructe și cremă de vanilie

Griș din Grâu

Griș de Grâu Grișul este fără îndoială o gustare delicioasă, care poate fi servită atât la micul dejun, cât și după masa de prânz. Atunci când te gândești la griș de grâu, probabil aluneci cu gândul înapoi la copilărie, când așteptai cu sufletul la gură desertul preferat făcut după rețeta bunicii: griș cu lapte. Acum a venit însă rândul tău să-i răsfeți pe cei dragi cu bunătăți din griș! Iar pentru a recrea gustul inconfundabil din copilărie, ai nevoi...

Citește mai mult

Image Griș din Grâu

Faina Superioara 000

Făina Superioară 000 Făina albă este unul dintre acele ingrediente esențiale pe care orice gospodină desăvârșită îl are în bucătărie, întrucât este folosită la pâine, prăjituri, checuri, torturi, tarte, plăcinte și alte produse de patiserie sau deserturi savuroase. O poți cumpăra din comerț la un preț mai mult decât decent. Pentru a obține bunătăți de casă apetisante, este foarte important să cunoști originea și proprietățile calitative ale făinii cu car...

Citește mai mult

Image Faina Superioara 000

Malai Extra Gold

Mălai Extra Gold Mălaiul este un ingredient de bază în bucătărie, ce poate fi folosit atât în feluri de mâncare principale, cât și în deserturi. Atunci când optezi pentru un mălai de calitate, ai garanția că preparatele tale vor ieși întocmai ca în rețeta pe care încerci să o recreezi. Chiar dacă există mai multe preparate din mălai pe care le poți face, mămăliga este primul care îți vine în minte. Mămăliga este un preparat tradițional românesc obținut pri...

Citește mai mult

Image Malai Extra Gold

Prăjitură cu cremă de trandafiri

Nu-i așa că visezi să faci o prăjitură la care nu se așteaptă nimeni și care să devină instant un dulce clasic în familia ta? Ce-ai spune de o prăjitură cremoasă, cu o aromă surprinzătoare de trandafiri? Timp de preparare: 2 ore Număr de porții: 6 Ingrediente Pentru blat 150 g făină 000 Raftul bunicii 150 g unt moale, 80% grăsime 150 g ciocolată amăruie 30 g cacao 5 ouă 100 g zahăr pudră 100 g zahăr cristal 2 linguri de petale de tra...

Citește mai mult

Image Prăjitură cu cremă de trandafiri

Prăjitura Dor de vară

Atunci când vara pare mult prea îndepărtată, dar gândul la ea nu îți dă pace zile înșir, alină-ți dorul cu un dulce care să te ducă instant în mijlocul unei zile însorite și leneșe, în curtea bunicii. Prăjitura Dor de vară este desertul perfect pentru a trezi amintiri parfumate și neprețuite din copilărie și se prepară foarte, foarte ușor. Ingrediente 150 g făină 000 Raftul bunicii 4 piersici din compot 150 g zmeură congelată 100 ml smântână cu...

Citește mai mult

Image Prăjitura Dor de vară

Dovleacul, ingredientul vedetă al lunii noiembrie. 3 delicii portocalii

Printre vedetele toamnei, alături de mere, dovleacul ocupă un binemeritat  loc de cinste în bucătărie, iar motivele sunt nenumărate: este un ingredient care merge de minune în combinații culinare dulci și sărate, ca fel principal, gustare sau desert, cu rezultate care întrec mereu așteptările. De ce? Pentru că textura, aroma și culoarea sa fac din orice preparat o minunăție, pe care mai întâi vei dori să o pozezi, apoi să o savurezi în tihnă, ca să te bucuri cât mai ...

Citește mai mult

Image Dovleacul, ingredientul vedetă al lunii noiembrie. 3 delicii portocalii

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie - bunătăți ardelenești

Pentru a marca 100 de ani de Românie unită, am pornit cu drag să explorăm bucate tradiționale de pe meleagurile întregii țări, pe care le adunăm într-o colecție prețioasă, dedicată inspirației zi de zi în prepararea bunătăților pentru cei dragi. Prima oprire a fost în Muntenia, unde am redescoperit zabicul – aurul din supele desprinse din basme, o specialitate nemaipomenită cu ciuperci și faimoasele brânzoaice muntenești. Astăzi ne continuăm călătoria prin frumoa...

Citește mai mult

Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie - bunătăți ardelenești

Mini-tarte cu gem

25 minute

Mini-tarte cu gem   Mini-tartele de astăzi sunt perfecte pentru pauzele de ceai ori de ciocolată caldă. Sunt atât de drăgălașe, viu colorate, aromate, iar pregătirea lor e ca o joacă de copii! Așa că urmărește rețeta de mai jos și ia-i și pe cei mici să-ți dea o mână de ajutor în bucătărie, pentru mai mult spor și veselie!   Ingrediente: 250 g Făină 000 Raftul Bunicii 130 g unt 150 g gem de căpșuni (și alte tipuri de gem, de la zmeură, l...

Citește mai mult

Image Mini-tarte cu gem

Tartă cu dovleac

90 minute

Tartă cu dovleac   Ce zici de o după-amiază liniștită de toamnă, în care zbuciumul să-l lași doar pe seama norilor, iar în casă, unde-i cald și bine, să miroasă a bunătăți cu dovleac și scorțișoară? Dă-i start cu o tartă ușoară, în care ai cuprins aromele și culorile toamnei. Urmează pașii de mai jos, iar rezultatul îți va aduce cu siguranță zâmbete! Ingrediente: Pentru crustă 300 g Făină 000 Raftul Bunicii 150 g unt 2 gălbenușuri de...

Citește mai mult

Image Tartă cu dovleac

Tartă-trandafir cu mere

90 minute

Tartă-trandafir cu mere   Pentru atunci când găzduiești o petrecere ori pur și simplu vrei să faci un desert inedit, care să fure priviri, pregătește tarta-trandafir! Petalele – felii aromate de măr, pudrate cu scorțișoară, crusta – crocantă și cu o culoare de chihlimbar, aspectul – de fotografiat, iar gustul – de lăudat! Urmează pașii de mai jos și dă-ne de veste pe Facebook dacă rezultatul s-a bucurat de aplauze!   Ingrediente: Pentru crustă...

Citește mai mult

Image Tartă-trandafir cu mere

7 sfaturi pentru succes în pregătirea prăjiturilor

7 sfaturi pentru succes în pregătirea prăjiturilor   Succesul în bucătărie vine cu răbdare, experiență, cu îndemânare, pasiune și încredere în ingrediente de calitate.  Fie că ești la-nceput de drum ori numeri ani buni în pregătit deserturi desăvârșite, este mereu loc de un sfat, nu-i așa? Am pregătit pentru tine câteva recomandări pentru dulciuri excelente, la cuptor, de pus în practică în bucătăria ta.   Amestecă ingredientele în această ...

Citește mai mult

Image 7 sfaturi pentru succes în pregătirea prăjiturilor

Avem zile de poveste când #GătimÎmpreună

Mini-brioșe de toamnă   Ochii pofticioși, mirosul de prăjituri care face dintr-o simplă după-amiază o sărbătoare, toate „Mmm ce bun e!” sau „Mai vreau o felie!” se numără printre momentele tale preferate, petrecute alături de cei dragi, nu-i așa? Dacă pregătirea bunătăților de casă îți aduce încredere, optimism, concentrare și nerăbdare ori e o ocazie minunată de a-i aduna pe cei dragi la masă, de ce să nu împărtășești frumoasele sentimente ale...

Citește mai mult

Image Avem zile de poveste când #GătimÎmpreună

Brioșe cu dovleac

30 minute

Brioșe cu dovleac   Ochii pofticioși, mirosul de prăjituri care face dintr-o simplă după-amiază o sărbătoare, toate „Mmm ce bun e!” sau „Mai vreau o felie!” se numără printre momentele tale preferate, petrecute alături de cei dragi, nu-i așa? Dacă pregătirea bunătăților de casă îți aduce încredere, optimism, concentrare și nerăbdare ori e o ocazie minunată de a-i aduna pe cei dragi la masă, de ce să nu împărtășești frumoasele sentimente ale între...

Citește mai mult

Image Brioșe cu dovleac

Brioșe-trandafir cu măr

30 minute

Brioșe-trandafir cu măr   Ochii pofticioși, mirosul de prăjituri care face dintr-o simplă după-amiază o sărbătoare, toate „Mmm ce bun e!” sau „Mai vreau o felie!” se numără printre momentele tale preferate, petrecute alături de cei dragi, nu-i așa? Dacă pregătirea bunătăților de casă îți aduce încredere, optimism, concentrare și nerăbdare ori e o ocazie minunată de a-i aduna pe cei dragi la masă, de ce să nu împărtășești frumoasele sentimente ale...

Citește mai mult

Image Brioșe-trandafir cu măr

Găluște cu brânză de vaci și mere

40 minute

Găluște cu brânză de vaci și mere   Merele proaspăt culese din livadă sunt excelente pentru o gustare între mese, dar și pentru umplutura delicioasă a găluștelor aburinde, cu aluat din brânză de vaci. Cu puțină inspirație din rețeta de mai jos, cu măiestria ta în bucătărie, toți din familie vor găsi o minunăție de desert în farfurie. Spor la pregătit găluștele cu mere! Timp de pregătire: 40 minute Ingrediente: 150 g Griș din Grâu Raftul bunicii ...

Citește mai mult

Image Găluște cu brânză de vaci și mere

Prăjitură pandișpan cu prune

60 minute

Prăjitură pandișpan cu prune   Zemoase, aromate, de-a dreptul delicioase și frumos colorate, prunele și-au făcut loc printre faldurile de pandișpan pufos, într-o prăjitură care îmbogătește ziua asta de toamnă cu multe zâmbete și ”Mai vreau o felie!”. Urmează pașii din rețetă și, într-o oră, te bucuri de un pandișpan aromat, pufos, dulce-acrișor. Timp de pregătire: 1 oră Ingrediente: 250 g Făină Superioară 000 Raftul bunicii 200 g zahăr 1 lingur...

Citește mai mult

Image Prăjitură pandișpan cu prune

Tartă cu ciocolată

45 minute

Tartă cu ciocolată   Tartă bogată în ciocolată, cu umplutură fină, margine crocantă și ninsă cu cacao- un deliciu, nu-i așa? Pregătește-o chiar astăzi, urmând rețeta noastră. Timp de pregătire: 45 minute Ingrediente: Pentru crustă: 300 g Făină 000 Raftul Bunicii 200 g zahăr pudră 150 g unt 4 gălbenușuri de ou 1 vârf de cuțit de sare Pentru umplutură: 200 g ciocolată neagră 1 esență de vanilie 100 g unt 40 g zahăr 1 vârf de cuțit de sar...

Citește mai mult

Image Tartă cu ciocolată

Plăcintă cu fructe de pădure

75 minute

Plăcintă cu fructe de pădure   Cauți un desert perfect pentru a fi pregătit și savurat în familie, cu fructe de sezon? Din fructe mici, dulci-acrișoare și viu colorate, pregătește o plăcintă savuroasă și veselă ca o zi  de vară. Încearcă și tu rețeta de mai jos, mai ales că fructele de pădure se găsesc din plin în piețe și magazine! Timp de pregătire: 1 oră și 15 minute Ingrediente: 300 g Făină 000 Raftul bunicii 150 g zahăr 150 g unt ...

Citește mai mult

Image Plăcintă cu fructe de pădure

5 sfaturi pentru prăjituri reușite

5 sfaturi pentru prăjituri reușite   Prăjiturile aromate, pufoase la interior și cu înveliș crocant sunt perfecte pentru a te binedispune în zilele dificile. Pregătește-le cu spor și păstrează-le proaspete toată săptămâna cu cele 5 sfaturi din îndrumarul de la Raftul bunicii. 1.Nu înlocui bicarbonatul de sodiu cu praful de copt. Folosește bicarbonat de sodiu când adaugi în compoziție un acid, cum ar fi zeamă de lâmâie, zer, iaurt, smântână sau brânză. C...

Citește mai mult

Image 5 sfaturi pentru prăjituri reușite

Prăjiturele cu răvaș

20 minute

Prăjiturele cu răvaș   Timp de pregătire: 20 minute Ingrediente: 100 g făină Standard 650 Raftul bunicii 150 g zahăr pudră 50 g unt 2 albușuri de ouă 2 g sare esență de vanilie 1 linguriță scorțișoară 1 linguriță amidon 12-15 răvașe Cu rețeta de prăjiturele cu răvaș, mergi pe urmele legendelor din cultura chineză și descoperi alături de Raftul bunicii cum să pui un gând bun în fiecare prăjitură: la propriu! Află cum, cu ingrediente simpl...

Citește mai mult

Image Prăjiturele cu răvaș

Prăjitura Gerbeaud

2 ore

PRĂJITURA GERBEAUD Timp de preparare: 2 ore Ingrediente pentru aluat: 500 g făină 000 Raftul Bunicii 100 g zahăr 25 g drojdie proaspătă 200 g unt 2 ouă 250 g smântână (25% grăsime) un vârf de cuțit de sare coajă de lămâie rasă (bio – netratată chimic) Ingrediente pentru umplutură: 400 g gem de caise 250 g nucă măcinată 200 g zahăr Ingrediente pentru glazură: 200 g zahăr 100 ml apă 60 g cacao 50 g unt Astăzi am găsit inspirație în pră...

Citește mai mult

Image Prăjitura Gerbeaud

Gofre aromate

30 minute

GOFRE AROMATE Timp de pregătire: 30 minute Ingrediente: 300 g Făină 000 Raftul Bunicii 300 ml lapte 100 g zahăr 100 g unt 4 ouă 10 g praf de copt 1 lingură ulei 1 linguriță scorțișoară coaja rasă de la o lămâie și de la o portocală 1 esență de vanilie 1 vârf de cuțit de sare Cauți un desert pentru după-amiezi cu chef de călătorie (culinară, bineînțeles), care să împace toate gusturile celor din familie? Încearcă rețeta de gofre belgiene chiar...

Citește mai mult

Image Gofre aromate

Tartă cu dragoste și gem de căpșuni

1 oră și 15 minute

TARTĂ CU DRAGOSTE ȘI GEM DE CĂPȘUNI Timp de preparare: 1 oră și 15 minute Ingrediente: 300 g făină 000 Raftul Bunicii 200 g zahăr 150 g unt (din care păstrezi 1 linguriță pentru a unge tava) 3 ouă (unul pentru uns pe deasupra) 1 lingură ulei 1 linguriță praf de copt 1 linguriță scorțișoară coaja de la o lămâie și coaja de la o portocală 1 esență de vanilie 300 g gem de căpșuni   Cauți un desert pentru după-amiezi de weekend, perfect pentr...

Citește mai mult

Image Tartă cu dragoste și gem de căpșuni

Cubulețe de mămăliguță cu brânză și roșii și găluște cu prune

1 oră și 40 minute

CUBULEȚE DE MĂMĂLIGUȚĂ CU BRÂNZĂ ȘI ROȘII ȘI GĂLUȘTE CU PRUNE Timp de preparare: 1 oră și 40 minute Cubulețe de mămăliguță cu brânză și roșii Ingrediente: 300 g Mălai Extra Gold Raftul Bunicii 1 l apă 1 linguriță sare Ingrediente pentru ornat Roșii cherry Biluțe de mozzarella Usturoi Busuioc Găluște cu prune Ingrediente: 150-200 g făină 000 Raftul Buncii 50 g Griș Raftul Bunicii 500 g cartofi 500 g prune mici 150 g pesmet 1 linguriță...

Citește mai mult

Image Cubulețe de mămăliguță cu brânză și roșii și găluște cu prune

Pandișpan cu vișine

30 minute

PANDIȘPAN CU VIȘINE Timp de preparare: 30 de minute Ingrediente: 5 linguri de făină 000 Raftul bunicii 5 ouă 5 linguri de zahăr 1 plic de zahăr vanilat 1 praf de sare vișine fără sâmburi (proaspete, din compot sau congelate) Mod de preparare: Știm că zilele de vară te țin prinsă între gândul de a nu porni cuptorul și cel de a savura „ceva bun, făcut în casă” cu cei dragi ție. Iată o rețetă rapidă și răcoritoare, care să dea caniculei un gust ...

Citește mai mult

Image Pandișpan cu vișine

Turtă dulce cu dragoste

30 minute

TURTĂ DULCE CU DRAGOSTE   Timp de preparare: 30 de minute Ingrediente pentru turtă dulce 500 g făină 650 Raftul Bunicii 1 ou întreg și un gălbenuș 100 g zahăr brun și alb 100 ml lapte 100 g unt 5 linguri miere scorțisoară măcinată nucșoară măcinată cuișoare măcinate anason măcinat (opțional) bucăți de ciocolată (opțional) 1 linguriță bicarbonat 1 lingură zeamă de lămâie 1 vârf de cuțit sare Ingrediente pentru glazură 150 g zahăr pud...

Citește mai mult

Image Turtă dulce cu dragoste

Brioșe epice cu ciocolată

30 minute

BRIOȘE EPICE CU CIOCOLATĂ Timp de preparare: 30 de minute Ingrediente: 100 g făină 000 Raftul Bunicii 200 g ciocolată 150 g ciocolată pentru ornat 120 g zahăr brun 120 g unt 4 ouă 1 linguriță praf de copt 1 linguriță esență de vanilie 1 vârf de cuțit sare Mod de preparare: Cum să faci din fiecare zi o ocazie de răsfăț? Brioșele pufoase, aromate și pline de ciocolată din rețeta noastră sunt răspunsul rapid și delicios pentru fiecare pofticios și pa...

Citește mai mult

Image Brioșe epice cu ciocolată

Pizza și negrese-inimioare

PIZZA ȘI NEGRESE-INIMIOARE Timp de preparare: 1 oră și 10 minute Pizza în formă de inimă Ingrediente: făină 650 Raftul Bunicii 1 plic de drojdie uscată sau 25 g de drojdie proaspătă 300 ml apă călduță 1 lingură ulei de măsline 1 vârf de cuțit sare 1 linguriță zahăr ingrediente pentru topping, la alegere Negrese-inimioare  Ingrediente: 500 g făină 000 Raftul Bunicii 500 ml lapte 350 g zahăr 200 g unt 100 g cacao 10 g praf de copt 5 ouă es...

Citește mai mult

Image Pizza și negrese-inimioare

Supă cu tăieței de casă și prăjitură Albă-ca-zăpada

3 ore și 30 de minute

SUPĂ CU TĂIEȚEI DE CASĂ ȘI PRĂJITURĂ ALBĂ CA ZĂPADA Timp de preparare: 3 ore și 30 de minute Ingrediente: Prăjitură Albă ca Zăpada Ingrediente pentru foi 600 g făină 650 Raftul Bunicii 2 ouă întregi 10 g amoniu pentru prăjituri 1 vârf de cuțit sare 8-10 linguri de ulei 8-10 linguri de zahăr 10 linguri lapte Ingrediente pentru cremă 8 linguri de zahăr 8 linguri făină 650 Raftul Bunicii 750 ml lapte rece miezul unei păstăi de vanilie coaja ras...

Citește mai mult

Image Supă cu tăieței de casă și prăjitură Albă-ca-zăpada

Poale-n brâu ca-n poveștile bunicii

1 oră

POALE-N BRÂU CA-N POVEȘTILE BUNICII Timp de preparare: 1 oră Ingredientele pentru aluat 550 g făină superioară 000 Raftul Bunicii 25 g drojdie proaspătă 2 ouă 250 ml lapte călduț 50 g unt 100 g zahăr sare coajă de portocală sau lămâie rasă 1 gălbenuș de ou 1 lingură lapte pentru uns Ingredientele pentru umplutură  350 g brânză de vaci 150 g zahăr 3 ouă 3 linguri griș Raftul bunicii 50 g stafide sare 1 plic zahăr vanilat sau 1 linguriță de...

Citește mai mult

Image Poale-n brâu ca-n poveștile bunicii

Tort de mere caramelizate

1 oră și 30 minute

TORT DE MERE CARAMELIZATE Timp de preparare: 1 oră și 30 de minute Ingrediente: Pentru aluat: 6 ouă 6 linguri de făină superioară Raftul Bunicii 000 6 linguri de zahăr 1/2 linguriță sare Pentru umplutură: 8-10 mere 100 g zahăr pentru caramelizat Dulceață (la alegere) Nuci, stafide, migdale sau fructe de pădure 100 g unt 1/2 linguriță scorțișoară Pentru sirop: 100 g zahăr 250 ml apă 1 fiolă esență de rom sau vanilie Mod de preparare: Pentru încep...

Citește mai mult

Image Tort de mere caramelizate

Brioșe la minut

30 minute

BRIOȘE LA MINUT Timp de preparare: 30 de minute Ingrediente: Ce ai nevoie: 1 pahar de făină 000 Raftul bunicii 4 ouă 4 linguri de ulei 1 pahar de zahăr un vârf de cuțit de sare 1/2 praf de copt zahăr vanilat coajă de lămâie esență de migdale stafide, merișoare pentru ornat: câteva cireșe sau alte fructe din ce dulceață ai prin casă Mod de preparare: Ce e de făcut: Înainte de toate, pregătește cuptorul: preîncălzește-l la 180 de grade. S...

Citește mai mult

Image Brioșe la minut

Prăjitură cu griș, smochine și migdale

45 minute

PRĂJITURĂ CU GRIȘ, SMOCHINE ȘI MIGDALE Timp de preparare: 45 de minute Ingrediente: 500g de smochine 100g de migdale 450g de griș din grâu Raftul Bunicii 150g de făină albă 000 Raftul Bunicii 300g de zahăr 2 lingurițe de praf de copt un praf de sare 2 ouă mari 200g de unt moale 550ml de lapte esență de vanilie opțional, 2 linguri de gem de caise pentru glazură Mod de preparare: Pentru început, într-un vas încăpător, amestecă făina și grișul Raft...

Citește mai mult

Image Prăjitură cu griș, smochine și migdale

Tartă rustică cu piersici

85 minute

TARTĂ RUSTICĂ CU PIERSICI Timp de preparare: 85 de minute Ingrediente: Pentru aluat: O cană și jumătate de făină 650 Raftul bunicii O linguriță de sare 1/2 pachet de unt foarte rece, tăiat cubulețe 1/2 cană de apă rece ca gheața Pentru umplutură: 1/2 kg de piersici tăiate felii 1/4 cană de zahăr O linguriță de zeamă de lămâie 2 lingurițe de amidon de porumb Câteva cubulețe foarte mici de unt Pentru glazură: 1/4 cană de miere O lingură de...

Citește mai mult

Image Tartă rustică cu piersici

Prăjituri cu zmeură și lămâie

40 minute

PRĂJITURI CU ZMEURĂ ȘI LĂMÂIE Timp de preparare: 40 de minute Ingrediente: Pentru aluat: O cană și jumătate de făină 000 Raftul bunicii 70g de unt moale 1/3 cană de zahăr Un vârf de cuțit de sare Un pliculeț zahăr vanilat Pentru topping: 3 linguri de făină 000 Raftul bunicii 3 ouă O cană de zahăr 3 linguri de zeamă de lămâie proaspătă O cană și jumătate de zmeură proaspătă Zahăr vanilat pentru pudrat Felii de lămâie, zmeură întreag...

Citește mai mult

Image Prăjituri cu zmeură și lămâie

Prăjitură cu griș

30 minute

PRĂJITURĂ CU GRIȘ Timp de preparare: 30 de minute Ingrediente: Pentru aluat: 9 linguri de griș Raftul bunicii 3 ouă mari 6 linguri rase de zahăr un pumn de fulgi de migdale Pentru sirop: 500 ml lapte 2 plicuri zahăr vanilat Pentru garnisit: câteva linguri de frișcă bătută fructe din dulceața preferată Mod de preparare: Când afară sunt 40 de grade, bucătăria este ultimul loc în care ai vrea să intri. Și totuși, puține sunt bunătățile co...

Citește mai mult

Image Prăjitură cu griș

Tartă cu urzici și spanac

2 ore și jumătate

TARTĂ CU URZICI ȘI SPANAC Timp de preparare: 2 ore și jumătate Ingrediente: Pentru aluat: 1 cană și jumătate de făină 000 Raftul bunicii 2 lingurițe rozmarin proaspăt 2 lingurițe cimbru proaspăt 1/2 cană unt rece tăiat cubulețe 1/4 cană apă cu gheață, piper Pentru umplutură: 1 lingură ulei de măsline 2 cepe mari tăiate felii 2 legături frunze de spanac 2 legături frunze de urzici 7 felii subțiri de șuncă 3 ouă mari 2 căni smântână 300 ...

Citește mai mult

Image Tartă cu urzici și spanac

Semilună

1 oră

SEMILUNĂ Timp de preparare: 1 oră Ingrediente: Ingrediente (pentru 2 tăvi) : o cană si jumătate de făină 000 Raftul bunicii 9 ouă 18 linguri de zahăr tos 9 linguri de ulei 1 praf de copt ½ sticluță de esență de rom  și/sau vanilie (opțional, după gust) 3 linguri de cacao 1 ½  cană de miez de nucă mărunțit/ măcinat Mod de preparare: Separă în două vase albușurile de gălbenușuri. Amestecă gălbenușurile cu uleiul, exact ca la maioneză, în...

Citește mai mult

Image Semilună

Tartă cu vișine

1 oră

TARTĂ CU VIȘINE Timp de preparare: 1 oră Ingrediente: 600 g făină 000 Raftul bunicii 3 ouă 300 g zahăr 6 linguri de ulei 2 cești de apă minerală 1 plic de amoniac stins cu zeamă de lămâie 1 praf de copt esență de rom / vanilie (opțional) vișine (după gust, câte îți dorești) Mod de preparare: Folosind telul sau mixerul, bate bine ouăle cu zahărul până devin una. Apoi, pe rând adaugă: uleiul (pentru frăgezime), apa minerală (pentru textură), am...

Citește mai mult

Image Tartă cu vișine

Turtă dulce

180 minute

TURTĂ DULCE Timp de preparare: 180 de minute Ingrediente: Turtă dulce: 750 g făină 000 Raftul bunicii 220 g unt la temperatura camerei 150 g zahăr 1 ou 1 linguriță coajă rasă de portocală ½ linguriță ghimbir măcinat 2 lingurițe scorțișoară ¼ linguriță piper măcinat ½ linguriță sare 1 linguriță bicarbonat de sodiu Sirop caramel: 100 ml apă fierbinte 250 g zahăr Glazură: 1 albuș de ou zeama de la o jumătate de lămâie 210 g zahăr ...

Citește mai mult

Image Turtă dulce

Prăjitură cu nucă și ciocolată

60 minute

PRĂJITURĂ CU NUCĂ ȘI CIOCOLATĂ Timp de preparare: 60 de minute Ingrediente:  Blat: 4 linguri făină Raftul bunicii 000 6 ouă 6 linguri de zahăr 5 linguri de nucă măcinată o lingură de cacao neagră o linguriță praf de copt o păstaie de vanilie Cremă: 100 g ciocolată 300 ml frișcă lichida 10 g gelatină 100 g nucă măcinată 1 linguriță cafea solubilă Decor: 250 ml frișcă / cafea solubilă / drajeuri ciocolată / nucă tocată Mod de pr...

Citește mai mult

Image Prăjitură cu nucă și ciocolată

Papanași cu brânză necrescuți

25 minute

PAPANAȘI CU BRÂNZĂ NECRESCUȚI Timp de preparare: 25 de minute Ingrediente: 150 g de făină 000 Raftul Bunicii 50 g de griș Raftul Bunicii 450 g de brânză dulce de vaci 2 ouă 80 g de zahăr 20 g de zahăr cu vanilie 1 linguriță de sare 30 ml ulei de floarea soarelui pentru prăjit Mod de preparare: Primul pas este să alegi un bol încăpător în care să amesteci toate ingredientele de mai sus, mai puțin uleiul. Pe acesta din urmă îl vei încinge într-o tiga...

Citește mai mult

Image Papanași cu brânză necrescuți

Nuci

60 minute

NUCI Timp de preparare: 60 de minute Ingrediente: 250 g de făină Raftul Bunicii 000 125 g de unt la temperatura camerei 100 g de zahăr 10 g de zahăr cu vanilie 1 ou jumătate de linguriță de praf de copt jumătate de linguriță de sare Pentru cremă: 200 g de miez de nucă 150 ml lapte 2 linguri de zahăr o lingură de rom zahăr pudră (pentru final) Mod de preparare: Amestecă într-un bol cu istorie untul moale cu zahărul, zahărul cu vanilie și oul. Î...

Citește mai mult

Image Nuci

Prăjitură cu vișine

50 minute

PRĂJITURA CU VIȘINE Timp de preparare: 50 de minute Ingrediente: 400 g de făină Raftul Bunicii 000 500 g de vișine fără sâmburi 200 g de unt 200 g de chefir 4 ouă 150 g de zahăr 20 g de zahăr cu vanilie 10 g praf de copt 1 linguriță de sare Mod de preparare: Dacă îți place să pregătești rețetele vechi, ale bunicii, folosind mijloace moderne, atunci utilizează cu încredere robotul de bucătărie în care ai investit jumătate din salariu și câteva ec...

Citește mai mult

Image Prăjitură cu vișine

Chiroște ca-n Bucovina (Colțunași)

45 minute

CHIROȘTE CA-N BUCOVINA (COLȚUNAȘI) Timp de preparare: 45 de minute Ingrediente: 300 gr Făină Raftul bunicii 000 160 ml apă călduță 200 gr brânză de vaci 2 ouă 50 gr de zahăr 10 gr de zahăr cu vanilie coaja rasă de la o lămâie 1 lingură de sare Mod de preparare: Într-un vas de lut cum numai în dulapul bunicii găsești, amestecă brânza cu ouăle, zahărul, zahărul cu vanilie și coaja de lămâie. Într-un alt vas de lut, cu la fel de mult farmec, fr...

Citește mai mult

Image Chiroște ca-n Bucovina (Colțunași)

Alivancă

60 minute

ALIVANCĂ Timp de preparare: 60 de minute  Ingrediente: 400 de grame Raftul bunicii Mălai Extra Gold 1 kg de smântână cu 30% grăsime 2 ouă 200 gr de zahăr 10 gr praf de copt 10 gr zahăr cu vanilie 1 linguriță de sare 120 ml ulei Mod de preparare: Într-un bol generos pune smântâna, cele două ouă, uleiul, zahărul și zahărul cu vanilie. Amestecă-le bine cu un tel norocos și apoi pune mâna pe vedeta preparatului nostru, mălaiul. Toarnă-l puțin câte ...

Citește mai mult

Image Alivancă

Cornuri cu ciocolată

105 minute

CORNURI CU CIOCOLATĂ Timp de preparare: 105 minute Ingrediente: 500g făină Raftul bunicii 000 pentru Cozonac 30g drojdie 100g zahăr 50g unt la temperatura camerei 1 păstaie de vanilie 200ml lapte 3 ouă 300g cremă de ciocolată din comerț Mod de preparare: Mai întâi încălzim laptele bun și hrănitor, cu grijă, așa încât să nu ajungă la temperatura de fierbere. Îl luăm la timp de pe foc și adăugăm drăgăstos drojdia și o linguriță de zahăr,...

Citește mai mult

Image Cornuri cu ciocolată

Tartă cu căpșuni

50 minute

TARTĂ CU CĂPȘUNI Timp de preparare: 50 de minute Ingrediente: Pentru coaja de tartă: 150g făină Raftul bunicii 000 25g zahăr brun 1 lingură amidon 1⁄4 linguriță sare 115 g unt rece nesărat, tăiat cuburi 1⁄2 baton vanilie Pentru umplutură: 120 g smântână 120 ml frișcă 25 g zahăr brun 500 g căpșuni Mod de preparare: Dragostea adevărată se cunoaște după tartă, așa că…să începem! Pornește cuptorul și setează-l s...

Citește mai mult

Image Tartă cu căpșuni

Prăjitură cu griș și piersici

85 minute

PRĂJITURĂ CU GRIȘ ȘI PIERSICI Timp de preparare: 85 de minute Ingrediente: 50g griș Raftul bunicii 150g unt 15g unt topit 400g piersici foliate(felii subțiri) 225 g zahăr 1 linguriță coajă de portocală rasă 2 ouă 125 g iaurt 1⁄2 baton vanilie 30g migdale măcinate 1⁄2 linguriță praf de copt un praf de sare(opțional) Mod de preparare: Să începem cu drag și voie bună! Pentru eficiență sporită, pornim mai întâi cuptorul, preîncălzi...

Citește mai mult

Image Prăjitură cu griș și piersici

Prăjitură cu mere și morcov de post

60 minute

PRĂJITURĂ CU MERE ȘI MORCOV Timp de preparare: 60 de minute Ingrediente: Raftul bunicii Făină 000 - cât cuprinde 17 linguri morcov ras (800 - 900 gr de morcovi) 17 linguri zahăr 17 linguri de ulei 1 linguriță bicarbonat stins într-o lingură de zeamă de lămâie mere și scorțișoară pentru umplutură Mod de preparare: Începeți cu răbdare prin a curăța morcovii, pe care îi dați apoi pe răzătoarea mică. Adăugați rând pe rând lingurile de zahăr, ames...

Citește mai mult

Image Prăjitură cu mere și morcov de post

Negresă de post cu nuci și gem

60 minute

NEGRESĂ CU NUCI ȘI GEM Timp de preparare: 60 de minute Ingrediente: Pentru aluat: 200 g Făină Superioară pentru prăjituri Raftul bunicii 1 linguriță bicarbonat 1 vârf de cuțit de sare 100 g zahăr brun sau brut 1 plic zahăr vanilat 1 lingură plină de cacao 100 g nucă tocata 3 linguri gem de prune sau de caise 200 ml apă călduță 50 ml ulei 70 g ciocolată neagră de post Pentru frosting: 100 g zahăr brun sau brut; 1 lingură cacao; 50 ml apă; 3-4 ling...

Citește mai mult

Image Negresă de post cu nuci și gem

Brioșe cu nuci și ciocolată neagră

40 minute

BRIOȘE CU NUCI ȘI CIOCOLATĂ NEAGRĂ Timp de preparare: 40 de minute Ingrediente:  220g Raftul bunicii Făină 000 o linguriță de praf de copt ¼ linguriță sare 80 g de miez de nucă măcinată 2 ouă 120 ml ulei vegetal 150g de iaurt grecesc 200g ciocolată neagră cu 80% cacao 200g smântănă pentru frișcă 110 g de zahăr zmeură și mentă proaspătă pentru ornat Mod de preparare: Cu zâmbetul pe buze porniți cuptorul la 180 de grade și pregătiţi două ...

Citește mai mult

Image Brioșe cu nuci și ciocolată neagră