Prajituri
Galerie de reţete
alege produsele pe care doreşti să le regăseşti în reţete
Rețetă pentru negresă sănătoasă, din banane
Dacă ești în căutarea unui desert rapid, sănătos și delicios, negresa din banane este alegerea perfectă. Această rețetă combină dulceața naturală a bananelor coapte, cu aroma intensă de ciocolată, rezultând un desert moale și savuros. Este ideală pentru momentele în care vrei să pregătești ceva special, dar nu ai mult timp la dispoziție, iar dacă o pui pentru câteva ore în frigider, poate fi un adevărat desert răcoritor pe timpul verii.
Ingrediente:
4 banane ...
Citește mai mult
Prăjitură Pina Colada
Desertul nostru preferat în această vară este prăjitura Piña colada, super fresh și aromată. Blatul pufos este îmbibat într-un amestec delicios de lapte de cocos, lapte condensat, suc de ananas și un strop de rom, făcând fiecare mușcătură umedă și plină de savoare
Porții: 18 bucăți
Timp de preparare: ~90 min
Dificultate: Medie
Ingrediente aluat
5 gălbenușuri
100 gr zahăr
100 ml lapte de cocos
120gr Făină 000 pentru prăjituri Raftul bunicii
1 praf de...
Citește mai mult
Negresă glazurată cu vişine
Este luna fructelor roșii: vișine, cireșe, capșune, așa că te invităm să le folosești în prepararea deserturilor. Dacă le poți lua din propria grădină este și mai bine!
Negresa glazurată este un desert ușor de preparat, pentru care nu trebuie să petreci mult timp lângă cuptor. Astfel, vei avea mai mult timp să te bucuri de momente de calitate în natură. Combinația cu fructe acrișoare (vișine) îl va transforma în desertul răcoros perfect pentru zilele toride de v...
Citește mai mult
Chec de Crăciun, cu fructe confiate
De sărbători, îți propunem un tip de chec special prin ingredientele sale care îi dau o savoare inegalabilă, dar și pentru că se pregătește cu mai mult timp înainte de servire.
După pregătire, păstrează-l între o săptămână și o lună într-un loc uscat și răcoros, dându-i astfel timp să se umple de aroma specială care-i va fermeca pe invitați.
Ingrediente
1 1/2 cană Făină Superioară 000 Raftul bunicii
1 kg amestec din fructele confiate preferate: stafid...
Citește mai mult
Clafoutis cu mere și caramel
Toamna aduce cu ea mirosul merelor coapte și al caramelului. Aduce zile petrecute în sânul familiei, alături de cei iubiți, împărțind felii calde de bunătăți și depănând amintiri. Când ești alături de persoanele potrivite, fiecare clipă devine prețioasă, așa că te invităm să pregătești acest deliciu pentru tine și familia ta.
Descoperă rețeta de clafoutis cu mere, pe care o vei pregăti cu siguranță de nenumărate ori, iar pofticioșii casei vor fi încântați ...
Citește mai mult
Prăjitură cu smochine și cafea
Știi că a venit toamna când aromele din bucătărie umplu întreaga casă, cuptorul emană o căldură îmbietoare, iar vremea de afară te îndeamnă să-ți petreci după-amiezile alături de cei dragi, împărțind o băutură caldă și o felie delicioasă de prăjitură.
Profită de savuroasele fructe de sezon și pregătește o prăjitură cu smochine și cafea, un desert sofisticat, ideal ca să-ți cucerești invitații sau să-ți impresionezi familia. Gustul delicat al fructelor ...
Citește mai mult
Clafoutis cu piersici
Ce poate fi mai plăcut vara decât să împarți cu cei dragi un deliciu desăvârșit și aromat? Clafoutisul cu piersici se pregătește ușor, iar mireasma sa îmbietoare umple casa și atrage toți pofticioșii în jurul mesei.
Cei mici vor fi încântați de acest desert atât de gustos și plin cu piersici delicioase. Pregătește-l acum și fii gata să mai ceară încă o porție!
Timp de pregătire: 50 minute
Număr de porții: 7
Ingrediente
1/2 cană Făină Superioară...
Citește mai mult
Chec cu zmeură și lămâie
Ne bucurăm mai mult de soare odată cu venirea primăverii, iar cafelele băute pe terasă merg de minune cu un chec răcoritor. Zmeura va fi surpriza plăcută din textura densă a checului pe care ți-l propunem astăzi, iar glazura cu lămâie te va convinge să servești încă o porție.
Este o rețetă simplă, rapidă, perfectă pentru vizitele celor dragi, de Florii sau de Paște – datorită formei inedite și a glazurii apetisante, checul cu zmeură va arăta îmbietor așezat pe ...
Citește mai mult
Brioșe cu rubarbă și căpșuni
40 de minute
Brioșele pot fi oricând un desert savuros dar sănătos dacă sunt preparate cu făină integrală, mai bogată în fibre față de făina albă și cu un conținut mai mic de amidon. În plus, îți propunem în rețeta de astăzi să îndulcești brioșele cu sirop de arțar în locul zahărului alb rafinat.
Cât despre aroma brioșelor, noi românii nu suntem deloc străini de rubarbă, populară mai ales în vestul țării, unde influențele germane sunt mai puternice. Atât rubarba câ...
Citește mai mult
Făină 000 pentru prăjituri
Făină 000 pentru prăjituri
Dacă vrei ca prăjiturile să-ți iasă perfect de fiecare dată, alege Făina 000 pentru prăjituri. Deosebit de fină, cu un conținut mai ridicat de amidon, Făina 000 pentru prăjituri e ușor de folosit, iar aluatul iese exact cum ți-ai dorit.
Pentru blaturi fără cocoloașe, modelează amestecul cu blândețe și adaugă dragoste în timp ce gătești. Vei obține preparate crescute frumos, pufoase și moi la interior, cu textură fină și umedă, delo...
Citește mai mult
Prăjitură cu migdale și portocale
1 oră
Prăjitura cu portocale este un minunat omagiu adus iernii. Îmbină gustul dulce al aluatului de tartă, cu aroma acrișoară a portocalelor în două culori. Gustul de migdale se simte delicat în crema delicioasă și vei fi suprins de echilibrul între crocant și untos, la fiecare înghițitură.
Este o rețetă perfectă pentru sezonul rece și poate fi servită atât caldă cât și rece, alături de un vin fiert sau un ceai aromat.
Timp de preparare: o oră
Număr de porții: 8 ...
Citește mai mult
Tartă cu pepene galben
60 min
Fără îndoială cel mai iubit fruct al verii este pepenele, fie el galben sau roșu. Răsfață-i pe cei de acasă cu o tartă pufoasă, cu pepene galben aromat, care în mod cert va deveni desertul preferat al sezonului cald.
Timp de preparare: 1 oră
Număr de porții: 8
Ingrediente:
330 g Făină Superioară 000 Raftul Bunicii;
270 g pepene galben;
150 g unt;
1 pliculeț de praf de copt;
3 ouă;
1/2 cană lapte.
Mod de preparare:
Suflecă-ți mânecile, pr...
Citește mai mult
Semla – Chifle dulci suedeze cu cremă de marțipan
2 ore și 40 de minute
Semla este o prăjitură suedeză, consumată tradițional în ziua de Lăsatul Secului. Chiar dacă la aspect se aseamănă cumva cu savarina clasică pe care o știm toți, semla este cât se poate de diferită – chifla nu este însiropată, iar umplutura nu este numai de frișcă, ci conține și pastă de marțipan.
Iată o idee pentru un preparat cu care să îi surprinzi pe cei de acasă, un desert deosebit pe care ar trebui să-l încerci: rețeta de semla – va fi apreciată atât ...
Citește mai mult
Tartă cu ghimbir și pere
4 ore
Vrei să prepari un desert gustos, dar totodată extrem de hrănitor? Încearcă o tartă cu ghimbir și pere, ușor de preparat, dar și cu multe beneficii pentru sănătate. Perele sunt benefice pentru digestie, în timp ce ghimbirul are efecte antiinflamatoare.
Timp de preparare: 4 ore
Număr de porții: 6
Ingrediente:
210 g unt;
360 g Făină Superioară 000 Raftul Bunicii;
80 g zahăr tos;
2 g sare;
1 gălbenuș de ou + încă unul, pentru uns;
45 ml apă rece;
...
Citește mai mult
Tartă cu nuci – de post
1 oră și 45 de minute
O tartă cu nuci îți va potoli pofta de dulce în zilele în care ții post. Mai mult decât atât, fiind extrem de hrănitoare, această tartă poate fi servită chiar și pe post de gustare între mese, nu neapărat ca desert.
Chiar dacă este de post, poate fi servită cu succes și în zile de sărbătoare precum Crăciunul, aspectul și gustul acesteia fiind de nota 10.
Timp de preparare: 1 oră și 45 minute
Număr de porții: 8
Ingrediente pentru aluat:
½ can...
Citește mai mult
Budincă din pâine
45 de minute
Vrei să prepari un desert gustos și hrănitor, însă nu ai foarte multe ingrediente la îndemână? Încearcă budinca din pâine – nu numai că vei obține un desert pe cinste, însă totodată vei folosi și pâinea întărită, pe care nu o mai consumi.
Timp de preparare: 45 minute
Număr de porții: 6
Ingrediente:
2 căni lapte;
2 linguri unt;
1 linguriță esență de vanilie;
1/3 cană zahăr;
un praf de sare;
6 căni pâine mai veche, ...
Citește mai mult
Tartă delicioasă de pere
40 de minute
O gustoasă tartă de pere, cu nuci pecan în aluat și miros de scorțișoară, îi va aduna în bucătărie pe toți din casă, de la mic, la mare.
Acest desert aparent sofisticat, însă destul de ușor de preparat, merită încercat indiferent de anotimp, însă cel mai potrivit este în zilele reci de toamnă.
Timp de preparare: 40 de minute
Număr de porții: 12 felii
Ingrediente
Pentru aluat:
3 linguri unt, la temperatura camerei;
½ cană zahăr;
¾ li...
Citește mai mult
Prăjitură în foi de napolitane cu nuci și caramel
60 minute
Când ți se face poftă de ceva bun, întoarce-te cu gândul la vremurile copilăriei și la prăjiturile cu care obișnuia să te răsfețe bunica. Noi ne-am amintit cu drag de gustul napolitanelor făcute în casă, așa că ți-am pregătit o rețetă de prăjitură în foi de napolitane cu nuci și caramel.
Dacă vrei să prepari această prăjitură pentru cei dragi, ține cont de faptul că foile de napolitane de casă au nevoie să stea într-un loc uscat și răcoros timp de 24 de or...
Citește mai mult
Prăjitură cu nectarine și blat de mămăligă
50 minute
Bucură-te de prospețimea nectarinelor și include-le într-un desert care va aduce multă bucurie meselor servite în familie. Prăjitura cu nectarine la care poftim astăzi are un ingredient-surpriză: blatul de mămăligă. Da, ai citit bine!
Dacă ți-am stârnit curiozitatea, suflecă-ți mânecile și hai să ne apucăm de gătit o minunată prăjitură cu nectarine și blat de mămăligă.
Timp de preparare: 50 minute
Număr de porții: 1 tavă de 20 cm
Ingrediente:
Pent...
Citește mai mult
Prăjitură grecească
60 minute
Prăjitura grecească este ideală pentru zilele în care vrei să îi răsfeți pe cei de acasă cu un desert inedit și absolut minunat.
Umărește pașii din rețetă și descoperă cum să pregătești un preparat grecesc rapid și ușor de făcut, care să aducă zâmbetiul celor din familie.
Ți-ai pregătit deja ingredientele necesare? Odată ce începi să o gătești, va fi gata mai repede decât crezi!
Timp de pregătire: 60 de minute
Număr de porții: 12
Ingrediente:
...
Citește mai mult
Prăjitură de casă cu mix de fructe
60 minute
Descoperă prăjitura cu fructe, un preparat rapid, ușor de făcut și absolut delicios, îndrăgit atât de cei mici, cât și de adulți.
Avantajul acestei rețete constă în libertatea de a-ți alege orice fruct dorești pentru a o înnobila. De cele mai multe ori, prăjitura cu fructe este preparată cu cireșe sau vișine, dar tu poți alege zmeură, caise, căpșuni, afine, prune sau orice altceva.
Dacă vrei să îi răsfeți pe cei de acasă cu un desert delicios, alege fructele ...
Citește mai mult
Prăjitură cu banane
60 minute
Prăjitura cu banane este o rețetă ideală pentru zilele în care vrei să îi răsfeți pe cei de acasă cu un preparat dulce, dar și sățios. Sigur cei mici o vor aprecia, iar tu vei primi laude drăgăstoase!
Timp de pregătire: 60 de minute
Număr de porții: 12 porții
Ingrediente:
Pentru aluat:
100 g Făină Superioară 000 Raftul bunicii
2 linguri Mălai Extra Gold Raftul bunicii
150 g zahăr
6 ouă
2 linguri cacao
1/2 pachet praf de copt
Pentru crem...
Citește mai mult
Pandișpan cu vișine și vanilie
1 oră și 15 minute
Astăzi te aducem mai aproape de vremurile copilăriei. Îți aduci aminte de gustul fermecător al pandișpanului cu vișine pregătit de bunica?
Iată un desert pufos și gustos care obișnuia să fie unul dintre cele mai dorite preparate dulci ale copilăriei. Pe cât este de savuros, pe atât de ușor este de făcut, iar partea frumoasă este că aceeași rețetă o poți înnobila cu orice fruct dorești, iar rezultatul va fi la fel de bun. Așa că, ia-ți șorțul preferat și descoper...
Citește mai mult
Negresă glazurată cu ciocolată amăruie
50 minute
Îți amintești când bunica te întâmpina cu o negresă pufoasă și gustoasă? Astăzi te provocăm să urmezi rețeta care va aduce zâmbetul pe buzele celor dragi, un desert ușor de făcut, ieftin și care îți va răsfăța papilele gustative.
Timp de pregătire: 50 de minute
Număr de porții: 12 bucăți
Ingrediente
250 g Făina Superioară 000 Raftul bunicii
250 ml lapte
200 zahăr
50 g cacao
100 g unt topit
5 g praf de copt
2 pliculețe zahăr vanilat...
Citește mai mult
Prăjitură cu cireșe și vanilie
50 minute
Prăjitura cu cireșe este unul dintre cele mai iubite deserturi ale celor mici. Pufoasă, delicioasă și ușor de făcut, este preparatul ideal pentru a aduce un plus de savoare în zilele de weekend în care timpul vă permite să îi răsfățați pe cei dragi.
Puteți realiza această simplă rețetă cu mai multe tipuri de fructe: vișine, caise sau prune. Fiind gata în doar câteva momente, este o prăjitură potrivită atunci când încă testezi terenul în bucătărie sau timpul nu...
Citește mai mult
Baclava, regina deserturilor cu fistic
45 minute
Supranumită și regina deserturilor turcești, baclavaua este o delicatesă culinară irezistibilă cu o tradiție răspândită și pe meleagurile Greciei. În această zonă, se spune că baclavaua trebuie pregătită cu 33 de foi de plăcintă, număr ce face trimitere la anii de viață ai lui Iisus.
Dacă vrei și tu să îi surprinzi pe cei dragi cu o rețetă internațională și un gust nou, urmărește cu drag pașii pentru prepararea unui dulce greu de uitat.
Sfaturi pentru cea ...
Citește mai mult
Prăjitura tăvălită prin fulgi de nucă de cocos
1 oră și 10 minute
Vrei sa îi răsfeți pe cei dragi cu o prăjitură gustoasă, dar totodată ușor de preparat? Tăvălita este soluția – iată cum o poți prepara!
Sfaturi pentru o prăjitură tăvălită pufoasă
Este foarte important să nu deschizi cuptorul în primele 20 de minute după ce ai băgat tava cu compoziția de tăvălită. În acest interval, prăjitura va crește, iar aerul rece care intră când deschizi cuptorul va opri acest proces.
Timp de pregătire: 1 oră și 10 minute
Po...
Citește mai mult
Prăjitură cu fructe
35 minute
Surprinde-i pe cei dragi și pregătește-le o prăjitură cu fructe savuroasă, dar care nu te va ține foarte mult timp în bucătărie pentru preparare. Poți alege vișine, caise, căpșune sau orice alt tip de fruct dorești.
Timp de pregătire: 35 minute
Număr de porții: o tavă
Ingrediente:
250 g de Făină Superioară 000 de la Raftul Bunicii
200 g de zahăr
1 pliculeț de zahăr vanilat
1 kg de cireșe/ vișine/ caise/ căpșune (fructele pot fi și congelate)
...
Citește mai mult
Macarons, bezele dulci și multicolore
2 ore și 30 minute
Asociate întotdeauna cu Parisul, celebrele macarons provin, de fapt, din Italia. De aici și numele, care în italiană înseamnă “aluat bun”.
Ingredientul secret al acestui desert este făina de migdale. În ceea ce privește umplutura, există nenumărate posibilități. În rețeta de mai jos, vei regăsi pașii de urmat pentru a realiza o umplutură simplă, pe bază de lapte.
Timp de pregătire: 2 ore și jumătate
Număr de porții: 25 macarons
Ingrediente:
3 albușu...
Citește mai mult
Brownies cu bucăți de ciocolată
35 minute
Brownies, celebrele negrese americane, sunt iubite în egală măsură de copii și de adulți. Așadar, fă o bucurie celor de acasă și pregătește-le o tavă de brownies cu care să le îndulcești zilele.
Brownie-ul perfect este ușor crocant la exterior și foarte pufos în interior. Acesta trebuie să se topească în gură și să-ți lase o aromă pregnantă de ciocolată pe care să o ții minte mult timp de la savurarea prăjiturii.
Dacă brownie-ul este prea uscat, gustul îș...
Citește mai mult
Prăjitură cu iaurt
55 minute
Astăzi te purtăm pe meleaguri străine pentru a descoperi un preparat turcesc nemaipomenit.
Bucătăria turcească este plină de delicatese care îți răsfață papilele gustative. Printre acestea se numără și prăjitura cu iaurt.
Rețeta de prăjitură cu iaurt este ideală pentru zilele în care ai musafiri pofticioși la masă, care știu cât de pricepută ești în bucătărie și se așteaptă să-i surprinzi de fiecare dată cu ceva nou. Cu siguranță vor rămâne plăcuți ...
Citește mai mult
Mălai dulce sau prăjitura bunicii
50 minute
Ai copilărit la bunici? Atunci sigur îți amintești gustul de mălai dulce, desertul cu care bunica te răsfăța mai ales în timpul vacanței de vară.
Mălaiul dulce este un desert care cucerește prin simplitatea sa. Vestea bună este că se prepară foarte ușor, așa că nu ai nevoie de multă pricepere în bucătărie pentru a face un mălai dulce reușit.
Îl poți servi alături de cei dragi, în variantă clasică, simplă, sau îi poți adăuga o notă mai modernă, punând l...
Citește mai mult
Eclere cu ciocolată
1 oră și 30 minute
Eclerele se numără, fără doar și poate, printre cele mai dorite prăjituri de savurat după o masă copioasă în familie. Umplute cu cremă de vanilie, ciocolată sau caramel, ele rămân o adevărată plăcere pentru toți ai casei, indiferent de vârstă. Acest desert este ideal pentru zilele în care vrei să îi surprinzi pe cei din familie cu ceva dulce și ușor de făcut.
Pregătește-ți șorțul preferat, urmărește pașii din rețetă și prepară o rețetă delicioasă de ec...
Citește mai mult
Prăjitură cu mere
1 oră
Prăjitura cu mere este una dintre rețetele clasice ale bunicii care îți aduce aminte cu nostalgie de perioada copilăriei. Este un desert nepretențios, ieftin și absolut delicios, îndrăgit atât de cei mici, cât și de adulți.
Ce ai zice dacă de data aceasta ai pregăti chiar tu acest preparat învăluit de emoția copilăriei și presărat cu amintiri dulci?
Urmărește rețeta bunicii și gătește pentru cei dragi o rețetă gustoasă de prăjitură cu mere, care să aducă z...
Citește mai mult
Prăjitură cu cocos și ceai verde
50 minute
Prăjitura cu cocos și ceai verde este o rețetă thailandeză cu care-i vei da gata pe oaspeții tăi. Aliații de nădejde în prepararea acestui desert sunt făina de calitate superioară de la Raftul bunicii, pudra de ceai verde matcha și nuca de cocos rasă. Cu puțină îndemânare și ajutor de încredere de la Raftul bunicii, vei obține o prăjitură apetisantă la aspect și dulce la gust.
Pașii sunt mai mult decât simpli, i-am povestit pe larg în cele ce urmează, iar bunica e...
Citește mai mult
Tartă cu fructe și cremă de vanilie
90 minute
Vara este cel mai ofertant sezon din punct de vedere al fructelor coapte și parfumate pe care ni le pune la dispoziție. Fie că le culegi proaspete din copacii răsădiți în grădina bunicii sau că le cumperi din piață, important este să le poți îmbina într-un desert răcoritor, atât pe placul adulților, cât și al copiilor.
Ce spui de o tartă cu fructe și cremă de vanilie, la decoratul căreia te pot ajuta chiar și cei mici?
Timp de preparare: aproximativ 90 de minute
...
Citește mai mult
Griș din Grâu
Griș de Grâu
Grișul este fără îndoială o gustare delicioasă, care poate fi servită atât la micul dejun, cât și după masa de prânz.
Atunci când te gândești la griș de grâu, probabil aluneci cu gândul înapoi la copilărie, când așteptai cu sufletul la gură desertul preferat făcut după rețeta bunicii: griș cu lapte. Acum a venit însă rândul tău să-i răsfeți pe cei dragi cu bunătăți din griș! Iar pentru a recrea gustul inconfundabil din copilărie, ai nevoi...
Citește mai mult
Faina Superioara 000
Făina Superioară 000
Făina albă este unul dintre acele ingrediente esențiale pe care orice gospodină desăvârșită îl are în bucătărie, întrucât este folosită la pâine, prăjituri, checuri, torturi, tarte, plăcinte și alte produse de patiserie sau deserturi savuroase. O poți cumpăra din comerț la un preț mai mult decât decent.
Pentru a obține bunătăți de casă apetisante, este foarte important să cunoști originea și proprietățile calitative ale făinii cu car...
Citește mai mult
Malai Extra Gold
Mălai Extra Gold
Mălaiul este un ingredient de bază în bucătărie, ce poate fi folosit atât în feluri de mâncare principale, cât și în deserturi. Atunci când optezi pentru un mălai de calitate, ai garanția că preparatele tale vor ieși întocmai ca în rețeta pe care încerci să o recreezi.
Chiar dacă există mai multe preparate din mălai pe care le poți face, mămăliga este primul care îți vine în minte. Mămăliga este un preparat tradițional românesc obținut pri...
Citește mai mult
Prăjitură cu cremă de trandafiri
Nu-i așa că visezi să faci o prăjitură la care nu se așteaptă nimeni și care să devină instant un dulce clasic în familia ta? Ce-ai spune de o prăjitură cremoasă, cu o aromă surprinzătoare de trandafiri?
Timp de preparare: 2 ore
Număr de porții: 6
Ingrediente
Pentru blat
150 g făină 000 Raftul bunicii
150 g unt moale, 80% grăsime
150 g ciocolată amăruie
30 g cacao
5 ouă
100 g zahăr pudră
100 g zahăr cristal
2 linguri de petale de tra...
Citește mai mult
Prăjitura Dor de vară
Atunci când vara pare mult prea îndepărtată, dar gândul la ea nu îți dă pace zile înșir, alină-ți dorul cu un dulce care să te ducă instant în mijlocul unei zile însorite și leneșe, în curtea bunicii.
Prăjitura Dor de vară este desertul perfect pentru a trezi amintiri parfumate și neprețuite din copilărie și se prepară foarte, foarte ușor.
Ingrediente
150 g făină 000 Raftul bunicii
4 piersici din compot
150 g zmeură congelată
100 ml smântână cu...
Citește mai mult
Dovleacul, ingredientul vedetă al lunii noiembrie. 3 delicii portocalii
Printre vedetele toamnei, alături de mere, dovleacul ocupă un binemeritat loc de cinste în bucătărie, iar motivele sunt nenumărate: este un ingredient care merge de minune în combinații culinare dulci și sărate, ca fel principal, gustare sau desert, cu rezultate care întrec mereu așteptările.
De ce? Pentru că textura, aroma și culoarea sa fac din orice preparat o minunăție, pe care mai întâi vei dori să o pozezi, apoi să o savurezi în tihnă, ca să te bucuri cât mai ...
Citește mai mult
Gustul călătoriei prin frumoasa Românie - bunătăți ardelenești
Pentru a marca 100 de ani de Românie unită, am pornit cu drag să explorăm bucate tradiționale de pe meleagurile întregii țări, pe care le adunăm într-o colecție prețioasă, dedicată inspirației zi de zi în prepararea bunătăților pentru cei dragi. Prima oprire a fost în Muntenia, unde am redescoperit zabicul – aurul din supele desprinse din basme, o specialitate nemaipomenită cu ciuperci și faimoasele brânzoaice muntenești.
Astăzi ne continuăm călătoria prin frumoa...
Citește mai mult
Mini-tarte cu gem
25 minute
Mini-tarte cu gem
Mini-tartele de astăzi sunt perfecte pentru pauzele de ceai ori de ciocolată caldă. Sunt atât de drăgălașe, viu colorate, aromate, iar pregătirea lor e ca o joacă de copii! Așa că urmărește rețeta de mai jos și ia-i și pe cei mici să-ți dea o mână de ajutor în bucătărie, pentru mai mult spor și veselie!
Ingrediente:
250 g Făină 000 Raftul Bunicii
130 g unt
150 g gem de căpșuni (și alte tipuri de gem, de la zmeură, l...
Citește mai mult
Tartă cu dovleac
90 minute
Tartă cu dovleac
Ce zici de o după-amiază liniștită de toamnă, în care zbuciumul să-l lași doar pe seama norilor, iar în casă, unde-i cald și bine, să miroasă a bunătăți cu dovleac și scorțișoară? Dă-i start cu o tartă ușoară, în care ai cuprins aromele și culorile toamnei. Urmează pașii de mai jos, iar rezultatul îți va aduce cu siguranță zâmbete!
Ingrediente:
Pentru crustă
300 g Făină 000 Raftul Bunicii
150 g unt
2 gălbenușuri de...
Citește mai mult
Tartă-trandafir cu mere
90 minute
Tartă-trandafir cu mere
Pentru atunci când găzduiești o petrecere ori pur și simplu vrei să faci un desert inedit, care să fure priviri, pregătește tarta-trandafir! Petalele – felii aromate de măr, pudrate cu scorțișoară, crusta – crocantă și cu o culoare de chihlimbar, aspectul – de fotografiat, iar gustul – de lăudat! Urmează pașii de mai jos și dă-ne de veste pe Facebook dacă rezultatul s-a bucurat de aplauze!
Ingrediente:
Pentru crustă...
Citește mai mult
7 sfaturi pentru succes în pregătirea prăjiturilor
7 sfaturi pentru succes în pregătirea prăjiturilor
Succesul în bucătărie vine cu răbdare, experiență, cu îndemânare, pasiune și încredere în ingrediente de calitate. Fie că ești la-nceput de drum ori numeri ani buni în pregătit deserturi desăvârșite, este mereu loc de un sfat, nu-i așa? Am pregătit pentru tine câteva recomandări pentru dulciuri excelente, la cuptor, de pus în practică în bucătăria ta.
Amestecă ingredientele în această ...
Citește mai mult
Avem zile de poveste când #GătimÎmpreună
Mini-brioșe de toamnă
Ochii pofticioși, mirosul de prăjituri care face dintr-o simplă după-amiază o sărbătoare, toate „Mmm ce bun e!” sau „Mai vreau o felie!” se numără printre momentele tale preferate, petrecute alături de cei dragi, nu-i așa?
Dacă pregătirea bunătăților de casă îți aduce încredere, optimism, concentrare și nerăbdare ori e o ocazie minunată de a-i aduna pe cei dragi la masă, de ce să nu împărtășești frumoasele sentimente ale...
Citește mai mult
Brioșe cu dovleac
30 minute
Brioșe cu dovleac
Ochii pofticioși, mirosul de prăjituri care face dintr-o simplă după-amiază o sărbătoare, toate „Mmm ce bun e!” sau „Mai vreau o felie!” se numără printre momentele tale preferate, petrecute alături de cei dragi, nu-i așa?
Dacă pregătirea bunătăților de casă îți aduce încredere, optimism, concentrare și nerăbdare ori e o ocazie minunată de a-i aduna pe cei dragi la masă, de ce să nu împărtășești frumoasele sentimente ale între...
Citește mai mult
Brioșe-trandafir cu măr
30 minute
Brioșe-trandafir cu măr
Ochii pofticioși, mirosul de prăjituri care face dintr-o simplă după-amiază o sărbătoare, toate „Mmm ce bun e!” sau „Mai vreau o felie!” se numără printre momentele tale preferate, petrecute alături de cei dragi, nu-i așa?
Dacă pregătirea bunătăților de casă îți aduce încredere, optimism, concentrare și nerăbdare ori e o ocazie minunată de a-i aduna pe cei dragi la masă, de ce să nu împărtășești frumoasele sentimente ale...
Citește mai mult
Găluște cu brânză de vaci și mere
40 minute
Găluște cu brânză de vaci și mere
Merele proaspăt culese din livadă sunt excelente pentru o gustare între mese, dar și pentru umplutura delicioasă a găluștelor aburinde, cu aluat din brânză de vaci. Cu puțină inspirație din rețeta de mai jos, cu măiestria ta în bucătărie, toți din familie vor găsi o minunăție de desert în farfurie. Spor la pregătit găluștele cu mere!
Timp de pregătire: 40 minute
Ingrediente:
150 g Griș din Grâu Raftul bunicii
...
Citește mai mult
Prăjitură pandișpan cu prune
60 minute
Prăjitură pandișpan cu prune
Zemoase, aromate, de-a dreptul delicioase și frumos colorate, prunele și-au făcut loc printre faldurile de pandișpan pufos, într-o prăjitură care îmbogătește ziua asta de toamnă cu multe zâmbete și ”Mai vreau o felie!”. Urmează pașii din rețetă și, într-o oră, te bucuri de un pandișpan aromat, pufos, dulce-acrișor.
Timp de pregătire: 1 oră
Ingrediente:
250 g Făină Superioară 000 Raftul bunicii
200 g zahăr
1 lingur...
Citește mai mult
Tartă cu ciocolată
45 minute
Tartă cu ciocolată
Tartă bogată în ciocolată, cu umplutură fină, margine crocantă și ninsă cu cacao- un deliciu, nu-i așa? Pregătește-o chiar astăzi, urmând rețeta noastră.
Timp de pregătire: 45 minute
Ingrediente:
Pentru crustă:
300 g Făină 000 Raftul Bunicii
200 g zahăr pudră
150 g unt
4 gălbenușuri de ou
1 vârf de cuțit de sare
Pentru umplutură:
200 g ciocolată neagră
1 esență de vanilie
100 g unt
40 g zahăr
1 vârf de cuțit de sar...
Citește mai mult
Plăcintă cu fructe de pădure
75 minute
Plăcintă cu fructe de pădure
Cauți un desert perfect pentru a fi pregătit și savurat în familie, cu fructe de sezon? Din fructe mici, dulci-acrișoare și viu colorate, pregătește o plăcintă savuroasă și veselă ca o zi de vară. Încearcă și tu rețeta de mai jos, mai ales că fructele de pădure se găsesc din plin în piețe și magazine!
Timp de pregătire:
1 oră și 15 minute
Ingrediente:
300 g Făină 000 Raftul bunicii
150 g zahăr
150 g unt
...
Citește mai mult
5 sfaturi pentru prăjituri reușite
5 sfaturi pentru prăjituri reușite
Prăjiturile aromate, pufoase la interior și cu înveliș crocant sunt perfecte pentru a te binedispune în zilele dificile. Pregătește-le cu spor și păstrează-le proaspete toată săptămâna cu cele 5 sfaturi din îndrumarul de la Raftul bunicii.
1.Nu înlocui bicarbonatul de sodiu cu praful de copt.
Folosește bicarbonat de sodiu când adaugi în compoziție un acid, cum ar fi zeamă de lâmâie, zer, iaurt, smântână sau brânză. C...
Citește mai mult
Prăjiturele cu răvaș
20 minute
Prăjiturele cu răvaș
Timp de pregătire: 20 minute
Ingrediente:
100 g făină Standard 650 Raftul bunicii
150 g zahăr pudră
50 g unt
2 albușuri de ouă
2 g sare
esență de vanilie
1 linguriță scorțișoară
1 linguriță amidon
12-15 răvașe
Cu rețeta de prăjiturele cu răvaș, mergi pe urmele legendelor din cultura chineză și descoperi alături de Raftul bunicii cum să pui un gând bun în fiecare prăjitură: la propriu!
Află cum, cu ingrediente simpl...
Citește mai mult
Prăjitura Gerbeaud
2 ore
PRĂJITURA GERBEAUD
Timp de preparare: 2 ore
Ingrediente pentru aluat:
500 g făină 000 Raftul Bunicii
100 g zahăr
25 g drojdie proaspătă
200 g unt
2 ouă
250 g smântână (25% grăsime)
un vârf de cuțit de sare
coajă de lămâie rasă (bio – netratată chimic)
Ingrediente pentru umplutură:
400 g gem de caise
250 g nucă măcinată
200 g zahăr
Ingrediente pentru glazură:
200 g zahăr
100 ml apă
60 g cacao
50 g unt
Astăzi am găsit inspirație în pră...
Citește mai mult
Gofre aromate
30 minute
GOFRE AROMATE
Timp de pregătire: 30 minute
Ingrediente:
300 g Făină 000 Raftul Bunicii
300 ml lapte
100 g zahăr
100 g unt
4 ouă
10 g praf de copt
1 lingură ulei
1 linguriță scorțișoară
coaja rasă de la o lămâie și de la o portocală
1 esență de vanilie
1 vârf de cuțit de sare
Cauți un desert pentru după-amiezi cu chef de călătorie (culinară, bineînțeles), care să împace toate gusturile celor din familie? Încearcă rețeta de gofre belgiene chiar...
Citește mai mult
Tartă cu dragoste și gem de căpșuni
1 oră și 15 minute
TARTĂ CU DRAGOSTE ȘI GEM DE CĂPȘUNI
Timp de preparare: 1 oră și 15 minute
Ingrediente:
300 g făină 000 Raftul Bunicii
200 g zahăr
150 g unt (din care păstrezi 1 linguriță pentru a unge tava)
3 ouă (unul pentru uns pe deasupra)
1 lingură ulei
1 linguriță praf de copt
1 linguriță scorțișoară
coaja de la o lămâie și coaja de la o portocală
1 esență de vanilie
300 g gem de căpșuni
Cauți un desert pentru după-amiezi de weekend, perfect pentr...
Citește mai mult
Cubulețe de mămăliguță cu brânză și roșii și găluște cu prune
1 oră și 40 minute
CUBULEȚE DE MĂMĂLIGUȚĂ CU BRÂNZĂ ȘI ROȘII ȘI GĂLUȘTE CU PRUNE
Timp de preparare: 1 oră și 40 minute
Cubulețe de mămăliguță cu brânză și roșii
Ingrediente:
300 g Mălai Extra Gold Raftul Bunicii
1 l apă
1 linguriță sare
Ingrediente pentru ornat
Roșii cherry
Biluțe de mozzarella
Usturoi
Busuioc
Găluște cu prune
Ingrediente:
150-200 g făină 000 Raftul Buncii
50 g Griș Raftul Bunicii
500 g cartofi
500 g prune mici
150 g pesmet
1 linguriță...
Citește mai mult
Pandișpan cu vișine
30 minute
PANDIȘPAN CU VIȘINE
Timp de preparare: 30 de minute
Ingrediente:
5 linguri de făină 000 Raftul bunicii
5 ouă
5 linguri de zahăr
1 plic de zahăr vanilat
1 praf de sare
vișine fără sâmburi (proaspete, din compot sau congelate)
Mod de preparare:
Știm că zilele de vară te țin prinsă între gândul de a nu porni cuptorul și cel de a savura „ceva bun, făcut în casă” cu cei dragi ție. Iată o rețetă rapidă și răcoritoare, care să dea caniculei un gust ...
Citește mai mult
Turtă dulce cu dragoste
30 minute
TURTĂ DULCE CU DRAGOSTE
Timp de preparare: 30 de minute
Ingrediente pentru turtă dulce
500 g făină 650 Raftul Bunicii
1 ou întreg și un gălbenuș
100 g zahăr brun și alb
100 ml lapte
100 g unt
5 linguri miere
scorțisoară măcinată
nucșoară măcinată
cuișoare măcinate
anason măcinat (opțional)
bucăți de ciocolată (opțional)
1 linguriță bicarbonat
1 lingură zeamă de lămâie
1 vârf de cuțit sare
Ingrediente pentru glazură
150 g zahăr pud...
Citește mai mult
Brioșe epice cu ciocolată
30 minute
BRIOȘE EPICE CU CIOCOLATĂ
Timp de preparare: 30 de minute
Ingrediente:
100 g făină 000 Raftul Bunicii
200 g ciocolată
150 g ciocolată pentru ornat
120 g zahăr brun
120 g unt
4 ouă
1 linguriță praf de copt
1 linguriță esență de vanilie
1 vârf de cuțit sare
Mod de preparare:
Cum să faci din fiecare zi o ocazie de răsfăț? Brioșele pufoase, aromate și pline de ciocolată din rețeta noastră sunt răspunsul rapid și delicios pentru fiecare pofticios și pa...
Citește mai mult
Pizza și negrese-inimioare
PIZZA ȘI NEGRESE-INIMIOARE
Timp de preparare: 1 oră și 10 minute
Pizza în formă de inimă
Ingrediente:
făină 650 Raftul Bunicii
1 plic de drojdie uscată sau 25 g de drojdie proaspătă
300 ml apă călduță
1 lingură ulei de măsline
1 vârf de cuțit sare
1 linguriță zahăr
ingrediente pentru topping, la alegere
Negrese-inimioare
Ingrediente:
500 g făină 000 Raftul Bunicii
500 ml lapte
350 g zahăr
200 g unt
100 g cacao
10 g praf de copt
5 ouă
es...
Citește mai mult
Supă cu tăieței de casă și prăjitură Albă-ca-zăpada
3 ore și 30 de minute
SUPĂ CU TĂIEȚEI DE CASĂ ȘI PRĂJITURĂ ALBĂ CA ZĂPADA
Timp de preparare: 3 ore și 30 de minute
Ingrediente:
Prăjitură Albă ca Zăpada
Ingrediente pentru foi
600 g făină 650 Raftul Bunicii
2 ouă întregi
10 g amoniu pentru prăjituri
1 vârf de cuțit sare
8-10 linguri de ulei
8-10 linguri de zahăr
10 linguri lapte
Ingrediente pentru cremă
8 linguri de zahăr
8 linguri făină 650 Raftul Bunicii
750 ml lapte rece
miezul unei păstăi de vanilie
coaja ras...
Citește mai mult
Poale-n brâu ca-n poveștile bunicii
1 oră
POALE-N BRÂU CA-N POVEȘTILE BUNICII
Timp de preparare: 1 oră
Ingredientele pentru aluat
550 g făină superioară 000 Raftul Bunicii
25 g drojdie proaspătă
2 ouă
250 ml lapte călduț
50 g unt
100 g zahăr
sare
coajă de portocală sau lămâie rasă
1 gălbenuș de ou
1 lingură lapte pentru uns
Ingredientele pentru umplutură
350 g brânză de vaci
150 g zahăr
3 ouă
3 linguri griș Raftul bunicii
50 g stafide
sare
1 plic zahăr vanilat sau 1 linguriță de...
Citește mai mult
Tort de mere caramelizate
1 oră și 30 minute
TORT DE MERE CARAMELIZATE
Timp de preparare: 1 oră și 30 de minute
Ingrediente:
Pentru aluat:
6 ouă
6 linguri de făină superioară Raftul Bunicii 000
6 linguri de zahăr
1/2 linguriță sare
Pentru umplutură:
8-10 mere
100 g zahăr pentru caramelizat
Dulceață (la alegere)
Nuci, stafide, migdale sau fructe de pădure
100 g unt
1/2 linguriță scorțișoară
Pentru sirop:
100 g zahăr
250 ml apă
1 fiolă esență de rom sau vanilie
Mod de preparare:
Pentru încep...
Citește mai mult
Brioșe la minut
30 minute
BRIOȘE LA MINUT
Timp de preparare: 30 de minute
Ingrediente:
Ce ai nevoie:
1 pahar de făină 000 Raftul bunicii
4 ouă
4 linguri de ulei
1 pahar de zahăr
un vârf de cuțit de sare
1/2 praf de copt
zahăr vanilat
coajă de lămâie
esență de migdale
stafide, merișoare
pentru ornat: câteva cireșe sau alte fructe din ce dulceață ai prin casă
Mod de preparare:
Ce e de făcut:
Înainte de toate, pregătește cuptorul: preîncălzește-l la 180 de grade.
S...
Citește mai mult
Prăjitură cu griș, smochine și migdale
45 minute
PRĂJITURĂ CU GRIȘ, SMOCHINE ȘI MIGDALE
Timp de preparare: 45 de minute
Ingrediente:
500g de smochine
100g de migdale
450g de griș din grâu Raftul Bunicii
150g de făină albă 000 Raftul Bunicii
300g de zahăr
2 lingurițe de praf de copt
un praf de sare
2 ouă mari
200g de unt moale
550ml de lapte
esență de vanilie
opțional, 2 linguri de gem de caise pentru glazură
Mod de preparare:
Pentru început, într-un vas încăpător, amestecă făina și grișul Raft...
Citește mai mult
Tartă rustică cu piersici
85 minute
TARTĂ RUSTICĂ CU PIERSICI
Timp de preparare: 85 de minute
Ingrediente:
Pentru aluat:
O cană și jumătate de făină 650 Raftul bunicii
O linguriță de sare
1/2 pachet de unt foarte rece, tăiat cubulețe
1/2 cană de apă rece ca gheața
Pentru umplutură:
1/2 kg de piersici tăiate felii
1/4 cană de zahăr
O linguriță de zeamă de lămâie
2 lingurițe de amidon de porumb
Câteva cubulețe foarte mici de unt
Pentru glazură:
1/4 cană de miere
O lingură de...
Citește mai mult
Prăjituri cu zmeură și lămâie
40 minute
PRĂJITURI CU ZMEURĂ ȘI LĂMÂIE
Timp de preparare: 40 de minute
Ingrediente:
Pentru aluat:
O cană și jumătate de făină 000 Raftul bunicii
70g de unt moale
1/3 cană de zahăr
Un vârf de cuțit de sare
Un pliculeț zahăr vanilat
Pentru topping:
3 linguri de făină 000 Raftul bunicii
3 ouă
O cană de zahăr
3 linguri de zeamă de lămâie proaspătă
O cană și jumătate de zmeură proaspătă
Zahăr vanilat pentru pudrat
Felii de lămâie, zmeură întreag...
Citește mai mult
Prăjitură cu griș
30 minute
PRĂJITURĂ CU GRIȘ
Timp de preparare: 30 de minute
Ingrediente:
Pentru aluat:
9 linguri de griș Raftul bunicii
3 ouă mari
6 linguri rase de zahăr
un pumn de fulgi de migdale
Pentru sirop:
500 ml lapte
2 plicuri zahăr vanilat
Pentru garnisit:
câteva linguri de frișcă bătută
fructe din dulceața preferată
Mod de preparare:
Când afară sunt 40 de grade, bucătăria este ultimul loc în care ai vrea să intri. Și totuși, puține sunt bunătățile co...
Citește mai mult
Tartă cu urzici și spanac
2 ore și jumătate
TARTĂ CU URZICI ȘI SPANAC
Timp de preparare: 2 ore și jumătate
Ingrediente:
Pentru aluat:
1 cană și jumătate de făină 000 Raftul bunicii
2 lingurițe rozmarin proaspăt
2 lingurițe cimbru proaspăt
1/2 cană unt rece tăiat cubulețe
1/4 cană apă cu gheață, piper
Pentru umplutură:
1 lingură ulei de măsline
2 cepe mari tăiate felii
2 legături frunze de spanac
2 legături frunze de urzici
7 felii subțiri de șuncă
3 ouă mari
2 căni smântână
300 ...
Citește mai mult
Semilună
1 oră
SEMILUNĂ
Timp de preparare: 1 oră
Ingrediente:
Ingrediente (pentru 2 tăvi) :
o cană si jumătate de făină 000 Raftul bunicii
9 ouă
18 linguri de zahăr tos
9 linguri de ulei
1 praf de copt
½ sticluță de esență de rom și/sau vanilie (opțional, după gust)
3 linguri de cacao
1 ½ cană de miez de nucă mărunțit/ măcinat
Mod de preparare:
Separă în două vase albușurile de gălbenușuri. Amestecă gălbenușurile cu uleiul, exact ca la maioneză, în...
Citește mai mult
Tartă cu vișine
1 oră
TARTĂ CU VIȘINE
Timp de preparare: 1 oră
Ingrediente:
600 g făină 000 Raftul bunicii
3 ouă
300 g zahăr
6 linguri de ulei
2 cești de apă minerală
1 plic de amoniac stins cu zeamă de lămâie
1 praf de copt
esență de rom / vanilie (opțional)
vișine (după gust, câte îți dorești)
Mod de preparare:
Folosind telul sau mixerul, bate bine ouăle cu zahărul până devin una. Apoi, pe rând adaugă: uleiul (pentru frăgezime), apa minerală (pentru textură), am...
Citește mai mult
Turtă dulce
180 minute
TURTĂ DULCE
Timp de preparare: 180 de minute
Ingrediente:
Turtă dulce:
750 g făină 000 Raftul bunicii
220 g unt la temperatura camerei
150 g zahăr
1 ou
1 linguriță coajă rasă de portocală
½ linguriță ghimbir măcinat
2 lingurițe scorțișoară
¼ linguriță piper măcinat
½ linguriță sare
1 linguriță bicarbonat de sodiu
Sirop caramel:
100 ml apă fierbinte
250 g zahăr
Glazură:
1 albuș de ou
zeama de la o jumătate de lămâie
210 g zahăr ...
Citește mai mult
Prăjitură cu nucă și ciocolată
60 minute
PRĂJITURĂ CU NUCĂ ȘI CIOCOLATĂ
Timp de preparare: 60 de minute
Ingrediente:
Blat:
4 linguri făină Raftul bunicii 000
6 ouă
6 linguri de zahăr
5 linguri de nucă măcinată
o lingură de cacao neagră
o linguriță praf de copt
o păstaie de vanilie
Cremă:
100 g ciocolată
300 ml frișcă lichida
10 g gelatină
100 g nucă măcinată
1 linguriță cafea solubilă
Decor:
250 ml frișcă / cafea solubilă / drajeuri ciocolată / nucă tocată
Mod de pr...
Citește mai mult
Papanași cu brânză necrescuți
25 minute
PAPANAȘI CU BRÂNZĂ NECRESCUȚI
Timp de preparare: 25 de minute
Ingrediente:
150 g de făină 000 Raftul Bunicii
50 g de griș Raftul Bunicii
450 g de brânză dulce de vaci
2 ouă
80 g de zahăr
20 g de zahăr cu vanilie
1 linguriță de sare
30 ml ulei de floarea soarelui pentru prăjit
Mod de preparare:
Primul pas este să alegi un bol încăpător în care să amesteci toate ingredientele de mai sus, mai puțin uleiul. Pe acesta din urmă îl vei încinge într-o tiga...
Citește mai mult
Nuci
60 minute
NUCI
Timp de preparare: 60 de minute
Ingrediente:
250 g de făină Raftul Bunicii 000
125 g de unt la temperatura camerei
100 g de zahăr
10 g de zahăr cu vanilie
1 ou
jumătate de linguriță de praf de copt
jumătate de linguriță de sare
Pentru cremă:
200 g de miez de nucă
150 ml lapte
2 linguri de zahăr
o lingură de rom
zahăr pudră (pentru final)
Mod de preparare:
Amestecă într-un bol cu istorie untul moale cu zahărul, zahărul cu vanilie și oul. Î...
Citește mai mult
Prăjitură cu vișine
50 minute
PRĂJITURA CU VIȘINE
Timp de preparare: 50 de minute
Ingrediente:
400 g de făină Raftul Bunicii 000
500 g de vișine fără sâmburi
200 g de unt
200 g de chefir
4 ouă
150 g de zahăr
20 g de zahăr cu vanilie
10 g praf de copt
1 linguriță de sare
Mod de preparare:
Dacă îți place să pregătești rețetele vechi, ale bunicii, folosind mijloace moderne, atunci utilizează cu încredere robotul de bucătărie în care ai investit jumătate din salariu și câteva ec...
Citește mai mult
Chiroște ca-n Bucovina (Colțunași)
45 minute
CHIROȘTE CA-N BUCOVINA (COLȚUNAȘI)
Timp de preparare: 45 de minute
Ingrediente:
300 gr Făină Raftul bunicii 000
160 ml apă călduță
200 gr brânză de vaci
2 ouă
50 gr de zahăr
10 gr de zahăr cu vanilie
coaja rasă de la o lămâie
1 lingură de sare
Mod de preparare:
Într-un vas de lut cum numai în dulapul bunicii găsești, amestecă brânza cu ouăle, zahărul, zahărul cu vanilie și coaja de lămâie. Într-un alt vas de lut, cu la fel de mult farmec, fr...
Citește mai mult
Alivancă
60 minute
ALIVANCĂ
Timp de preparare: 60 de minute
Ingrediente:
400 de grame Raftul bunicii Mălai Extra Gold
1 kg de smântână cu 30% grăsime
2 ouă
200 gr de zahăr
10 gr praf de copt
10 gr zahăr cu vanilie
1 linguriță de sare
120 ml ulei
Mod de preparare:
Într-un bol generos pune smântâna, cele două ouă, uleiul, zahărul și zahărul cu vanilie. Amestecă-le bine cu un tel norocos și apoi pune mâna pe vedeta preparatului nostru, mălaiul.
Toarnă-l puțin câte ...
Citește mai mult
Cornuri cu ciocolată
105 minute
CORNURI CU CIOCOLATĂ
Timp de preparare: 105 minute
Ingrediente:
500g făină Raftul bunicii 000 pentru Cozonac
30g drojdie
100g zahăr
50g unt la temperatura camerei
1 păstaie de vanilie
200ml lapte
3 ouă
300g cremă de ciocolată din comerț
Mod de preparare:
Mai întâi încălzim laptele bun și hrănitor, cu grijă, așa încât să nu ajungă la temperatura de fierbere. Îl luăm la timp de pe foc și adăugăm drăgăstos drojdia și o linguriță de zahăr,...
Citește mai mult
Tartă cu căpșuni
50 minute
TARTĂ CU CĂPȘUNI
Timp de preparare: 50 de minute
Ingrediente:
Pentru coaja de tartă:
150g făină Raftul bunicii 000
25g zahăr brun
1 lingură amidon
1⁄4 linguriță sare
115 g unt rece nesărat, tăiat cuburi
1⁄2 baton vanilie
Pentru umplutură:
120 g smântână
120 ml frișcă
25 g zahăr brun
500 g căpșuni
Mod de preparare:
Dragostea adevărată se cunoaște după tartă, așa că…să începem! Pornește cuptorul și setează-l s...
Citește mai mult
Prăjitură cu griș și piersici
85 minute
PRĂJITURĂ CU GRIȘ ȘI PIERSICI
Timp de preparare: 85 de minute
Ingrediente:
50g griș Raftul bunicii
150g unt
15g unt topit
400g piersici foliate(felii subțiri)
225 g zahăr
1 linguriță coajă de portocală rasă
2 ouă
125 g iaurt
1⁄2 baton vanilie
30g migdale măcinate
1⁄2 linguriță praf de copt
un praf de sare(opțional)
Mod de preparare:
Să începem cu drag și voie bună! Pentru eficiență sporită, pornim mai întâi cuptorul, preîncălzi...
Citește mai mult
Prăjitură cu mere și morcov de post
60 minute
PRĂJITURĂ CU MERE ȘI MORCOV
Timp de preparare: 60 de minute
Ingrediente:
Raftul bunicii Făină 000 - cât cuprinde
17 linguri morcov ras (800 - 900 gr de morcovi)
17 linguri zahăr
17 linguri de ulei
1 linguriță bicarbonat stins într-o lingură de zeamă de lămâie
mere și scorțișoară pentru umplutură
Mod de preparare:
Începeți cu răbdare prin a curăța morcovii, pe care îi dați apoi pe răzătoarea mică. Adăugați rând pe rând lingurile de zahăr, ames...
Citește mai mult
Negresă de post cu nuci și gem
60 minute
NEGRESĂ CU NUCI ȘI GEM
Timp de preparare: 60 de minute
Ingrediente:
Pentru aluat:
200 g Făină Superioară pentru prăjituri Raftul bunicii
1 linguriță bicarbonat
1 vârf de cuțit de sare
100 g zahăr brun sau brut
1 plic zahăr vanilat
1 lingură plină de cacao
100 g nucă tocata
3 linguri gem de prune sau de caise
200 ml apă călduță
50 ml ulei
70 g ciocolată neagră de post
Pentru frosting:
100 g zahăr brun sau brut; 1 lingură cacao; 50 ml apă; 3-4 ling...
Citește mai mult
Brioșe cu nuci și ciocolată neagră
40 minute
BRIOȘE CU NUCI ȘI CIOCOLATĂ NEAGRĂ
Timp de preparare: 40 de minute
Ingrediente:
220g Raftul bunicii Făină 000
o linguriță de praf de copt
¼ linguriță sare
80 g de miez de nucă măcinată
2 ouă
120 ml ulei vegetal
150g de iaurt grecesc
200g ciocolată neagră cu 80% cacao
200g smântănă pentru frișcă
110 g de zahăr
zmeură și mentă proaspătă pentru ornat
Mod de preparare:
Cu zâmbetul pe buze porniți cuptorul la 180 de grade și pregătiţi două ...
Citește mai mult