Prăjitură cu banane

Icon print Print

Prăjitura cu banane este o rețetă ideală pentru zilele în care vrei să îi răsfeți pe cei de acasă cu un preparat dulce, dar și sățios. Sigur cei mici o vor aprecia, iar tu vei primi laude drăgăstoase!

Timp de pregătire: 60 de minute

Număr de porții: 12 porții

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 100 g Făină Superioară 000 Raftul bunicii
  • 2 linguri Mălai Extra Gold Raftul bunicii
  • 150 g zahăr
  • 6 ouă
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 pachet praf de copt

Pentru cremă:

  • 3 linguri Făină Superioară 000 Raftul bunicii
  • 300 ml lapte
  • 250 g zahăr
  • 250 g unt
  • 1 pachet zahăr vanilat
  • 3 linguri gem
  • 3 banane medii

Pentru glazură:

  • 100 g ciocolată menaj
  • 1 linguriță smântână

Mod de preparare:

Haide să începem! Pregătește două boluri micuțe și separă albușurile de gălbenușuri. Într-un bol mai generos, bate albușurile foarte bine împreună cu zahărul, până când obții o spumă tare cu aspect de bezea. Încorporează gălbenușurile cu grijă, amestecând de jos în sus, apoi adaugă mălaiul Extra Gold Raftul bunicii. Ușor, uniformizează compoziția, apoi e momentul să adaugi în ploaie Făina Superioară 000 Raftul bunicii, praful de copt și cacaua, amestecând în continuare de jos în sus, pentru a păstra compoziția pufoasă.

Pregătește o tavă tapetată cu puțin ulei și hârtie de copt și toarnă compoziția uniform pe fundul tăvii. O poți nivela cu o spatula sau un cuțit, pentru a te asigura că este dreaptă. Lasă blatul să se odihnească la cuptor, la foc mediu, pentru aproximativ 35 de minute.

Între timp, poți prepara crema delicioasă, ce va înnobila blatul. Într-un bol încăpător, metalic sau din sticlă, amestecă făina Superioară 000 Raftul bunicii împreună cu zahărul și laptele rece, încercând să amesteci în același sens, rapid, pentru a nu forma cocoloașe. Pregătește apoi o oală cu apă clocotită și pune bolul în care se află compoziția, în interiorul acesteia. Pregătim crema la bain-marie, astfel că trebuie să amesteci încontinuu până ce obții o cremă cu o textură consistentă. Las-o la răcorit câteva minute și freacă untul cu zahărul vanilat, până când obții o cremă spumoasă. Adaug-o peste cremă și amestecă ușor, avâd grijă să le încorporezi bine. Mmm, ce bine miroase, nu-i așa?

Acum că e gata și blatul pufos, scoate-l de la cuptor și lasă-l câteva minute la răcit. Unge-l din belșug  cu gemul tău preferat și adaugă un strat de banane pe care trebuie să le tai felii subțiri. Înnobilează totul cu un strat de cremă.

Știm că arată senzațional și este delicioasă, dar știi ce ar face-o și mai deosebită? O glazură fină.

Dă pe răzătoare ciocolata de menaj și pune-o într-o crăticioară pe foc. Adaugă smântâna și amestecă până când obții o cremă lichidă, cu grijă să nu clocotească.

Cât este fierbinte, toarnă glazura uniform peste prăjitură, cât să acoperi toată suprafața acesteia. Nu-ți face griji dacă ai niște glazură extra, sigur cei mici vor fi tare încântați să te ajute să scapi de ea!

Lasă glazura câteva minute să se întărească apoi poți tăia prăjitura. Acum tot ce îți mai rămâne de făcut este să îi chemi pe cei dragi la masă pentru a vă răsfăța cu o prăjitură cu banane rapidă și delicioasă.

Poftă bună!

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: Bunătăți din Dobrogea

4 ore

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: Bunătăți din Dobrogea

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: bunătăți din Muntenia

3 ore

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: bunătăți din Muntenia

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie – Bunătăți din Transilvania

3 ore și 35 minute

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie – Bunătăți din Transilvania
Magie în Bucătărie