fbpx

Prăjitură cu mere

Icon print Print

Prăjitura cu mere este una dintre rețetele clasice ale bunicii care îți aduce aminte cu nostalgie de perioada copilăriei. Este un desert nepretențios, ieftin și absolut delicios, îndrăgit atât de cei mici, cât și de adulți.

Ce ai zice dacă de data aceasta ai pregăti chiar tu acest preparat învăluit de emoția copilăriei și presărat cu amintiri dulci?

Urmărește rețeta bunicii și gătește pentru cei dragi o rețetă gustoasă de prăjitură cu mere, care să aducă zâmbetul pe fețele tuturor din familie.

Timp de pregătire: 60 de minute

Ingrediente

Pentru blat

 • 1 cană Făina Superioară 000 Raftul bunicii
 • 1 cană Griș din Grâu Raftul bunicii
 • 1 cană zahăr
 • 1 pachet unt
 • 1 pliculeț praf de copt
 • 1 pliculeț zahăr vanilat
 • un praf sare

Pentru umplutură

 • 1 kg mere
 • 1 cană zahăr
 • 2 lingurițe scorțișoară
 • 2 pliculețe zahăr vanilat

Pentru decor

 • zahăr pudră

Mod de preparare

Ți-ai pus șorțul preferat și un zâmbet larg pe buze? Înseamnă că ești pregătită să ne urmezi rețeta. Hai să începem!

Pasul 1 – Prepararea umpluturii

Începe cu prepararea umpluturii pentru prăjitură. Curăță foarte bine merele de coajă și dă-le prin răzătoare. Așază-le apoi într-un bol mare și adaugă deasupra zahărul, scorțișoara și zahărul vanilat. Amestecă totul foarte bine până când ingredientele au format o compoziție consistentă.

Pasul 2 – Prepararea blatului

Blatul ideal de prăjitură are nevoie de o făină de calitate superioară, în care poți avea încredere. Așa că ia un bol cuprinzător și pune în el cana de Făină Superioară 000 de la Raftul bunicii, cana de Griș din Grâu Raftul bunicii, alături de zahăr, praful de copt, zahărul vanilat și praful de sare.

Pune momentan bolul deoparte și, cu ajutorul unei răzătoare, rade o jumătate din unt și așază-l pe fundul unei tăvi tapetată în prealabil cu unt și foaie de copt. Apoi, din amestecul de ingrediente uscate, ia o jumătate și presar-o uniform peste untul din tavă.

Acum că ai pregătit prima parte a blatului, începe să așezi, cu ajutorul unei linguri, umplutura delicioasă de mere în tavă. Presară apoi deasupra și restul cantității rămase din ingredientele uscate. Ultimul pas în prepararea blatului de prăjitură constă în distribuirea celeilalte bucăți de unt rase deasupra acesteia.

Acum poți pune tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 50 de minute.

Pasul 3 – Decorarea prăjiturii

Prăjitura s-a copt? Nu-ți mai rămâne decât să presori pe deasupra ei zahărul pudră, iar apoi să chemi toți pofticioșii din familie la masă.

Zâmbetele care vor înflori pe chipurile lor îți vor spune cât de recunoscători îți sunt pentru ceea ce le-ai gătit. Suntem convinși că și bunica ta ar fi mândră de tine și încântată de prăjitura cu mere pe care ai reușit s-o faci.

Poftă bună!

Rulouri cu șuncă și cașcaval pentru picnic

VEZI REȚETA
Image Rulouri cu șuncă și cașcaval pentru picnic

Prăjitură Pina Colada

VEZI REȚETA
Image Prăjitură Pina Colada

Clătite japoneze cu zmeură

VEZI REȚETA
Image Clătite japoneze cu zmeură