fbpx

Rulouri împletite cu migdale

Icon print Print

Cu siguranță veți fi încântați să descoperiți o rețetă de rulouri împletite cu migdale care va cuceri nu doar papilele gustative, ci și privirea. Această delicatesă adorabilă, îmbinând gustul bogat al migdalelor cu aspectul încântător al rulourilor împletite, vă va teleporta într-o experiență culinară cu adevărat de neuitat.

Să ne aventurăm în bucătărie și să creăm împreună acest desert minunat!

 

Ingrediente

Aluat
– 100 ml lapte + 20 g făină Superioară 000 Raftul bunicii = tangzhong
– 360 g făină Superioară 000 Raftul bunicii
– 50 g zahăr
– 7 g drojdie uscată
– 5 g sare
– 1 ou
– 130 ml lapte
– 80 g unt moale
+ 250 g cremă de migdale (puteți să folosiți orice unt de nuci vă place, cremă de ciocolată sau chiar gem)
+ fulgi de migdale pentru decor
+ 1 ou pentru uns aluatul
+ miere pentru însiropat

 

Mod de preparare

Începem prin a pregăti o cremă din făină și lapte – încălzim cei 100 ml de lapte pe foc și când începe să fiarbă, adăugăm 20 grame de făină și amestecăm până se îngroașă. Lăsăm să se răcească. Între timp, cernem făina, adăugăm sarea, zahărul și drojdia uscată și amestecăm.

Încorporăm oul și laptele călduț și începem să frământăm bine până obținem un aluat omogen. Adăugăm și crema de lapte și făina răcită și frământăm aluatul timp de 5 minute. Adăugăm treptat untul moale în timp ce frământăm aluatul foarte bine, până devine elastic și nu se mai rupe.

Punem aluatul într-un vas uns cu ulei și îl lăsăm să crească, într-un loc călduț, timp de 1-2 ore, până se dublează în volum. Aluatul crescut îl întindem cu un sucitor și îl ungem cu crema de migdale. Puteți să folosiți și altfel de cremă, precum crema de nuci, crema de ciocolată sau gem.

Împăturim în jumătate aluatul, decupăm fâșii din aluat, răsucim și împletim până obținem un rulou. Așezăm rulourile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și le mai lăsăm să crească încă 40-50 de minute. Le ungem cu ou bătut înainte de a le introduce în cuptor, adăugăm fulgi de migdale deasupra și le introducem în cuptor la 160 de grade Celsius pentru 50-55 de minute, până se rumenesc frumos.

 

După ce le scoatem din cuptor, le ungem cu miere și le servim alături de o ceașcă de cafea!

Măr copt în foietaj

VEZI REȚETA
Image Măr copt în foietaj

Cinnamon Rolls

VEZI REȚETA
Image Cinnamon Rolls

Banane umplute cu ciocolată în foietaj

VEZI REȚETA
Image Banane umplute cu ciocolată în foietaj