Tartă cu căpșuni

Icon print Print

TARTĂ CU CĂPȘUNI

Timp de preparare: 50 de minute

Ingrediente:

Pentru coaja de tartă:

150g făină Raftul bunicii 000
25g zahăr brun
1 lingură amidon
1⁄4 linguriță sare
115 g unt rece nesărat, tăiat cuburi
1⁄2 baton vanilie

Pentru umplutură:

120 g smântână
120 ml frișcă
25 g zahăr brun
500 g căpșuni

Mod de preparare:

Dragostea adevărată se cunoaște după tartă, așa că…să începem! Pornește cuptorul și setează-l să se încălzească până la 180°C.

Pregătește un castron încăpător în care combini făina, 2 linguri de zahăr, amidonul și sarea. Adaugă apoi untul și vanilia și frământă cu drag, până când aluatul devine sfărâmicios.

Presează tacticos această compoziție sfărâmicioasă într-o formă de tartă cu diametrul de 22 de cm și inel detașabil, și dă-o la copt pentru 20 de minute.

Apoi o lași la răcit, și, doar după ce s-a răcit coaja, îndepărtezi inelul și așezi bunătatea de tartă pe un platou.

Încă un pic și ai terminat de pregătit un desert desăvârșit!

Mai trebuie doar să mixezi într-un castron, la viteză mare, smântâna, frișca, zahărul rămas și vanilia, după care se transferă în coaja de tartă și se ornează cu jumătăți de căpșuni.

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: Bunătăți din Dobrogea

4 ore

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: Bunătăți din Dobrogea

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: bunătăți din Muntenia

3 ore

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: bunătăți din Muntenia

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie – Bunătăți din Transilvania

3 ore și 35 minute

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie – Bunătăți din Transilvania
Magie în Bucătărie