Tartă cu ghimbir și pere

Icon print Print

Vrei să prepari un desert gustos, dar totodată extrem de hrănitor? Încearcă o tartă cu ghimbir și pere, ușor de preparat, dar și cu multe beneficii pentru sănătate. Perele sunt benefice pentru digestie, în timp ce ghimbirul are efecte antiinflamatoare.

Timp de preparare: 4 ore

Număr de porții: 6

Ingrediente:

  • 210 g unt;
  • 360 g Făină Superioară 000 Raftul Bunicii;
  • 80 g zahăr tos;
  • 2 g sare;
  • 1 gălbenuș de ou + încă unul, pentru uns;
  • 45 ml apă rece;
  • 1,4 kg pere;
  • 125 g zahăr;
  • 45 g ghimbir tocat fin.

 

Mod de preparare:

Suflecă-ți mânecile, pune-ți un șort colorat și pregătește cea mai interesantă tartă pentru cei dragi. Începe prin a introduce la congelator 150 g de unt. Lasă să se răcească în jur de 30 de minute.

În acest timp, ia un bol încăpător și amestecă în el făina, zahărul, dar și sarea. Într-o cană, amestecă gălbenușul de ou cu cei 45 ml de apă rece și omogenizează bine.

După ce timpul s-a scurs, scoate untul de la congelator și dă-l pe răzătoare; următorul pas este să-l încorporezi în amestecul pe bază de făină și zahăr. Folosește-ți mâinile pentru a frământa compoziția și adaugă amestecul de apă cu ou.

Scoate aluatul pe masa de lucru și frământă-l cu 8 mișcări ample, apoi modelează-l pentru a îi oferi forma unei bile. Învelește-l în folie de plastic și lasă-l la temperatura camerei preț de 3 ore.

Este momentul să-ți îndrepți atenția către vedetele acestei tarte: perele! Curăță-le de coajă și taie-le pe jumătate, apoi scobește sâmburii.

Topește la foc mic celelalte 60 g de unt, într-o tigaie antiaderentă, și adaugă ½ cană de zahăr, amestecând încontinuu. Este foarte important să nu lași compoziția să se ardă!

Taie jumătățile de pere în felii a căror grăsime să nu depășească 6 mm, după care așază-le în amestecul de unt cu zahăr din tigaie. Poți adăuga apă dacă zahărul începe să se ardă. După ce feliile de pere se înmoaie, poți mări intensitatea focului și poți completa cu ghimbirul mărunțit. După ce sosul se îngroașă, oprește focul și lasă la răcit.

Preîncălzește cuptorul la 190℃elsius. Pe masa de lucru acoperită cu făină, întinde, cu ajutorul unui sucitor, bila de aluat. Vei obține o foaie de aluat rotundă, cu marginile neregulate, pe care vei întinde apoi într-o tavă acoperită cu hârtie de copt.

Așază feliile de pară în mijlocul aluatului, în formă circulară. După ce ai așezat perele pe aluat, poți împături ușor marginile acestuia, ca într-o îmbrățișare. Unge apoi aluatul cu un gălbenuș de ou bine bătut cu 15 ml de apă.

Introdu tava cu tarta de pere în cuptorul deja încălzit la 180℃elsius și las-o să se coacă 25-30 de minute. După ce tarta se rumenește și capătă o nuanță aurie plăcută, o poți scoate și o vei lăsa la răcit în jur de jumătate de ceas înainte de a o porționa.

Servește tarta cu pere ca atare ori ornată cu frișcă, smântână sau iaurt grecesc.

Poftă bună!

Tartă cu ghimbir și pere

4 ore

VEZI REȚETA
Image Tartă cu ghimbir și pere

Syrniki - clătite groase rusești

20 minute

VEZI REȚETA
Image Syrniki - clătite groase rusești

Rava ladoo, bomboane indiene din griș cu nuci caju

20 minute

VEZI REȚETA
Image Rava ladoo, bomboane indiene din griș cu nuci caju
Gătit cu Drag