Tartă delicioasă de pere

Icon print Print

O gustoasă tartă de pere, cu nuci pecan în aluat și miros de scorțișoară, îi va aduna în bucătărie pe toți din casă, de la mic, la mare.

Acest desert aparent sofisticat, însă destul de ușor de preparat, merită încercat indiferent de anotimp, însă cel mai potrivit este în zilele reci de toamnă.

 

Timp de preparare: 40 de minute

Număr de porții: 12 felii

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 3 linguri unt, la temperatura camerei;
  • ½ cană zahăr;
  • ¾ linguriță scorțișoară măcinată;
  • ¾ cană Făină Superioară 000 Raftul bunicii;
  • 1/3 cană nuci pecan mărunțite.

Pentru umplutură:

  • 240 g cremă de brânză;
  • ¼ cană + 1 lingură zahăr;
  • 1 ou, la temperatura camerei;
  • 1 linguriță esență de vanilie;
  • 450 g pere din compot, scurse bine și tăiate felii;
  • ¼ linguriță scorțișoară.

 

Mod de preparare:

Înainte de toate, preîncălzește cuptorul la 200℃. În timp ce cuptorul se încinge, bate untul, zahărul și scorțișoara într-un bol încăpător, până când obții o compoziție sfărâmicioasă, dar ușor cremoasă. Încorporează în ea făina, dar și nucile pecan mărunțite bine. Transferă acest aluat într-o formă rotundă de tartă și folosește buricele degetelor pentru a-l uniformiza. Asigură-te că ai acoperit în prealabil forma de tartă cu hârtie de copt.

Acum te poți ocupa de umplutură. Într-un bol, bate cu telul crema de brânză cu ¼ cană de zahăr, iar după ce zahărul se dizolvă complet, completează cu oul întreg, dar și cu esența de vanilie. Toarnă compoziția obținută peste aluatul de tartă pregătit dinainte. Deasupra, așază tacticos feliile de pere, peste care vei pudra zahărul și scorțișoara rămase.

Introdu tarta de pere la cuptor, las-o să se coacă 10 minute, apoi setează temperatura cuptorului la 180℃. După 15-20 de minute, vei observa că umplutura se leagă – este momentul potrivit pentru a opri cuptorul.

Scoate tarta din cuptor, dar și din tavă, și las-o la răcit pe masa de lucru. După ce aceasta s-a răcit complet, dă-o 2 ore la frigider, iar apoi o poți porționa și servi alături de cei dragi.

Orneaz-o, înainte de servire, cu nuci pecan întregi și, dacă mai simți nevoia, cu extra scorțișoară.

O poți servi ca atare, dar și cu o cupă de înghețată de vanilie alături.

Poftă bună!

Empanadas - specialitate mexicană

1 oră

VEZI REȚETA
Image Empanadas - specialitate mexicană

Tartă tatin de legume

55 de minute

VEZI REȚETA
Image Tartă tatin de legume

Budincă din pâine

45 de minute

VEZI REȚETA
Image Budincă din pâine
Gătit cu Drag