fbpx

Tort cu sirop de lămâie și soc

Icon print Print

Cei dragi poftesc la ceva dulce? Răsfață-i cu acest tort regal cu sirop de lămâie și soc. Te întrebi de ce este regal? Pentru că a fost servit la nunta prințului Harry cu Meghan Markle. Merită, așadar, încercat.

Pe cât de simplu este acest tort cu sirop de lămâie și soc, pe atât este de apreciat.

 

Timp de preparare: 1 oră și jumătate

Număr de porții: 15

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 6 ouă;
  • 100 g iaurt natural;
  • 50 ml lapte;
  • 450 g unt, la temperatura camerei + încă puțin, pentru uns tava;
  • 450 g zahăr pudră;
  • 450 g Făină Superioară 000 Raftul Bunicii;
  • coaja și zeama de la 1 lămâie;
  • 3 linguri sirop de soc.

 

Pentru glazură:

  • 250 g unt, la temperatura camerei;
  • 300 g cremă de brânză;
  • 700 g zahăr pudră;
  • coaja rasă de la 1 lămâie;
  • flori proaspete de soc pentru decor.

 

Mod de preparare:

Pregătește-te să-ți alinți simțurile cu arome fine, proaspete, potrivite pentru orice sezon!

Preîncălzește cuptorul la 160° Celsius. Unge cu unt o tavă de chec rotundă, cu gaură în mijloc – noi recomandăm forma de prăjitură Bundt, dacă ai la îndemână. Dacă nu ai una, poți la fel de bine să folosești o tavă obișnuită de tort.

Într-un bol încăpător, amestecă ouăle cu iaurtul, dar și cu laptele. Separat, în alt vas, bate untul cu zahărul, cu ajutorul mixerului, până ce se omogenizează bine. Când obții un amestec pufos, poți încorpora făina, dar și amestecul pe bază de ouă și coaja rasă de la lămâie. Omogenizează bine compoziția, apoi transfer-o în tava deja unsă cu unt și dă la cuptor pentru 40 de minute.

Ai un răgaz cât timp blatul se coace, dar mai avem destul de făcut până ce tortul e gata, nu-i așa? Amestecă într-o cană zeama de lâmâie și siropul de soc. După ce scoți blatul de tort de la cuptor și îl răstorni pe o farfurie întinsă, înțeapă-l din loc în loc cu o scobitoare, apoi însiropează-l cu preparatul de lămâie și soc.

Acum este momentul să prepari glazura. Bate untul cu mixerul, până când devine foarte pufos, apoi adaugă jumătate din cantitatea de zahăr pudră, folosind o spatulă pentru a amesteca. După ce se omogenizează, poți încorpora și zahărul pudră rămas, precum și crema de brânză și coaja de lămâie. Mmm, miroase tare bine, punem pariu!

Ornează tortul cu această glazură folosindu-ți imaginația – aranjează așa cum îți place ție. La final, adaugă și florile de soc pentru a îl scoate din anonimat și a-i da o notă de eleganță.

Servește-l în compania celor dragi, alături de un pahar cu vin spumant și vei aprecia și mai mult aroma tortului, merg de minune.

Poftă bună!

Măr copt în foietaj

VEZI REȚETA
Image Măr copt în foietaj

Cinnamon Rolls

VEZI REȚETA
Image Cinnamon Rolls

Banane umplute cu ciocolată în foietaj

VEZI REȚETA
Image Banane umplute cu ciocolată în foietaj