Garnituri

Galerie de reţete

alege produsele pe care doreşti să le regăseşti în reţete

Galette cu dovlecei de vară

60 min

În zilele toride de vară, când vrei să gătești ceva pe cât de gustos, pe atât de rapid, pentru a nu sta ore în șir în bucătărie, poți încerca această rețetă de galette cu dovlecei. Galette este un preparat specific franțuzesc, un soi de plăcintă rustică, umplută cu legume sau fructe, la alegere. Copiii și adulții deopotrivă vor adora această plăcintă ușoară de vară, care poate fi servită atât ca fel principal la masa de prânz, cât și ca gustare, între cele 3...

Citește mai mult

Image Galette cu dovlecei de vară

Vinete pane cu mălai

40 min

Pe timpul verii, vinetele sunt vedete în bucătăria românească și nu numai. Salată de vinete face orice gospodină, însă dacă vrei cu adevărat să îi surprinzi pe cei dragi cu un preparat inedit, încearcă rețeta indiană de vinete pane, în crustă aurie de mălai. Timp de preparare: 40 minute Număr de porții: 4 porții Ingrediente: 15 felii de vânătă (ai nevoie de o vânătă mare sau de 2 mici); ulei pentru prăjit; apă; sare, după gust; 4 linguri...

Citește mai mult

Image Vinete pane cu mălai

Pachețele de primăvară cu legume (spring rolls)

1 oră și 30 minute

Pachețelele de primăvară cu legume sunt ideale pentru perioada postului și nu numai. Acestea pot fi servite ca gustare între mese, dar și ca aperitiv la una dintre mesele principale ale zilei. Unde mai pui că sunt ușor de preparat și pe gustul tuturor? Timp de preparare: 1 oră și jumătate Număr de porții: 26 Ingrediente: Pentru aluat: 1 cană Făină Superioară 000 Raftul Bunicii; 3 linguri amidon de porumb; 1 ¼ cană apă; ¼ linguriță sare; 1-2 li...

Citește mai mult

Image Pachețele de primăvară cu legume (spring rolls)

Piure de cartofi, cremos și gustos

30 minute

Piureul de cartofi este una dintre cele mai ușoare și rapide rețete de garnituri pe care o poți folosi împreună cu diverse preparate. Descoperă în continuare o rețetă care va face diferența dintre un piure bun și unul de calitate. Urmărește pașii din rețetă și descoperă secretele unui piure de cartofi cremos și delicios. Sfaturi pentru o experiență culinară desăvârșită: Ai grijă ce tip de cartofi folosești pentru piure. În general, trebuie să eviți să folos...

Citește mai mult

Image Piure de cartofi, cremos și gustos

Orez cu legume

30 minute

Bucură-i pe cei dragi cu o masă simplă, dar foarte gustoasă. Orezul cu legume poate fi servit atât pe post de fel principal, cât și sub formă de garnitură, alături de un pește suculent, făcut la cuptor, ori lângă un șnițel fraged de pui. Așadar, dacă vrei să primești laude la masă, însă nu ai mult timp la dispoziție, prepară un orez cu legume. Fă repede și o salată de ardei copți și succesul este garantat! Vestea bună este că poți face mai multe porții în...

Citește mai mult

Image Orez cu legume

Mămăliga în straturi

40 minute

Mămăliga în straturi, cunoscută în popor sub denumirile de “taci și înghite” sau “tort de mămăligă”, îți va alina dorul de copilărie și te va ajuta să aduci zâmbetul pe buze celor dragi, la masa de prânz sau la cină. Nu ai nevoie de mult timp și nici de ingrediente pompoase pentru a găti acest preparat. Așadar, pune-ți șorțul de bucătărie și apucă-te de gătit. Timp pregătire: 40 minute Porții: 6 Ingrediente: 300 g Mălai Extra Gold Raftul B...

Citește mai mult

Image Mămăliga în straturi

Humus cremos cu legume proaspete și lipii de casă

40 minute

Preparat oriental, hummusul a câștigat foarte multă popularitate în România în ultimii ani. Acesta este consumat, de cele mai multe ori pe post de aperitiv, alături de turte de casă, lipii sau chiar cu bețe de țelină, ardei gras și morcov. Dacă vrei să îi surprinzi pe cei dragi cu un preparat diferit, înlocuiește clasica salată de vinete cu un bol de hummus. Timp de pregătire: 40 minute Număr de porții: 8 porții Ingrediente: 1 conservă de năut, spălat ...

Citește mai mult

Image Humus cremos cu legume proaspete și lipii de casă

Ciuperci umplute cu mămăligă și sos pesto

40 minute

Ciupercile umplute se numără printre cele mai ușoare de pregătit și gustoase aperitive pentru o masă festivă. Zemoase, înnobilate cu cașcaval și mirodenii, ciupercile umplute sunt un preparat apreciat atât de copii, cât și de adulți. Astăzi te invităm să descoperi rețeta bunicii de ciuperci umplute și să afli cum poți să prepari rapid un aperitiv gustos, care să aducă zâmbetul pe fețele celor dragi ție. Timp de pregătire: 40 de minute Număr de porții: 5 ...

Citește mai mult

Image Ciuperci umplute cu mămăligă și sos pesto

Tochitură dobrogeană

50 minute

Tochitura dobrogeană este un preparat tradițional românesc pe bază de carne de porc ce se servește alături de o mămăligă cremoasă, un ou prăjit și  brânză de vaci proaspătă. Rețetele de tochituri variază de la o zonă la alta, dar cert este că gospodinele din toate colțurile țării își dau silința să aducă zâmbetul celor din familie cu acest preparat gustos ce are o tradiție îndelungată, care s-a transmis din generație în generație, până în zilele noastre....

Citește mai mult

Image Tochitură dobrogeană

Cartofi la cuptor în crustă de mălai

1 oră

De la mic la mare, toată lumea iubește cartofii, mai ales dacă sunt crocanți și aromatizați. Această rețetă de cartofi copți în crustă aurie de Mălai Extra Gold de la Raftul bunicii este ideală pentru serile în care vrei să îi răsfeți pe cei dragi cu un preparat simplu, dar totodată gustos și de efect. Cartofii la cuptor pot fi consumați ca fel principal, alături de o salată sănătoasă, din legume proaspete, dar și pe post de garnitură care însoțește o friptură...

Citește mai mult

Image Cartofi la cuptor în crustă de mălai

Bulz ardelenesc făcut pe jar sau la cuptor

55 minute

Bulzul ardelenesc este ușor de gătit și extrem de gustos. Dacă organizezi o masă în familie, surprinde-i pe cei apropiați cu un bulz ardelenesc făcut pe jar, renunțând măcar o dată la clasicii mici. Dacă vremea nu îți permite să faci bulzul după metoda tradițională, la foc, poți apela la o variantă de compromis – bulzul așezat într-o tavă și gătit la cuptor. Pentru un efect „Wow” garantat pe chipurile invitaților la masă, servește-le bulzul pe platouri de le...

Citește mai mult

Image Bulz ardelenesc făcut pe jar sau la cuptor

Pâine Naan

2 ore și 30 minute

Ne amintim cu toții fericirea de a mușca dintr-un colț de pâine proaspăt scoasă din cuptor atunci când eram mici, nu-i așa? Mirosul irezistibil al pâinii coapte de bunica este și acum prezent în memoria noastră. Fiindcă prepararea pâinii este o adevărată artă, de la gust la formă, consistență și atingere, am pornit de la sfaturile bunicii și ți-am pregătit o rețetă de pâine Naan pe care o poți încerca acasă și cu care să-i surprinzi plăcut pe toți ai casei. ...

Citește mai mult

Image Pâine Naan

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie – bunătăți din Crișana

3 ore

Călătoria noastră culinară prin frumoasa Românie continuă, de această dată cu un popas în Crișana, o regiune bogată în istorie și tradiții unice, cu peisaje deosebite, care-ți umplu inima de mândrie. Iar fiindcă drumul a fost lung și presărat cu multe comori culinare, ne-am gândit să ne înfruptăm și din bunătățile locale de aici. Bucatele tradiționale din Crișana care ne-au cucerit pe loc sunt mămăliga toponita, plăcinta întinsă și cornulețele cu magiun. Cl...

Citește mai mult

Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie – bunătăți din Crișana

Inele de ceapă crocante și pâine olandeză

3 ore

Inele de ceapă crocante și pâine olandeză Timp de preparare: 3 ore Inele de ceapă crocante Ingrediente: 350 g făină Standard 650 Raftul bunicii 5 cepe mari 2 ouă 300 ml bere blondă 300 ml apă minerală carbogazoasă 1 linguriță sare 1 linguriță zahăr 3 lingurețe boia de ardei iute ulei pentru prăjit Pâine olandeză  Ingrediente: 500 g făină Standard 650 Raftul bunicii 350 ml apă călduță 7 g drojdie uscată 3 linguri ulei de măsline 1 linguri...

Citește mai mult

Image Inele de ceapă crocante și pâine olandeză

Meniu de Revelion pentru pregătiri fără griji

4 ore

MENIU DE REVELION PENTRU PREGĂTIRI FĂRĂ GRIJI   Timp de preparare: 4 ore Meniu de Revelion:Chec aperitiv Mini pateuri cu cașcaval Sărățele de casă Plăcintă cu brânză sărată Mușchiuleț de porc Salată de sfeclă roșie cu hrean Prăjitură cu brânză dulce și stafide Prăjitură cu nucă și ciocolată   Pentru o noapte de vis, multe zile de pregătiri! Noaptea dintre ani poartă cu sine o încărcătură simbolică, cu speranța unui An Nou ...

Citește mai mult

Image Meniu de Revelion pentru pregătiri fără griji