De la mic la mare, toată lumea iubește cartofii, mai ales dacă sunt crocanți și aromatizați. Această rețetă de cartofi copți în crustă aurie de Mălai Extra Gold de la Raftul bunicii este ideală pentru serile în care vrei să îi răsfeți pe cei dragi cu un preparat simplu, dar totodată gustos și de efect.
Cartofii la cuptor pot fi consumați ca fel principal, alături de o salată sănătoasă, din legume proaspete, dar și pe post de garnitură care însoțește o friptură sau chiar un pește.
Sfaturi pentru cei mai crocanți și reușiți cartofi la cuptor
Timp de pregătire: 1 oră
Număr de porții: 2 porții
Ingrediente:
Mod de preparare
Pasul 1
Ia-ți cel mai bun șorț de bucătărie pe care-l ai și pune-te pe treabă! Mai întâi, curăță cartofii de coajă, spală-i bine-bine sub un jet de apă rece, iar apoi taie-i în cubulețe egale. Scufundă-i într-un bol încăpător plin cu apă rece și lasă-i la înmuiat preț de jumătate de oră.
Pasul 2
În continuare, preîncălzește cuptorul la o temperatură de 200 de grade Celsius. Acoperă o tavă cu hârtie de copt și așteaptă ca jumătatea de oră să se scurgă, pentru a putea continua cu prepararea rețetei de cartofi la cuptor.
Bine, acum că timpul a trecut, scurge bine cartofii, șterge-i cu șervețele absorbante, apoi mută-i într-un bol curat. Acoperă cartofii cu ulei de măsline și amestecă-i cu mâinile, pentru a te asigura că uleiul este distribuit în mod egal, peste toate cubulețele.
Pasul 3
Într-un alt bol, amestecă amidonul de porumb cu Mălaiul Extra Gold Raftul Bunicii, dar și cu pudra de usturoi și piperul negru. Mălaiul Extra Gold va îmbrăca îndrăgiții cartofi copți într-o crustă crocantă și foarte apetisantă.
Mai departe, toarnă amestecul obținut în bolul cu cartofi și amestecă iar cu mâinile, pentru a distribui în mod uniform amestecul din mălai și condimente.
Pasul 4
Ia tava acoperită cu hârtie și întinde cartofii într-un singur strat pe întreaga suprafață a acesteia și bagă-i în cuptorul încins. Lasă-i să se coacă 15 minute, apoi scoate tava, întoarce-i cu o spatulă și bagă-i iar la cuptor.
Mai au nevoie de încă vreo 15 minute pentru a se rumeni frumos, după care îi poți scoate din cuptor. Cartofii copți ar trebui să aibă o nuanță aurie și marginile maro. Transferă-i pe un platou întins, asezonează-i cu pătrunjel și, dacă mai este necesar, cu sare.
Mai poți îmbogăți gustul cartofilor la cuptor și cu alte ingrediente, precum: brânză rasă, fulgi de chilli, busuioc, oregano, rozmarin, ulei de trufe.
Iar acum, nu-ți mai rămâne decât să strângi întreaga familie, de la mic la mare, în jurul mesei și să-i servești cu mult iubiții cartofi la cuptor înveliți în crustă de Mălai Extra Gold de la Raftul bunicii.
Vă dorim poftă bună!
Măr copt în foietaj
VEZI REȚETACinnamon Rolls
VEZI REȚETABanane umplute cu ciocolată în foietaj
VEZI REȚETA© Copyright 2021 GoodMills România. Toate drepturile rezervate.