Orez cu legume

Icon print Print

Bucură-i pe cei dragi cu o masă simplă, dar foarte gustoasă. Orezul cu legume poate fi servit atât pe post de fel principal, cât și sub formă de garnitură, alături de un pește suculent, făcut la cuptor, ori lângă un șnițel fraged de pui.

Așadar, dacă vrei să primești laude la masă, însă nu ai mult timp la dispoziție, prepară un orez cu legume. Fă repede și o salată de ardei copți și succesul este garantat!

Vestea bună este că poți face mai multe porții întrucât orezul cu legume poate fi ținut la frigider și consumat apoi câteva zile la rând.

Sfaturi pentru un orez cu legume reușit

Folosește o tigaie antiaderentă, care nu va permite orezului să se lipească.

Pentru amestecarea orezului în timpul gătirii, folosește mai degrabă o spatulă din silicon întrucât lingura de lemn poate rupe boabele de orez, oferind o textura neplăcută acestuia.

Dacă vrei ca orezul basmati să aibă textura ideală, înmoaie-l în multă apă cu o jumătate de oră înainte de a îl găti.

Timp de pregătire: 30 minute

Număr de porții: 2

Ingrediente:

  • 2 căni de orez basmati
  • 3 ½ căni de apă
  • 2 linguri de unt
  • 1 ceapă mică, mărunțită
  • 1 morcov mic, tăiat cubulețe
  • ½ cană de mazăre congelată
  • ¼ cană de ardei gras, mărunțit
  • sare și piper, după gust

Mod de preparare

Într-o tigaie mare, antiaderentă, topește untul și sotează ceapa, până când devine transparentă. Pune apoi în tigaie morcovul, dar și ardeiul gras. Adaugă orezul înmuiat înainte, apa, sarea și mazărea congelată. Când amestecul începe să fiarbă, lasă focul mic și acoperă tigaia cu un capac.

După ce au trecut aproape 20 de minute, pune piperul, amestecă de câteva ori și oprește focul.

La masa de prânz, poți servi acest orez cu legume alături de un șnițel de pui.

Cum prepari șnițele de pui

Pentru 2 porții ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • ½ piept de pui dezosat
  • 2 ouă
  • ½ pahar de Făină Standard 650 Raftul Bunicii
  • ½ pahar de pesmet
  • sare și piper, după gust
  • ulei de floarea soarelui pentru prăjit

Mod de preparare

Spală bine pieptul de pui, sub jet de apă rece. Desfă apoi jumătatea de piept de pui în mai multe bucăți. Cu ajutorul unui ciocan de șnițele, bate cu îndârjire bucățile de pui, astfel încât acestea să devină cât mai subțiri. Presară apoi pe carne puțină sare.

Dacă vrei să te asiguri că nu pătezi pereții bucătăriei în timp ce bați șnițelele, acoperă carnea cu folie de plastic înainte.

Bate într-un bol ouăle cu un praf de sare, dar și cu puțin piper. Într-o farfurie întinsă pune Făina Standard 650 Raftul Bunicii, iar în alta pesmetul.

Așază o tigaie pe foc, toarnă în ea ulei din belșug și lasă-l să se încingă. Între timp, tăvălește bucățile de pui prin făină, apoi scufundă-le prin ou, scurge-le bine și mai dă-le o dată prin făină, pentru ca la final să le treci din nou prin ou.

Înainte de a le pune în tigaie, trece ambele părți ale cărnii printr-un strat generos de pesmet.

După ce s-au prăjit pe ambele părți, la foc mediu, scoate-le pe o farfurie acoperită cu șervețele de hârtie, pentru a absorbi uleiul în exces.

Pune apoi câte un șnițel pe farfurie, alături de o porție de orez cu legume și servește-le cu o salată de ardei copți.

Poftă bună!

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: Bunătăți din Dobrogea

4 ore

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: Bunătăți din Dobrogea

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: bunătăți din Muntenia

3 ore

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: bunătăți din Muntenia

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie – Bunătăți din Transilvania

3 ore și 35 minute

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie – Bunătăți din Transilvania
Magie în Bucătărie