Piureul de cartofi este una dintre cele mai ușoare și rapide rețete de garnituri pe care o poți folosi împreună cu diverse preparate. Descoperă în continuare o rețetă care va face diferența dintre un piure bun și unul de calitate. Urmărește pașii din rețetă și descoperă secretele unui piure de cartofi cremos și delicios.
Sfaturi pentru o experiență culinară desăvârșită:
Ai grijă ce tip de cartofi folosești pentru piure. În general, trebuie să eviți să folosești pentru piure cartofi roșii, deoarece aceștia nu absorb la fel de bine lactatele precum o fac cartofii albi.
Pentru a obține un piure cremos, folosește lapte călduț, nu fierbinte.
Folosește unt gras pentru a ajuta piureul să fie gustos și moale.
Poți servi piureul cu niște snițele crocante, preparate cu Făină Superioară 000 Raftul bunicii și pesmet.
Timp de pregătire: 30 de minute
Număr de porții: 3
Ingrediente:
Mod de preparare:
Pentru început, curăță bine cartofii de coajă, taie-i cubulețe sau felii subțiri, spală-i sub jet puternic de apă rece, apoi pune-i la fiert în apă cu puțină sare. Lasă cartofii la foc mediu pentru aproximativ 20-25 de minute, până când aceștia devin moi, cât să pătrundă ușor o furculiță prin cubulețele sau feliile de cartofi.
Lasă-i să se odihnească 2-3 minute, apoi scurge-i de apă. Adaugă untul și sarea, apoi începe să îi pasezi, cu un mixer sau un tel. După ce ai încorporat bine untul, toarnă și laptele, apoi înnobilează totul cu smântâna. Amestecă foarte bine astfel încât să obții un piure cremos și fin. Gata piureul aburind și delicios! Poți gusta puțin pentru a vedea dacă îî mai trebuie sare, iar acum este momentul în care poți echilibra aromele.
Uite cum doar în doar câteva minute ai reușit să prepari cel mai gustos piure de cartofi.
Cheamă-i pe cei dragi la masă și bucurați-vă împreună de gustul cremos, care îți va adduce laude garantat!
Poftă bună!
© Copyright 2021 GoodMills România. Toate drepturile rezervate.