fbpx

Lipie de casă, simplă și gustoasă

Icon print Print

Descoperă rețeta bunicii și prepară lipii fragede și calde care să îți însoțească preparatele. Ești gata să te apuci de gătit?

Pregătește-ți șorțul preferat, urmărește pașii din rețetă și mai repede decât crezi, vei avea lipii delicioase de casă care să aducă zâmbetul pe buzele celor din jur.

Spor la gătit!

Timp de pregătire: 40 de minute

Număr de porții: 5

Ingrediente:

  • 250 g Făină Standard 650 Raftul bunicii
  • 125 ml apă călduță
  • 1 linguriță drojdie uscată
  • 3 lingurițe de sare
  • 3 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 1 linguriță de zahăr

Mod de preparare:

Ești gata să savurezi lipii pufoase la interior și crocante la exterior?

Începe prin a adăuga în apa călduță, zahărul și drojdia, având grijă să omogenizezi totul foarte bine. Lasă compoziția obținută la odihnit aproximativ 15 minute pentru ca drojdia să se dizolve și începe să se formeze o spumă.

Separat, într-un castron încăpător, adaugă Făina Standard 650 Raftul bunicii, împreună cu uleiul și sarea. Începe să torni cu grijă compoziția cu drojdia și omogenizează ușor toate ingredientele.

Acum este timpul să îți sufleci bine mânecile și să începi să frămânți cu spor, până când obții un aluat elastic, care se dezlipește cu ușurință de pe mâini.

Lasă aluatul să se odihnească aproximativ 30 de minute, până când își dublează volumul.

După ce ai obținut un aluat voinic și neted, împarte-l în cinci bucăți egale, formează-le în bile și mai lasă-le puțin la crescut. Ia fiecare parte din aluat și, cu ajutorul unui sucitor, întinde-l bine.

Pune fiecare lipie într-o tavă tapetată cu făină și dă-o la cuptor. Coace-le câte un minut pe fiecare parte; te poți ajuta de o paletă lată pentru a le întoarce în tavă.

Pentru a le păstra moi, le poți înfășura într-un prosop imediat ce le-ai scos de la cuptor

Nu-i așa că a fost simplu? Acum tot ce îți rămâne de făcut este să îi chemi pe cei dragi la masă și să vă răsfățați împreună cu lipii fragede și pufoase.

Poftă bună!

Mini plăcinte cu căpșuni

VEZI REȚETA
Image Mini plăcinte cu căpșuni

Bile delicioase din cozonacul rămas de la Paște

VEZI REȚETA
Image Bile delicioase din cozonacul rămas de la Paște

Tsoureki - cozonac grecesc de Paște

VEZI REȚETA
Image Tsoureki - cozonac grecesc de Paște