fbpx

Pâine cu mălai

Icon print Print

Vrei să îi surprinzi plăcut pe cei dragi? Așteaptă-i acasă cu o pâine caldă aurie, abia scoasă din cuptor, făcută cu mălai. La fel de hrănitoare ca pâinea cu făină de grâu, însă cu un gust mult mai deosebit, pâinea cu mălai poate fi servită alături de multe preparate culinare.

Timp de preparare: 4 ore

Număr de porții: 20

Ingrediente:

  • 1 lingură drojdie uscată;
  • ¼ cană apă caldă;
  • ½ lingură Făina Standard 650 Raftul bunicii;
  • ½ kg Mălai Extra Gold Raftul Bunicii;
  • 3 căni apă fierbinte;
  • 1 lingură sare;
  • 1 kg Făină Standard 650 Raftul bunicii.

Mod de preparare

Suflecă-ți mânecile și pregătește-ți toate ingredientele necesare pentru a prepara delicioasa pâine cu mălai!

Începe prin a dizolva drojdia uscată în ¼ cană cu apă caldă. Lasă drojdia să acționeze preț de 10 minute, apoi încorporează și ½ lingură de Făină Standard 650 Raftul bunicii și mai lasă deoparte încă o oră, să se odihnească și drojdia să îți facă treaba.

Pune Mălaiul Extra Gold Raftul bunicii într-un bol încăpător. Într-o ceașcă, dizolvă sarea în 2 ½ căni de apă fierbinte și adaugă peste mălai, amestecând viguros cu o spatulă. Așteptă aproximativ 15-20 de minute să se răcească înainte de a trece la următorul pas.

După ce compoziția s-a răcorit suficient de mult, încorporează treptat făina, amestecând cu grijă și răbdare, astfel încât să se omogenizeze bine; adaugă apoi amestecul din drojdie preparat mai devreme și apa rămasă. Frământă cu mâinile aluatul format, iar dacă simți că este prea uscat, mai poți completa cu puțină apă caldă. După ce ai frământat preț de 10 minute, coca va deveni ușor lipicioasă. Acoperă bolul în care se află cu un ștergar curat și lasă aluatul la crescut timp de 2 ore și jumătate.

După ce aluatul și-a dublat volumul la crescut, preîncălzește cuptorul la 250℃. Transferă bila de aluat din bol într-o tavă de tort rotundă. Introdu pâinea la cuptor și las-o să se coacă bine timp de 35-45 de minute. Când se rumenește la suprafață, iar pe margini capătă nuanțe maronii, poți scoate pâinea din cuptor. Las-o să se răcească măcar 20 de minute înainte de a o tăia.

Pâinea cu mălai este atât de gustoasă că poate fi servită ca atare, însă cel mai bine este pusă în valoare de preparate tradiționale precum fasolea bătută, varza călită ori chiar tochitura.

Poftă bună!

Rulouri cu șuncă și cașcaval pentru picnic

VEZI REȚETA
Image Rulouri cu șuncă și cașcaval pentru picnic

Prăjitură Pina Colada

VEZI REȚETA
Image Prăjitură Pina Colada

Clătite japoneze cu zmeură

VEZI REȚETA
Image Clătite japoneze cu zmeură