fbpx

Cum faci aluat de paste acasă

Icon print Print

Dacă ai mâncat vreodată paste proaspete de casă, sigur îți amintești cu plăcere de textura perfectă pe care o aveau și de gustul inconfundabil. Astăzi te invităm să descoperi rețeta de aluat pentru paste și să înveți cum să le pregătești în bucătăria ta.

Dacă ești pregătit pentru a te apuca de gătit, tot ce îți mai rămâne de făcut este să iei în calcul secretul acestora: cantitatea de dragoste pe care o aloci preparatului. Cu cât aceasta este mai mare cu atât pastele tale vor ieși mai fragede și delicioase. Spor la gătit!

Timp de pregătire: 40 de minute

Număr de porții: 2

Ingrediente:

  • 500 g Făină Standard 650 Raftul bunicii
  • 5 ouă
  • 1 linguriță ulei de măsline
  • 1 linguriță sare

Mod de preparare:

Ia făina Standard 650 Raftul bunicii și pune-o în formă de grămăjoară pe blatul de lucru. Ajută-te de degete pentru a forma o gaură în mjlocul acesteia, în care adaugă ouăle, unul câte unul. Presară puțină sare apoi începe să încorporezi ouăle în făină. Adaugă și uleiul de măsline continuând să amesteci cu o furculiță.

Suflecă-ți mânecile și începe să alinți aluatul, frământând ușor, cu multă dragoste. Aluatul final trebuie să fie voinicel și să se dezlipească ușor de pe mâini. Dacă ți se pare că încă se lipește, mai poți adăuga puțină făină.

Dacă ai terminat de frământat, poți pune compoziția într-un castron pentru ca aceasta să se odihnească aproximativ 20 de minute, timp în care va crește frumos.  După ce coca a crescut, ia un sucitor și începe să întinzi foaia de aluat. Cu ajutorul unui cuțit, începe să tai în fâșii subțiri pentru a obține pastele.

Le poți depozita la congelator pentru a le găti mai târziu, sau le poți prepara imediat.

Nu-i așa că a fost floare la ureche? În doar câțiva pași simpli ai obținut paste de casă absolut delicioase.

Prăjitură Pina Colada

VEZI REȚETA
Image Prăjitură Pina Colada

Clătite japoneze cu zmeură

VEZI REȚETA
Image Clătite japoneze cu zmeură

Banana Bread

VEZI REȚETA
Image Banana Bread