fbpx

Paste bolognese

Icon print Print

Ușor de făcut și absolut delicioase, pastele bolognese se află printre cele mai căutate rețete italienești.

Marii bucătari italienești duc o adevărată luptă pentru a păstra rețeta de paste bolognese cât mai aproape de cea tradițională. Deși mulți bucătari preferă să folosească în acest preparat carne de pui, cheia rețetei originale constă în carnea de vită tocată.

Dacă vrei să îi răsfeți pe cei dragi cu un preparat gustos și ușor de făcut, pregătește-ți ingredientele, urmărește pașii din rețetă și cât ai zice „Paste!”, gătește un preparat italienesc deosebit, care să aducă zâmbetul pe buzele celor din familie.

Timp de pregătire: 2 ore

Număr de porții: 6 porții

Ingrediente:

Pentru paste:

  • 600 g Făină Standard 650 Raftul bunicii
  • 6 ouă

Pentru sos:

  • 1 kg carne tocată
  • 1 kg roșii pasate
  • 2 linguri pastă de tomate
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 3 linguri de ulei
  • 2 foi de dafin
  • 3 căței de usturoi
  • cimbru
  • rozmarin
  • ierburi italiene
  • sare și piper

Mod de preparare:

Prepararea pastelor:

Pasul 1

Pregătește un bol mare și pune toată cantitatea de Făină Standard 650 Raftul bunicii. În mijlocul acesteia, pune ouăle și amestecă foarte bine, mai întâi cu o lingură, apoi suflecă-ți bine mânecile și începe să alinți aluatul cu mâinile.

Pasul 2

După ce ai obținut un aluat neted, lasă-l să se odihnească la frigider pentru aproximativ 30 de minute, astfel încât glutenul să se activeze. După jumătate de oră, scoate aluatul de la rece și așază-l pe blatul de lucru tapetat în prealabil cu făină.

Pasul 3

Cu ajutorul unui sucitor, începe să întinzi foarte bine aluatul până când devine foarte subțire, apoi începe să-l tai în fâșii micuțe, astfel încât să formeze pastele.

Prepararea sosului:

Pasul 1

Pentru început, toacă foarte mărunt ceapa, morcovii și usturoiul. Dacă ai un robot de bucătărie, te poți ajuta de el pentru acest pas.

Pasul 2

Pregătește un vas încăpător, toarnă uleiul și începe să călești legumele. Peste legumele tocate presară puțină sare și amestecă totul bine. După ce legumele s-au înmuiat foarte bine, este timpul să adaugi foile de dafin, cimbrul și rozmarinul, ierburile italienești și piperul.

Acum poți adăuga și carnea tocată și călește-o împreună cu legumele până când își schimbă culoarea. După ce este gata și carnea, poți adăuga pasta de tomate și roșiile pasate.

Pasul 3

Lasă întreaga compoziție să fiarbă la foc mic pentru aproximativ o oră. Când sosul este aproape gata, începe să fierbi și pastele.

Acum ai terminat de pregătit o rețetă simplă de paste bolognese făcute în casă, de care să te bucuri alături de cei dragi ție.

Poftă bună!

Măr copt în foietaj

VEZI REȚETA
Image Măr copt în foietaj

Cinnamon Rolls

VEZI REȚETA
Image Cinnamon Rolls

Banane umplute cu ciocolată în foietaj

VEZI REȚETA
Image Banane umplute cu ciocolată în foietaj