fbpx

Paste carbonara asortate cu parmezan ras, bacon și pătrunjel

Icon print Print

Simți nevoia să îți răsfeți papilele gustative cu un preparat delicios și să uiți pentru câteva momente de calorii și kilograme în plus? Prepară spaghetele carbonara, cheamă-i la masă pe cei dragi și savurează alături de aceștia o porție de paste care cu siguranță va mai fi cerută și în alte dăți.

Sfaturi pentru cele mai gustoase paste carbonara

Există câteva ponturi care te vor ajuta să obții cele mai gustoase paste carbonara:

  • Asezonează cu generozitate apa în care fierbi pastele – sarea și piperul sunt cele care dau gust spaghetelor așa că folosește-le din belșug.
  • Păstrează apa în care ai fiert pastele pentru că e posibil să ai nevoie de ea pentru a face sosul mai cremos.
  • Sosul autentic pentru paste carbonara nu conține smântână, ci doar ouă și parmezan.

Timp de pregătire: 20 minute

Porții: 4

Ingrediente:

  • 350 g spaghete
  • sare și piper după gust
  • 3 ouă mari
  • 1 cană de parmezan ras
  • 8 felii de bacon
  • 2 căței de usturoi, mărunțiți
  • pătrunjel proaspăt (opțional)

Mod de preparare

Pune pe foc într-o oală potrivită, apă cu sare și piper din belșug. Gătește apoi spaghetele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Lasă pastele la scurs, păstrând totuși o cană din apa în care acestea au fiert.

Într-un bol măricel, bate zdravăn ouăle și amestecând continuu adaugă și parmezanul.

Între timp, într-o tigaie antiaderentă gătește baconul până când devine crocant (în jur de 8 minute). Scoate-l pe o farfurie acoperită cu șervețele, astfel încât excesul de ulei să fie absorbit.

În grăsimea rămasă de la bacon, călește usturoiul timp de cel mult 1 minut, peste acesta pune spaghetele fierte și amestecă viguros. Ia tigaia de pe foc și în acest moment trebuie să fii foarte atentă. Adauga oul cu parmezan cu grijă, amestecând continuu pentru ca toate pastele să fie trecute prin mix. Dacă este necesar, completează cu apă rămasă de la fierberea spaghetelor pentru a obține un sos cremos.

Asezonează cu sare și piper și adaugă deasupra baconul croncant prăjit anterior. Dacă vrei, poți decora preparatul cu frunze de pătrunjel proaspăt.

Cum prepari paste de casă

Dacă vrei să îi impresionezi cu adevărat pe cei dragi, prepară chiar tu pastele pe care le vei folosi la această rețetă. Fiind proaspete vor avea un gust intens, oferind un plus de savoare preparatului.

Ingrediente necesare:

  • 1 ½ cană de Făină Standard 650 Raftul Bunicii
  • 4 ouă la temperatura camerei
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • 4 linguri de apă
  • 1 linguriță de sare

Mod de preparare

Ia un bol încăpător și amestecă în el făina Standard 650 Raftul Bunicii, ouăle bătute, apa, uleiul și sarea. Frământă cu spor, cel puțin 10 minute aluatul obținut. Daca este prea lipicios, poți adăuga mai multă făină. Când devine elastic și nu are multe bule de aer, te poți opri din frământat. Învelește-l în folie de plastic și dă-i voie să se odihnească cel puțin o jumătate de oră.

Pe masa de lucru pe care ai presărat în prealabil făină Raftul bunicii, întinde cu un sucitor aluatul, până când obții o foaie foarte subțire. Acoperă aluatul cu un strat fin de făină, rulează-l și taie-l ca pe fidea, însă mai subțire. La final, desparte pastele și lasă-le să se usuce înainte de a le folosi.

În ceea ce privește timpul de fierbere, nu e nevoie de mai mult de 3-5 minute.

Poftă bună!

Cinnamon Rolls

VEZI REȚETA
Image Cinnamon Rolls

Banane umplute cu ciocolată în foietaj

VEZI REȚETA
Image Banane umplute cu ciocolată în foietaj

Mini clafoutis cu fructe de pădure

VEZI REȚETA
Image Mini clafoutis cu fructe de pădure