Paste cu pui

Icon print Print

Pastele se numără printre cele mai apreciate preparate, de către toate vârstele. Fie că sunt făcute cu sos alb sau roșu, există o mulțime de rețete de paste în întreaga lume care să îți încânte papilele gustative.

Descoperă una dintre cele mai simple rețete de paste cu pui și în doar câțiva pași, vei obține un preparat sățioș și gustos.

Pentru o experiență culinară desăvârșită, poți pregăti paste de casă cu Făină Standard 650 Raftul bunicii.

Timp de pregătire: 1 oră și 20 de minute

Număr de porții: 4 porții

Ingrediente:

  • 300 g paste pregătite cu Făină Standard 650 Raftul bunicii
  • 500 g roșii
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • 3 căței de usturoi
  • 1 piept de pui
  • 1 ceapă
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1 ardei iute
  • ierburi aromatice
  • sare

Mod de preparare:

Suflecă-ți mânecile, pune-ți sorțul și pregătește-ți ingredientele!

Începe prin a pregăti pastele de casă, pentru a avea suficient timp ca acestea să se odihnească, cât timp vei prepara sosul.

Pentru prepararea pastelor de casă ai nevoie de Făină Standard 650 Raftul bunicii și ouă. Pentru fiecare ou folosit, trebuie să folosești 100 de g de făină, iar cantitatea acestora se poate mări în funcție de cantitatea de paste pe care vrei să o obții.

Pregătește un bol încăpător și pune făina, în funcție de câte porții vrei să obții. Fă o gaură în mijlocul făinii și pune ouăle în ea. Amestecă ușor ouăle cu făina, puțin câte puțin, până ce începe să capete aspect de aluat; apoi frământă aluatul, pentru a-l omogeniza bine. Atunci când obții un aluat elastic, compact, formează o bilă și pune aluatul la frigider pentru aproximativ 30 de minute.

După o odihnă binemeritată la rece, scoate aluatul, presară făină pe blatul de lucru și începe să-l întinzi cu sucitorul până obții o foaie subțire de 1-2 mm. Rulează foaia și, pornind de la un capăt, taie fâșii subtirele pe care le presari pe blatul de lucru; lasă-le la uscat câteva minute.

Acum este timpul să te ocupi de sosul pentru paste.

Pregătește o tigaie și pune la încins uleiul de măsline. Adaugă ceapa tocată mărunt, iar după ce s-a călit puțin, pune usturoiul, ardeiul iute mărunțit și ierburile aromatice. Mmmm, ce arome îmbietoare! Atunci când toate ingredientele s-au călit frumos, adaugă puiul tăiat în cubulețe, mai mici sau mai mari, după plac. Amestecă constant și așteaptă să se rumenească bine și puiul, apoi adaugă sosul de roșii și lasă sosul să fiarbă până când se îngroasă.

Pregătește o oală cu apă, în care adaugi puțină sare și pune-o pe foc. Când apa începe să clocotească, adaugă pastele și fierbe-le ușor. Scurge-le de apă și lasă-le deoparte până când este și sosul gata.

Ce arome îți învăluie simțurile? Verifică sosul, acesta ar trebuie să capete o textură mai consistentă, numai potrivită pentru paste. Oprește focul și adaugă pătrunjelul tocat, amestecând ușurel, doar cât să se întrepătrundă aromele. Adaugă paste din belșug peste sos și omogenizează cu grijă preparatul.

Iată cum doar în câțiva pași ai obținut o rețetă delicioasă și consistentă de paste cu pui. Acum tot ce îți rămâne de făcut este să îi chemi pe cei dragi la masă și să vă bucurați împreună de acest preparat gustos și sățios.

Poftă bună!

 

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: Bunătăți din Dobrogea

4 ore

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: Bunătăți din Dobrogea

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: bunătăți din Muntenia

3 ore

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: bunătăți din Muntenia

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie – Bunătăți din Transilvania

3 ore și 35 minute

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie – Bunătăți din Transilvania
Magie în Bucătărie