Pizza capriciosa

Icon print Print

Pizza este una dintre cele mai populare preparate din lume. Indiferent de rețetă, aceasta este cunoscută drept un preparat gustos și sățios, potrivit pentru orice zi.

Pregătește-ți ingredientele, ia-i pe cei mici cu tine în bucătărie și distrați-vă împreună gătind un preparat rapid, care să vă încânte papilele gustative.

Timp de pregătire:  1 oră și 40 de minute

Număr de porții: 4

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 480 g Făină Standard 650 Raftul bunicii
  • 300 ml apă călduță
  • 50 ml ulei de măsline
  • 20 g drojdie uscată
  • un vârf de linguriță de sare
  • o linguriță de zahăr

Pentru sosul de roșii:

  • 300 g pulpă de roșii
  • 4 căței de usturoi
  • 2 linguri de ulei
  • câteva frunze de busuioc

Pentru topping:

  • 400 g șuncă, după plac
  • 400 g mozzarella
  • 400 g ciuperci proaspete
  • 100 g măsline negre
  • oregano

Mod de preparare:

Suflecă-ți mânecile pentru că trebuie să pregătești cel mai important element: blatul. Într-un bol încăpător, adaugă apa călduță cu drojdia uscată și cu zahărul, având grijă să amesteci bine, până când se formează o pastă lichidă uniformă. Adaugă în ploaie Făina Standard 650 Raftul bunicii, sarea și uleiul și încorporează-le ușor, ușor, până când capătă aspect de aluat.

Frământă cu spor, fără frică, până când obții un aluat neted și elastic, voinic din cale-afară. Acoperă bolul cu un șervet curat și lasă-l să se odihnească pentru aproximativ 45 de minute, până când crește frumos.

Între timp, te poți ocupa de pregătirea sosului pentru pizza. Pentru început, curăță și mărunțeste cățeii de usturoi. Pregătește o tigaie cu ulei încins și călește usturoiul petru aproximativ 2 minute, având grijă să nu se ardă, ci doar să se rumenească pentru a-și elibera aromele. Adaugă frunzele de busuioc și pulpa de roșii. Menține sosul pe foc mic câteva minute, amestecând din când în când. Deja ți-e poftă de pizza, nu-i așa? Când sosul este gata, oprește focul și încinge cuptorul la 220 grade Celsius.

Aluatul mai are de crescut puțin, așa că poți începe să feliezi șunca, mozzarella, ciupercile și măslinele. Pune-le pe fiecare într-un bol potrivit, pentru a le avea la îndemână.

După ce aluatul tău a crescut bine, împarte-l în patru părți egale. Din fiecare bucată de aluat vei pute obține o pizza cu diametrul de 30 de cm.

Pregătește o tavă tapetată cu puțin ulei și hârtie de copt, apoi așează fiecare foaie de aluat pe fundul tăvii. Cu ajutorul unei linguri, unge blatul cu sosul de roșii, având grijă să nu te apropii prea tare de margini. Adaugă ingredientele delicioase precum șunca, mozzarella, măslinele și ciupercile, așa cum îți place. Pune apoi pizza la cuptor pentru aproximativ 20 de minute.

Atunci când colțurile se desprind și sunt ușor rumenite, pizza este gata!

Iată cum ai pregătit, în doar câțiva pași, o pizza capriciosa delicioasă și suculentă de care să te bucuri alături de cei dragi.

Poftă bună!

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: Bunătăți din Dobrogea

4 ore

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: Bunătăți din Dobrogea

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: bunătăți din Muntenia

3 ore

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: bunătăți din Muntenia

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie – Bunătăți din Transilvania

3 ore și 35 minute

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie – Bunătăți din Transilvania
Magie în Bucătărie