Pizza vegetariană

Icon print Print

Gustoasă, zemoasă și aromată de un topping bogat în legume, pizza vegetariană este cea mai bună alegere pentru o masă sățioasă. Fie că preferi mâncărurile lipsite de carne sau este zi de post, încearcă rețeta pizza vegetariană de la bunica, potrivită atât pentru un prânz pe repede înainte, cât și pentru o cină în familie.

Ușor de preparat și absolut delicioasă, pizza este una dintre cele mai consumate și apreciate preparate din întreaga lume. Merită să-ți bucuri apropiații cu o rețetă de pizza vegetariană din când în când!

Astăzi te invităm să descoperi și tu rețeta bunicii de pizza vegetariană, care va aduce zâmbetul pe buze celor dragi ție.

Așa că ia-ți șorțul preferat, pregătește-ți ingredientele, urmărește pașii din rețetă și mai repede decât crezi vei avea pe masă o pizza vegetariană cu un mix de legume care-ți lasă gura apă.

Timp de pregătire: 120 de minute

Număr de porții: 4

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 500 g Făina Standard 650 Raftul bunicii
  • 250 ml apă călduță
  • 20 g drojdie uscată
  • 50 ml ulei
  • un vârf de linguriță de sare și zahăr

Pentru garnitură:

  • 3-4 linguri suc de roșii
  • 2 linguri ciuperci conservate
  • 1 ardei gras
  • măsline fără sâmburi
  • broccoli fiert
  • lingură de porumb

Mod de preparare:

Pasul 1

Pentru început, vei pregăti blatul de pizza. Caută cel mai mare bol pe care-l ai în bucătărie și amestecă în el apa călduță cu zahărul și drojdia. După ce ai mixat bine ingredientele, adaugă Făina Standard 650 Raftul bunicii, uleiul și sarea.

Pasul 2

Acum este timpul să îți sufleci bine mânecile și să începi să alinți energic aluatul. Pentru a avea rezultatul dorit, nu uita să frămânți cu multă dragoste, pentru ca aluatul tău să iasă pufos și neted.  După ce ai terminat, acoperă coca și las-o la odihnit pentru aproximativ 45 de minute, până când obții un aluat voinic.

Pasul 3

După ce aluatul tău este gata, pregătește o tavă mare și tapeteaz-o cu puțin ulei și hârtie de copt. Întinde apoi frumos aluatul pe suprafața tăvii. Acum este momentul să ornezi pizza. Pentru aceasta, începe să ungi cu grijă aluatul cu sucul de roșii, apoi presară ciupercile, ardeiul, măslinele, broccoli și porumbul, într-un decor doar de tine imaginat.

Pasul 4

După ce ai terminat de construit pizza, așază tava la cuptorul preîncălzit la 220 de grade Celsius pentru aproximativ 20 de minute. Când observi că pizza începe să se rumenească frumos, iar bucătăria ta începe să fie înnobilată de parfumul îmbietor al preparatului, este timpul să scoți tava de la cuptor.

După ce se răcește, te poți bucura de o pizza vegetariană gustoasă și zemoasă alături de cei dragi ție.

Poftă bună!

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: Bunătăți din Dobrogea

4 ore

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: Bunătăți din Dobrogea

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: bunătăți din Muntenia

3 ore

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: bunătăți din Muntenia

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie – Bunătăți din Transilvania

3 ore și 35 minute

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie – Bunătăți din Transilvania
Magie în Bucătărie