Peste
Galerie de reţete
alege produsele pe care doreşti să le regăseşti în reţete
Tartă cu somon
1 oră
Potrivită pentru a fi servită pe post de aperitiv la o masă în familie, tarta cu somon este chiar foarte ușor de preparat, chiar dacă pare sofisticată.
Aceasta este o tartă tip quiche, cu care îi poți impresiona chiar și pe cei mai mofturoși invitați la masă, așa că o poți servi și la ocaziile speciale.
Timp de preparare: 60 minute
Număr de porții: 6
Ingrediente
Pentru aluat:
1 ou mare;
2 ½ linguri apă rece;
1 ½ cană Făină Superioar...
Citește mai mult
Somon la cuptor cu focaccia de casă
30 minute
Vrei să îi răsfeți pe ai tăi cu o masă gustoasă, sățioasă, însă totodată ușoară? Prepară un somon la cuptor, servit cu legume la aburi și focaccia de casă.
Nu este o rețetă deloc complicată, iar dacă pui și un strop de dragoste pe lângă cele câteva ingrediente de care ai nevoie – fii sigură că vei aduce voia bună la masa ta.
Timp de pregătire: 30 minute
Număr de porții: 4
Ingrediente:
700 g de somon filetat
2 linguri de unt topit
½ lingur...
Citește mai mult
Saramură de pește
60 minute
Saramura de pește este un preparat tradițional din zona Dunării care s-a răspândit în toate colțurile țării. Gustoasă și foarte aromată, este o mâncare ideală pentru zilele în care vrei să prepari ceva ușor.
Pentru o experiență culinară desăvârșită, poți servi saramura de pește alături de o mămăligă caldă și cremoasă, preparată cu Mălai Extra Gold Raftul bunicii.
Timp de preparare: 1 oră
Număr de porții: 8
Ingrediente:
1 crap sau un alt pe...
Citește mai mult
Păstrăv prăjit în crustă de mălai, cu mămăligă și mujdei de usturoi
15 minute
Îți amintești de peștele prăjit pe care îl punea mereu bunica pe masă în zilele cu dezlegare la Pește din timpul postului? Acesta era întotdeauna servit alături de întreaga familie, cu mămăligă fierbinte și mujdei de usturoi. Dacă ți s-a făcut poftă de un preparat ca pe vremuri, pregătește pentru următoarea masă păstrăv prăjit în mălai, mujdei iute de usturoi și o mămăligă vârtoasă.
Acest preparat nu doar că este foarte gustos, ci este gata și extrem de re...
Citește mai mult
File de somon în crustă aurie de mălai
30 minute
Îți este poftă de un pește gustos, crocant la exterior și cremos la interior? Prepară file de somon în crustă aurie și servește-l alături de o salată verde – mai mult ca sigur cei dragi ție vor fi încântați de alegerea inspirată pe care ai făcut-o.
Nu ai inspirație ce să gătești pentru cină, iar timpul nu este nici el de partea ta? Această rețetă este mai mult decât potrivită pentru că se prepară în mai puțin de o jumătate de oră.
Timp de pregătire: 30 ...
Citește mai mult
20 decembrie: Crap cu măsline și mămăliguță – ”Ursul păcălit de vulpe”
Una dintre cele mai îndrăgite povești românești pentru copii, ”Ursul păcălit de vulpe”, de Ion Creangă, ne face cu siguranță poftă de pește.
Șireată, vulpea se preface moartă și este astfel azvârlită în carul plin cu pește al unui țăran. Numai bine, aceasta își face provizii cât cuprinde, aruncând pe drum suficienți pești pentru câteva zile.
Desigur, ursul nu a stat pe gânduri și a cerut și el pește, însă vulpea nu l-a poftit la masă, ba l-a mai și ...
Citește mai mult
Pită cu păstrăv sălbatic și castraveți
20 minute
PITĂ CU PĂSTRĂV SĂLBATIC ȘI CASTRAVEȚI
Timp de preparare: 20 de minute
Pentru pită:
500 g făină 650 Raftul bunicii
½ pliculeț de drojdie uscată
½ linguriță de sare
½ linguriță de zahăr
o linguriță de ulei de măsline
250 ml apă călduță
Pentru pregătirea păstrăvului:
1 păstrăv sălbatic
1 castravete mic tăiat felii
o lingură de maioneză
1 vârf de linguriță de hrean
câteva frunzulițe de mărar tocat fin
Mod de preparare:
Începe cu ...
Citește mai mult