Vrei să îi răsfeți pe ai tăi cu o masă gustoasă, sățioasă, însă totodată ușoară? Prepară un somon la cuptor, servit cu legume la aburi și focaccia de casă.
Nu este o rețetă deloc complicată, iar dacă pui și un strop de dragoste pe lângă cele câteva ingrediente de care ai nevoie – fii sigură că vei aduce voia bună la masa ta.
Timp de pregătire: 30 minute
Număr de porții: 4
Ingrediente:
Mod de preparare:
Preîncălzește cuptorul la 190 de grade Celsius, temperatura ideală pentru ca peștele să se pătrundă exact cât trebuie.
Acoperă o tavă cu hârtie de copt, apoi așază în ea bucățile de somon, având grijă să le pui cu pielea în jos. Unge suprafața fileurilor de pește cu o jumătate din cantitatea de unt topit și asezonează-l cu sare și piper. Înnobilează-l cu restul cantității de unt topit, pentru un plus de savoare.
Presară apoi usturoiul mărunțit pe deasupra fileurilor, iar feliile de lămâie vor acompania somonul, așa că le vei pune frumos de jur-împrejur, pentru ca sucul pe care și-l vor lăsa, să pătrundă carnea.
Introdu tava la cuptor și lasă somonul să se gătească în jur de 12 minute. Verifică-l din când în când, pentru a te asigura că nu se arde, apoi mărește intensitatea cuptorului și mai lasă somonul încă 4-5 minute.
După ce s-a scurs timpul și este gata, scoate somonul din tavă; nu te îngrijora că pielea va rămâne pe hârtia de copt, este foarte bine astfel. Asezonează-l din nou cu sare și piper din belsug, ia feliile de lămâie coapte și stoarce zeama pe deasupra somonului.
Servește somonul cu broccoli și morcovi la aburi, dar și cu focaccia de casă.
Cum se face o focaccia de casă delicioasă
Ingrediente:
Mod de preparare
Într-un bol încăpător, amestecă apa călduță cu drojdia și cu zahărul, asigurându-te că se omogenizează bine. Adaugă 2 lingurițe de rozmarin mărunțit, dar și jumătate din cantitatea de făină și un praf de sare – amestecă viguros, până ce obții textura unei crème mai consistente. Adaugă apoi ½ cană de ulei de măsline și încorporează făina rămasă, ușor, ușor. Suflecă-ți mânecile și pregătește de frământat, căci aluatul obținut va avea nevoie de asta. Nu îți face griji, imediat obții un aluat elastic, ușor lipicios, perfect pentru focaccia.
Pune aluatul într-un bol uns cu ulei, acoperă-l cu folie de plastic și lasă-l la temperatura camerei peste noapte, să se odihnească în tihnă.
După ce a crescut frumușel aluatul, unge cu ½ cană de ulei tava în care vei coace focaccia. Întinde tacticos aluatul în tavă, modelându-l cu degetele și mai lasă-l apoi să se odihnească vreo 10 minute.
Presară pe deasupra focacciei rozmarinul rămas, dar și granule de sare de mare din belșug. Pentru a se coace uniform și a nu arde rozmarinul, acoperă cu încă o bucată de hârtie de copt și dă la cuptor. Toate aromele vor fi prinse în focaccia, și-ți va alinta simțurile. Las-o la cuptor vreo 25-30 de minute, la foc potrivit, având grijă să o mai verifici din când în când. După ce s-a rumenit suficient, a prins o culoare aurie, o poți scoate și lăsa să se răcorească.
Poftă bună!
Măr copt în foietaj
VEZI REȚETACinnamon Rolls
VEZI REȚETABanane umplute cu ciocolată în foietaj
VEZI REȚETA© Copyright 2021 GoodMills România. Toate drepturile rezervate.