fbpx

Tartă cu somon

Icon print Print

Potrivită pentru a fi servită pe post de aperitiv la o masă în familie, tarta cu somon este chiar foarte ușor de preparat, chiar dacă pare sofisticată.

Aceasta este o tartă tip quiche, cu care îi poți impresiona chiar și pe cei mai mofturoși invitați la masă, așa că o poți servi și la ocaziile speciale.

 

Timp de preparare: 60 minute

Număr de porții: 6

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 1 ou mare;
  • 2 ½ linguri apă rece;
  • 1 ½ cană Făină Superioară 000 Raftul Bunicii;
  • ½ linguriță sare de mare;
  • 10 linguri unt nesărat, tăiat cuburi.

 

Pentru umplutură:

  • 2 linguri ulei de măsline;
  • 300 g file somon, cu grosime de 2-3 cm;
  • 1 ceapă mică, tocată fin;
  • 60 g baby spanac;
  • 4 ouă bătute;
  • ½ cană lapte;
  • 1/3 cană parmezan ras;
  • 1 linguriță sare kosher;
  • ¼ linguriță piper măcinat.

 

Mod de preparare:

Prinde-ți în talie șorțul de bucătărie, pune în surdină muzica preferată și ține aproape această rețetă – acum te poți apuca să pregătești cea mai gustoasă tartă cu somon.

Înainte de toate, vei pregăti aluatul pentru tarta tip quiche. Într-un bol de mic dimensiuni, bate viguros oul cu cele 2 linguri și jumătate de apă rece. Lasă deoparte după ce le-ai omogenizat bine.

Între timp, pune Făina Superioară 000 Raftul bunicii și sarea într-un bol, apoi adaugă untul tocat cubulețe și frământă bine, bine cu mâinile. Încorporează apoi și compoziția pe bază de apă și ou și vei obține o cocă sfărâmicioasă.

Transferă aluatul obținut pe masa de lucru acoperită în prealabil cu făină din belșug. Întinde cu sucitorul până când îi dai o formă care se va potrivi perfect în tava rotundă de tartă. Așază aluatul în tava acoperită cu hârtie de copt și folosește-ți degetele pentru a-l uniformiza. Taie aluatul în exces, care atârnă peste marginile tăvii, apoi dă la frigider, unde vei lăsa cât timp vei prepara compoziția pentru umplutură.

Acum poți începe să prepari umplutura pe bază de somon. Într-o tigaie antiaderentă, încinge 1 lingură de ulei de măsline, în care vei sota fileurile de somon, asezonate cu sare și piper. După 5 minute, poți întoarce somonul pe partea cealaltă și îl vei mai lăsa încă 5 minute. Scoate apoi peștele pe o farfurie și lasă-l la răcit, după care taie-l în bucăți de 3 cm.

Preîncălzește acum cuptorul la 180° Celsius, iar între timp pune o lingură de ulei de măsline la încins, într-o tigaie antiaderentă, așezată la foc mediu. Sotează ceapa preț de 5 minute, până ce devine lucioasă, apoi adaugă spanacul și mai gătește cel mult 2 minute, înainte de a lua tigaia de pe foc.

Ia un bol încăpător și amestecă ouăle cu laptele, dar și cu jumătate din cantitatea de parmezan. Asezonează cu sare și piper.

A sosit momentul să scoți tava cu aluatul din frigider și să așezi compoziția de ceapă și spanac, pe care o vei acoperi cu cea pe bază de ouă. La final, așază deasupra bucățile de somon, precum și parmezanul rămas. Introdu tarta în cuptor și las-o în jur de 30 de minute la copt – când este gata, va fi rumenită bine. Înainte de a o tăia, mai las-o încă 10 minute să se odihnească, astfel încât să o poți porționa fără probleme.

Servește tarta cu somon cât este caldă, pentru a te bucura din plin de toate aromele. Aceasta poate fi consumată și rece, de la frigider – important este să o savurezi în compania celor dragi.

Poftă bună!

Măr copt în foietaj

VEZI REȚETA
Image Măr copt în foietaj

Cinnamon Rolls

VEZI REȚETA
Image Cinnamon Rolls

Banane umplute cu ciocolată în foietaj

VEZI REȚETA
Image Banane umplute cu ciocolată în foietaj