Pizza quattro formaggi

Icon print Print

Cunoscută și sub denumirea de pizza cu 4 tipuri de brânză, această pizza are o aromă intensă care va fi apreciată. Fă-le o surpriză celor dragi și întâmpină-i cu o pizza quattro formaggi după o zi grea, petrecută la serviciu sau la școală.

Nu ai nevoie de mai mult de 35 de minute pentru a o prepara așa că este ideală pentru zilele în care nu vrei să petreci mult timp în bucătărie.

Timp de pregătire: 35 minute

Porții: 4-6

Ingrediente pentru blatul de pizza:

  • 200 g Făină Standard 650 Raftul Bunicii
  • 7 g drojdie uscată
  • 1 linguriță de zahăr
  • ½ linguriță de sare
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 100 ml de apă caldă

Ingrediente pentru toppingul de pizza:

  • 200 g de pastă de roșii
  • 1/2 lingură de cimbru uscat
  • 1 lingură de oregano uscat
  • sare și piper după gust
  • 150 g mozarella
  • 150 g de gorgonzola
  • 100 g ricotta
  • 40 g parmezan

Mod de preparare

Pentru a prepara aluatul de pizza, începe prin a dizolva drojdia și zahărul în apa călduță. Lasă apoi amestecul deoparte timp de 10 minute, pentru ca drojdia să acționeze.

Într-un bol încăpător pune Făina Standard 650 Raftul Bunicii și fă cu ajutorul degetelor un cuib în mijlocula acesteia. Acolo pune sarea, dar și amestecul pe bază de drojdie preparat deja. Adaugă treptat ulei de măsline și apă, frământând viguros cu mâinile, până când obții textura dorită. Când bila de aluat de desprinde cu ușurință de bol, o poți scoate pe masa de lucru, acoperită în prealabil cu un strat generos de făină Raftul bunicii.

Întinde cu spor blatul de pizza cu ajutorul unui sucitor și așază-l în tava tapetată cu puțin ulei și hârtie de copt.

Într-un castron, amestecă sosul de roșii cu cimbrul, dar și cu oregano, apoi asezonează cu sare și piper. Întinde acest mix pe blatul de pizza.

Cele 4 tipuri de brânză trebuie mărunțite și presărate deasupra. Încălzește cuptorul la 210 grade Celsius și bagă tava cu aluat la copt.

Lasă pizza în cuptor în jur de 10-12 minute, apoi scoate-o și feliaz-o în câte bucăți îți dorești. Adună-i pe cei dragi în jurul mesei și bucurați-vă împreuna de o pizza ușor crocantă, cu un gust desăvârșit.

Poftă bună!

 

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: Bunătăți din Dobrogea

4 ore

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: Bunătăți din Dobrogea

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: bunătăți din Muntenia

3 ore

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: bunătăți din Muntenia

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie – Bunătăți din Transilvania

3 ore și 35 minute

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie – Bunătăți din Transilvania
Magie în Bucătărie