fbpx

Quiche cu legume de primăvară

Icon print Print

Delicios, plin cu vitamine, ușor de preparat și pe gustul tuturor de acasă, acest quiche cu legume de primăvară va deveni cel mai solicitat preparat, indiferent de sezon.

Timp de preparare: 55 minute

Număr de porții: 6

Ingrediente:

Pentru crustă:

 

Pentru umplutură:

  • 1 lingură ulei de măsline;
  • 3 dovlecei;
  • 5 căței de usturoi;
  • 180 g baby spanac;
  • 2 fire ceapă verde;
  • 120 g mozarella;
  • 4 ouă;
  • 100 g smântână;
  • 180 g lapte;
  • 1 lingură ierburi aromatice, la alegere;
  • sare și piper, după gust.

 

Mod de preparare

Suflecă-ți mânecile și prepară cel mai gustos quiche de primăvară, proaspăt și aromat!

Începe prin a amesteca făina și sarea cu o furculiță, într-un bol încăpător. Într-o ceașcă, amestecă uleiul de măsline cu apa rece și încorporează apoi în amestecul uscat de făină. Folosește-ți mâinile pentru a frământa acest aluat, apoi transferă-l într-o tavă rotundă, acoperită în prealabil cu hârtie de copt. Presează cu podul palmei aluatul astfel încât crusta să fie distribuită uniform.

Acum este momentul să preîncălzești cuptorul la 180° Celsius. Între timp, prepară umplutura quiche-ului. Încinge uleiul de măsline într-o tigaie antiaderentă, apoi sotează timp de 1 minut dovlecelul tăiat felii, doar cât să se pătrundă puțin.

Redu intensitatea focului, adaugă usturoiul și gătește până când dovlecelul se înmoaie – acum este momentul să adaugi ceapa verde tocată mărunt, precum și frunzele de baby spanac. După ce se gătesc toate legumele, oprește focul și lasă deoparte.

Într-un bol mai mare, bate bine ouăle, apoi adaugă smântâna, dar și laptele și amestecă până când se omogenizează. Asezonează cu ierburile aromatice, cu sare și piper, după care transferă în tava rotundă, peste crusta deja așezată. Nu-i așa că deja arată demențial?

Introdu quiche-ul la cuptor și lasă-l să se gătească timp de 35 de minute, apoi lasă-l să se răcorească vreo 10 minute și îl poți servi. Poate fi consumat, de asemenea, și după ce se răcește în totalitate – va rămâne la fel de gustos.

Servește acest quiche cu legume de primăvară alături de o salată de sezon, în compania celor dragi. Poate fi un mic dejun sățios, un prânz ușor, dar și un aperitiv apreciat la mesele festive.

Poftă bună, împreună!

Grisine de făină integrală cu semințe

VEZI REȚETA
Image Grisine de făină integrală cu semințe

Gnocchi din griș cu parmezan

VEZI REȚETA
Image Gnocchi din griș cu parmezan

Brioșe de mălai cu cheddar

VEZI REȚETA
Image Brioșe de mălai cu cheddar