Sosuri
Galerie de reţete
alege produsele pe care doreşti să le regăseşti în reţete
Mămăligă cu sos bolognese
Mămăliga cu sos bolognese este ideală pentru când celor dragi le e poftă de o mâncare specială, plină de gust, iar tu vrei să îi surprinzi cu un preparat care este pe cât de apetisant, pe atât de ușor de pregătit.
Sosul roșu e completat perfect cu mămăliga din cale a fară de cremoasă, iar rezultatul este un deliciu în farfurie.
Ingrediente
Mămăligă
1 cană de Mălai Extra Gold Raftul bunicii
4 căni de apă
10 ml de ulei de măsline
Un vârf de sare
...
Citește mai mult
Sos tzatziki cu pită grecească de casă
10 minute
Sosul tzatziki este nelipsit din restaurantele grecești, de aceea este asociat adesea cu atmosfera de vacanță și zilele lungi de vară. Acesta poate fi mâncat cu turte de casă, dar merge de minune și cu carnea de pui sau de porc, cu legumele pe grătar ori chiar cu peștele sau cartofii prăjiți.
Dacă ai musafiri la masă, sosul tzatziki nu trebuie să lipsească. Iată cum poți prepara un sos grecesc ca la carte, pas cu pas!
Sfaturi pentru un tzatziki reușit
Este foarte impo...
Citește mai mult
Sos tartar de casă cu pește prăjit în mălai
10 minute
Sosul tartar provine din bucătăria franceză și este un sos pe bază de maioneză și capere. Variantele mai moderne de tartar conțin și alte ingrediente precum castraveți murați ori pătrunjel.
Dacă gătești pește prăjit sau pane, poți pregăti și un sos tartar pentru că va merge de minune. Și dacă cei dragi ție iubesc fructele de mare poți încerca sosul tartar – poți fi sigură că va fi foarte apreciat și vei primi doar laude!
Timp de pregătire: 10 minute
Num...
Citește mai mult
Sos curry aromat și cremos
60 minute
Sosul curry este o alegere inspirată pentru definirea preparatelor tale. Aromele puternice indiene și gustul inconfundabil, sunt elementele esențiale ce fac din sosul curry o specialitate gustoasă care să îți însoțească mâncărurile.
Fie că alegi să îl servești alături de carne sau legume, sigur sosul curry îți va transforma preparatul într-unul absolut minunat.
Pentru o experiență culinară desăvârșită, poți servi sosul alături de o pâine caldă și fragedă de...
Citește mai mult
Cum să faci un sos Bechamel perfect
I. Cum faci un sos Bechamel perfect
1. Informații generale sos Bechamel
Sosul Bechamel se mai numește și sos alb, și este foarte des folosit în prepararea a numeroase feluri de mâncare. Este un sos cald de bază împrumutat din bucătăria franceză, dar care se folosește la scară mondială, în mai multe țări ale lumii. Sosul Bechamel este numit „sos de bază” deoarece de la el pornim atunci când vrem să pregătim numeroase alte sosuri.
Pentru a-ți fi mai uș...
Citește mai mult
15 decembrie: Sos de unt pentru bucate – ”Năzdrăveniile lui Nastratin Hogea”
În grozava colecție de năzdrăvenii ale lui Nastratin Hogea, Anton Pann înșiruie povestiri cu iz de zicală, mereu actuale, la care ai vrea să revii mereu, ca la cartea de bucate preferată.
Într-una din năzdrăvenii, se spune că ”Nastratin Hogea-ntr-o seară la fereastră cum ședea, își lungea nasul aiurea, p-alții fără a-I vedea. Trecând unul din prietini:
- Ce miroși? L-a întrebat.
- Vecinul meu - el răspunse – gătește scumpe mâncăruri. Și de-al lor miros ...
Citește mai mult