Sos curry aromat și cremos

Icon print Print

Sosul curry este o alegere inspirată pentru definirea preparatelor tale. Aromele puternice indiene și gustul inconfundabil, sunt elementele esențiale ce fac din sosul curry o specialitate gustoasă care să îți însoțească mâncărurile.

Fie că alegi să îl servești alături de carne sau legume, sigur sosul curry îți va transforma preparatul într-unul absolut minunat.

Pentru o experiență culinară desăvârșită, poți servi sosul alături de o pâine caldă și fragedă de casă pregătită cu Făină Standard 650 Raftul bunicii.

Timp de pregătire: 1 oră

Ingrediente:

  • 1 ceapă
  • 120 ml apă rece
  • 3 linguri ulei vegetal
  • 1 bucată potrivită de rădăcină de ghimbir
  • 2 ardei iuți
  • 4 căței de usturoi
  • 5 linguri sos de roșii
  • 1/2 linguriță pudră de șofran
  • 1/2 linguriță semințe de chimen
  • 1/2 linguriță semințe coriandru

Mod de preparare:

Ești pregătită ca bucătăria ta să fie cuprinsă de arome tipic indiene?

Începe prin a toca ceapa mărunt, apoi pregătește o tigaie cu ulei încins și pune ceapa la călit pentru câteva minute. Atunci când ceapa a devenit transparentă și începe să se rumenească, adaugă ghimbirul tăiat felii subțiri, usturoiul și ardeiul mărunțit. Amestecă totul foarte bine în tigaie și lasă-le la foc mic.

Amestecă încontinuu vreo 15 minute, pentru ca aromele să se întrepătrundă, apoi adaugă șofranul, chimenul și coriandrul. Continuă să amesteci pentru încă 5 minute, dar ai grijă ca ingredientele să nu se ardă, altfel gustul sosului tău va avea de suferit.

Acum este timpul să iei ingredientele de pe foc și să le lași câteva minute să se răcească. Pune într-un blender 120 ml de apă rece, adaugă ingredientele din tigaie și amestecă totul foarte bine. După ce s-a omogenizat, adaugă și sosul de roșii, apoi continuă să amesteci până când toate ingredientele s-au întrepătruns.

Toarnă compoziția din blender înapoi în tigaia încălzită și mai trebuie să o gătești vreo 25 de minute, la foc foarte mic. Atunci când sosul tău curry prinde o culoare portocalie-maronie, iar consistența sa se aseamănă cu a unui ketchup, poți opri focul, este gata.

Nu-i așa că miroase demențial și ți-a plăcut să prepari un sos curry indian absolut delicios? Acum tot ce îți rămâne de făcut este să înnobilezi preparatele tale cu acest sos și să te bucuri alături de cei dragi de o bucătărie internațională.

Poftă bună!

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: Bunătăți din Dobrogea

4 ore

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: Bunătăți din Dobrogea

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: bunătăți din Muntenia

3 ore

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: bunătăți din Muntenia

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie – Bunătăți din Transilvania

3 ore și 35 minute

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie – Bunătăți din Transilvania
Magie în Bucătărie