Sosul tartar provine din bucătăria franceză și este un sos pe bază de maioneză și capere. Variantele mai moderne de tartar conțin și alte ingrediente precum castraveți murați ori pătrunjel.
Dacă gătești pește prăjit sau pane, poți pregăti și un sos tartar pentru că va merge de minune. Și dacă cei dragi ție iubesc fructele de mare poți încerca sosul tartar – poți fi sigură că va fi foarte apreciat și vei primi doar laude!
Timp de pregătire: 10 minute
Număr de porții: ¾ cană de sos tartar (3-4 porții)
Ingrediente:
Mod de preparare:
Într-un bol mediu, pune la un loc maioneza și castravele murat. Amestecă-le puțin și adaugă caperele mărunțite, împreună cu celelalte ingrediente rămase, având grijă să omogenizezi bine compoziția. Gustă puțin din sos și vezi dacă este necesar să asezonezi suplimentar cu sare, piper sau zeamă de lămâie, în funcție de preferințele tale.
Acoperă sosul tartar cu folie de plastic și lasă-l la frigider timp de jumătate de oră, pentru a se răci. Aromele se vor împleti lin la rece, iar gustul sosului va fi desăvârșit.
Poți servi sosul tartar cu un pește prăjit, în crustă aurie de mălai.
Rețetă pește prăjit în mălai
Ingrediente:
Mod de preparare:
Filetează peștele și clătește-l bine sub un jet de apă rece; ai grijă să-l cureți bine pe interior, pentru un gust mai bun.
Freacă bine peștele cu sare, pentru a-i da gust, dar și pentru a frăgezi carnea. Într-o farfurie plată, presară din belșug Mălai Extra Gold Raftul Bunicii și tăvălește pe toate părțile bucățile de pește, pentru a forma o crustă uniformă.
Pune la încins o tigaie cu ulei; pentru a verifica că s-a încins, poți introduce coada unei linguri de lemn, iar dacă sfârâie uleiul, este numai bun pentru prăjit. Lasă focul mic și adaugă cu grijă bucățile de pește în tigaie.
Lasă-le în jur de 5-10 minute pe fiecare parte sau până când mălaiul devine auriu intens, acesta este semnul că peștele este gata.
Poftă bună!
Măr copt în foietaj
VEZI REȚETACinnamon Rolls
VEZI REȚETABanane umplute cu ciocolată în foietaj
VEZI REȚETA© Copyright 2021 GoodMills România. Toate drepturile rezervate.