Una dintre ”Năzdrăveniile lui Nastratin Hogea are, la fel ca și celelalte, aromă de zicală, dar și de zaharicale. 😊
”Nastratin Hogea odată pe fiul său l-a-ntrebat
Niscaiva zaharicale vreodată d-a mâncat.
Copilul său îi răspunse că n-a mâncat nicidecum.
Hogea îl întreabă iarăși: – Dar ce mănânci tu acum ?
– Pâine uscată cu apă. Hogea zise: – Așadar,
Socotești tu c-ar fi-n lume vrun alt mai dulce zahar
Ca astă pâine uscată ce o uzi și o îmbuci,
Cu atâta gust și foame cât ș-altui poftă aduci ?”
Ce or fi fost zaharicadele? Acele bunătăți pe care, dacă apuci să le guști, nu ai cum să te oprești din mâncat. În afară de prăjitura scoarță, ar merita incluse în categoria zaharicadelor și gogoșile de casă cu ciocolată.
Pentru un rezultat pufos, încântător, urmează rețeta noastră de aici și înlocuiește gemul de căpșuni cu umplutură de ciocolată, pe care o realizezi topind pe foc ciocolata preferată sau astfel: într-o crăticioară pune la fiert 150 g de apă, cu 100 g de zahăr. După ce s-a dizolvat zahărul și a început să fiarbă apa, adăugă 50 g de pudră de cacao și amestecă bine cu o lingură de lemn.
Pufoasele gogoșele cremoase la interior sunt perfecte pentru orice ocazie, când aveți poftă de un desert. Dar, atenție! Se lasă cu pete dulci de ciocolată. 😉
Măr copt în foietaj
VEZI REȚETACinnamon Rolls
VEZI REȚETABanane umplute cu ciocolată în foietaj
VEZI REȚETA© Copyright 2021 GoodMills România. Toate drepturile rezervate.