În Povestea lui Harap Alb, una dintre basmele românești cele mai frumoase și mai bogate în semnificații, ospățul de la curtea împăratului Roș este cum se cuvine: 12 harabale cu pâine, 12 ialovițe fripte și 12 buți pline cu vin.
O masă simplă și autentică, gustoasă și hrănitoare, ideală pentru drumeții din poveste și pentru oricine dorește să își recapete puterile. 😊Iată rețeta de ialoviță friptă:
Ia o bucată mare de mușchi de vită, spal-o bine, săreaz-o după gust și prăjește-o pe ambele părți într-o tigaie în care ai pus unt și o ceapă tăiată fin. Adaugă puțină apă și mai las-o câteva minute pe foc.
După ce a scăzut apa, unge carnea cu untură și pune-o într-o tavă, la cuptor. Când e gata, taie carnea felii subțiri și bucură-te de aroma sa intensă, echilibrând gustul bogat cu pâine albă de casă și un pahar de vin roșu.
Ți-am pregătit și rețeta de pâine de casă, astfel încât masa voastră să fie chiar ca în poveste:
Ai nevoie de 1 kg de făină 000 Raftul bunicii, 20 de grame drojdie, jumătate de litru de apă și jumătate de linguriță de sare. Pune făina într-un bol, pregătind cuibul pentru drojdie. Adaugă apa călduță peste drojdie, apoi amestecă ușor până când obții o pastă cremoasă. Poți turna peste această pastă făina de pe marginea adânciturii, apoi pune bolul la cald pentru maxim o oră.
După ce a crescut coca, frământă cu puțină apă călduță făina în care ai aruncat sarea, apoi pune aluatul direct în tava pregătită pentru cuptor și lasă-l să se umfle. Adaugă puțină apă deasupra și este gata pentru a se rumeni în cuptor.
Parcă nimic nu te îmbie la masă mai tare decât mirosul de pâine proaspăt scoasă din cuptor, nu-i așa?
Măr copt în foietaj
VEZI REȚETACinnamon Rolls
VEZI REȚETABanane umplute cu ciocolată în foietaj
VEZI REȚETA© Copyright 2021 GoodMills România. Toate drepturile rezervate.