Clătitele vor rămâne întotdeauna un preparat la care ne vom întoarce cu drag. Consistența lor și varietatea felurilor în care pot fi pregătite fac din acest deliciu unul dintre preferatele tuturor.
Îți propunem astăzi trei rețete altfel de clătite, un trio pentru toate gusturile, perfect pentru orice ocazie:
Clătite cu somon
Timp de pregătire: 1 oră
Perfecte pentru aperitivul unei mese festive, aceste clătite au un interior cremos, sănătos și delicios, așa că nu ai cum să le refuzi. Cu siguranță invitații tăi la masă nu se vor opri la o porție.
Ingrediente pentru clătite:
150 g făină 000 Raftul Bunicii
300 ml lapte
4 ouă
1 lingură de unt topit
1 vârf de cuțit de sare
Ingrediente pentru umplutură:
300 g cremă fină de brânză
250 g somon afumat
1 legătură de mărar
Ulei pentru uns tigaia
Mod de preparare:
Realizează cu ajutorul mixerului un amestec fluid din făină, lapte, ouă, sare și ulei, apoi prăjeste clătitele într-o tigaie încinsă, fiecare într-un strop de ulei, pe ambele părți, cu grijă ca aluatul să fie întins în strat subțire.
Taie în fâșii somonul, apoi unge clătitele cu crema de brânză, în care ai încorporat mărarul, tocat mărunt. Așează fâșiile de somon și rulează delicat clătitele. Lasă-le câteva minute să se odihnească, apoi taie rulori late de 3 cm.
Ornează un platou cu aceste minunății, presărând printre rulouri măsline, frunze de ruccola sau sâmburi de rodie, apoi pune-l în frigider pentru 30 de minute.
Clătite roșii
Timp de pregătire: 40 de minute
Aceste clătite arată atât de bine, că nu vei dori să le mănânci. Abia după ce te vei sătura de fotografii, vor începe să dispară din farfurie. Culoarea lor specială le face potrivite pentru o surpriză romantică, dar pot fi și senzația unei duminici speciale în familie.
Ingrediente:
250 g de făină 000 Raftul Bunicii
1 linguriță de sare
5 ouă
500 ml lapte la temperatura camerei
40 g de unt topit
Ulei pentru uns tigaia
50 g de zahăr
Un plic de zahăr vanilat
Coaja de la o lămâie
2 linguri de suc de sfeclă roșie
Mod de pregătire:
În aluatul pentru clătite, pe lângă toate ingredientele menționate, încorporează și sucul de sfeclă roșie, pentru o culoare naturală și vibrantă, apoi folosește mixerul pentru un rezultat perfect. Prăjiți clătitele cu grijă pe ambele părți – puteți să fiți mai generoși cu grosimea lor de data aceasta.
Umplutura poate fi așa cum vă place. Fiecare dintre membrii familiei își poate crea desertul lui special. Noi îți sugerăm să încerci și o umplutură de brânză dulce cu stafide, pe lângă dulcețurile de casă care așteaptă cuminți pe rafturi. Pentru ornare, afinele și frișca pot fi o alegere spectaculoasă.
Clătite americane
Timp de pregătire: 1 oră
Faimoase în toată lumea, clătitele americane au pătruns timd și în bucătăria românească. Sunt diferite de surorile lor subțiri, dar cel puțin la fel de gustoase. Consistența pufoasă este ceea ce le dă farmecul aparte, iar aspectul lor relaxat le face potrivite pentru un mic dejun plin de răsfăț.
Ingrediente:
350 g faină 000 Raftul bunicii
450 ml lapte
3 ouă
Un sfert de linguriță bicarbonat
2 lingurițe praf copt
Un varf de cuțit de sare
4 linguri zahar
Un plic de zahar vanilat
5 linguri ulei
1 cubuleț de unt
Mod de pregătire:
Amestecă făina cu praful de copt, zahărul și bicarbonatul, apoi trece prin sită acest amestec. Separă gălbenușurile de albușuri, apoi mixează ambele părți – albușurile până când spuma stă fix dacă întorci recipientul în care le-ai bătut, iar gălbenușurile mai puțin, cu un vârf de cuțit de sare.
Adaugă peste gălbenușuri laptele și uleiul, apoi pune compoziția rezultată peste făină și amestecă bine. A venit rândul albușurilor, care trebuie încorporate ușor, de jos în sus, în acest aluat dens și deja promițător.
Topește în tigaie un cubuleț de unt, apoi înlătură surplusul, astfel încât să rămână un strat foarte subțire și uniform. Adaugă primul polonic de aluat chiar în centru, fără să miști tigaia pentru a mări suprafața clătitei. Îți vei da seama cu siguranță când trebuie să întorci clătita. Repetă acest proces cu toate clătitele rămase, apoi bucură-te de un mic dejun pe cinste.
La capitolul asezonare, posibilitățile sunt nelimitate, așa că poți pregăti borcane cu miere, gem, dulceață, nucă măcinată, sirop de arțar, sirop de ciocolată, rondele de banane sau fructe de pădure congelate.
Nu-i așa că ți-am făcut poftă de un adevărat maraton al clătitelor? Poți încerca și alte variante din Raftul cu rețete: clătite cu brânză sau un tort delicios din clătite cu zmeură.
Poftă bună!
Mini clafoutis cu fructe de pădure
VEZI REȚETARețetă pentru negresă sănătoasă, din banane
VEZI REȚETARulouri cu șuncă și cașcaval pentru picnic
VEZI REȚETA© Copyright 2021 GoodMills România. Toate drepturile rezervate.