fbpx

Apple crumble în pahar

Icon print Print

Apple crumble este una dintre cele mai simple și rapide idei de desert! În plus, este savuros și sățios, îmbinând textura cremoasă a spumei de smântână cu un crumble crocant și aromat. Deși acest desert poate fi montat și servit în multiple moduri, îți propunem astăzi să te bucuri de asocierea texturilor atât de diferite și în mod vizual – prin sticla unui pahar.

Prepară apple crumble când ești în pană de idei sau când ai poftă de o gustare delicioasă și sănătoasă pentru întreaga familie.

 

Timp de preparare: 40 de minute

Număr de porții: 4 porții

 

Ingrediente:

  • 80 grame de Făina Superioară 000 de la Raftul bunicii
  • 120 grame zahăr
  • 45 grame fulgi de ovăz
  • 80 grame unt de la frigider
  • 180 ml smântână
  • 150 grame iaurt grecesc
  • 3 mere mari, orice sortiment
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 1 linguriță zahăr vanilat

 

Mod de preparare:

Primul pas este să pregătești blatul tip crumble, pe care îl vei coace câteva minute. Încinge cuptorul la 200°C și pune o foaie de copt pe o tavă. Într-un bol amestecă toată făina Superioară 000 de la Raftul bunicii cu jumătate din cantitatea de zahăr și fulgii de ovăz. Apoi adaugă 50 de grame din untul proaspăt scos din frigider și amestecă cu degetele pentru a obține o textură nisipoasă. Este important ca untul să fie rece pentru ca aluatul să aibă consistența potrivită.

Pune amestecul pe tavă și coace timp de 15-20 de minute, până când crumble-ul devine auriu și crocant, apoi lasă-l la răcit.

Taie merele în cuburi de dimensiune mică sau în felii subțiri, eliminând coaja și cotorul. Într-o tigaie, topește restul de unt și coace merele tăiate timp de câteva minute, până devin ușor moi. Adaugă restul de zahăr și scorțișoara, amestecă bine și lasă totul la gătit la foc mic încă 5 minute. Ia tigaia de pe foc și lasă merele la răcit.

Pentru prepararea cremei vei avea nevoie de un mixer, care te va ajuta să obții o textură ușoară, aerată, de spumă. Bate smântâna timp de 2-3 minute, până când prinde o consistență de frișcă moale. Adaugă zahărul vanilat și continuă să mixezi până când crema devine mai consistentă. Cu o spatulă, amestecă ușor iaurtul, fără a pierde din volumul aerat al smântânii.

În fiecare pahar pune un strat subțire de crumble, apoi un strat de cremă, urmat de un strat de măr caramelizat. Repetă pașii pentru încă trei straturi. După gust, mai poți orna cu puțină scorțișoară sau bucățele de caramel.

Apple crumble se servește rece, ideal după ce s-a odihnit 1-2 ore la frigider unde aromele se îmbină.

Poftă bună!

 

Măr copt în foietaj

VEZI REȚETA
Image Măr copt în foietaj

Cinnamon Rolls

VEZI REȚETA
Image Cinnamon Rolls

Banane umplute cu ciocolată în foietaj

VEZI REȚETA
Image Banane umplute cu ciocolată în foietaj