fbpx

Bastonașe de mămăligă cu sare de mare și parmezan

Icon print Print

Bastonașe de mămăligă cu sare de mare și parmezan

 

TIMP DE PREGĂTIRE: 40 minute

Ingrediente
300 g mălai Extra Gold Raftul bunicii
600 ml apă
1 linguriță sare
2 linguri de unt
3 căni de parmezan ras
1 lingură ulei de măsline sau ulei vegetal

Cartofi pai cu o formă perfectă sau o altă gustare, scoasă din tipare? Urmează pașii de mai jos și descoperă ce poți face cu Mălaiul Extra Gold Raftul bunicii și alte ingrediente la-ndemână.

Mod de preparare:

Fierbe apa cu sarea la foc mare, într-o oală sau într-un ceaun. Când apa începe să clocotească, adaugă, în ploaie, Mălai Extra Gold Raftul bunicii, amestecând cu o lingură de lemn. După ce ai adăugat tot mălaiul, dă focul mic și continuă să amesteci conținutul în sensul acelor de ceasornic. Adaugă untul, amestecă cu spor până când acesta se topește, iar apoi adaugă parmezanul ras.

Lasă-l să se facă timp de aproximativ 12 minute, iar când este gata, pune conținutul aburind într-un vas termorezistent și nivelează-l, astfel încât cantitatea să aibă o grosime uniformă, de 1,5 cm. Vei lăsa mămăliga să se răcească în acest vas pentru cel puțin 30 de minute.

După acest timp de așteptare, răstoarnă mămăliga pe un blat acoperit cu hârtie de copt și cu un cuțit, taie mămăliga în bastonașe de 8 cm lungime. Pune apoi bastonașele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, la cuptorul preîncălzit, la 200°C, pentru 5-6 minute.

Servește-le calde, cu sosul preferat (maioneză, sos de usturoi sau sos de roșii).

Și uite-așa, în doar 40 de minute, ai un aperitiv sau o gustare cu care-ți vei da pe spate oaspeții. Aurii, delicioase, cu formă perfectă și cu gust bogat, bastonașele de mămăligă trec cu brio testul pofticioșilor.

Măr copt în foietaj

VEZI REȚETA
Image Măr copt în foietaj

Cinnamon Rolls

VEZI REȚETA
Image Cinnamon Rolls

Banane umplute cu ciocolată în foietaj

VEZI REȚETA
Image Banane umplute cu ciocolată în foietaj