fbpx

Biscuiți bicolori

Icon print Print

BISCUIȚI BICOLORI

Timp de preparare: 60 de minute

Ingrediente:

400 g făină 000 Raftul bunicii
300 g de unt la temperatura camerei
150 g zahăr pudră
2 gălbenușuri
1 linguriță de vanilie
coaja de la o lămâie
25 g cacao

Mod de preparare:

Cerne făina într-un vas, iar în mijlocul ei fă o adâncitură și adaugă cele două gălbenușuri, untul la temperatura camerei, lingurița de vanilie, zahărul pudră și coaja de lămâie. Fără să zăbovești prea mult, amestecă rapid toate ingredientele. La final de “învârtită”, împarte aluatul în două bucăți egale; într-una dintre ele adaugă cacao și mai frământă puțin până când se omogenizează. Apoi învelește fiecare bucată de aluat în folie alimentară și lasă-le cel puțin o oră în frigider. După ce ora de odihnă s-a scurs, vei trece la partea creativă. Hai să încercăm mai multe forme de biscuiți:

Mărțisor: Taie din fiecare fel de aluat câte o bucată generoasă și întinde-o apoi cu mâna în formă de fir, nu foarte subțire. După aceea, împletește „firele” de aluat între ele și formează un mărțișor. Așază formele obținute în tava în care ai pus hârtie de copt în prealabil.

Biscuiți spiralați: Întinde pe masă câte o foaie de aluat de 5 mm grosime din fiecare culoare. Pune-le cu grijă una peste alta și rulează ușor totul până ce obții un sul arătos de aluat.

Apoi, învelește “rulada” în folie alimentară și las-o la rece în frigider. Astfel, vei putea tăia biscuițeii mult mai ușor, în feliuțe de 5 mm grosime. Aranjează-i în tava așternută dinainte cu foaie de pergament.

Pătrățele bicolore: Ai nevoie de două bucăți de aluat cu vanilie și două bucăți de aluat cu cacao. Răsucește-le pe fiecare în parte în formă de fir și suprapune-le una peste alta astfel: jos pune un fir alb și unul negru, iar sus unul negru peste cel alb și unul alb peste cel negru. Bucata obținută învelește-o în folie alimentară, leag-o la capete și modeleaz-o cu măiestrie pentru a forma un pătrat. Pentru laterale plate, poți “lovi” ușor aluatul, pe fiecare parte a lui, de suprafața mesei. Lasă aluatul la odihnă în frigider circa 20-30 min pentru a se întări. Ulterior, taie din el felii de aprox. 5 mm grosime și așază-le într-o tavă în care ai pus înainte hârtie de copt.

După ce ai ales una dintre cele trei forme sau de ce nu, pe toate, preîncălzește cuptorul la 180 de grade. Biscuiții se coc în cca 15 minute. Lasă-i să se răcească înainte de a-i gusta pentru a-i savura pe-ndelete.

Poftă bună!

Rulouri cu șuncă și cașcaval pentru picnic

VEZI REȚETA
Image Rulouri cu șuncă și cașcaval pentru picnic

Prăjitură Pina Colada

VEZI REȚETA
Image Prăjitură Pina Colada

Clătite japoneze cu zmeură

VEZI REȚETA
Image Clătite japoneze cu zmeură