Când vine vorba de rețete italienești, cu siguranță unele sunt mai faimoase decât altele: pizza, paste, tiramisu, ca să nu mai vorbim de delicioșii biscotti (biscuiți). De data aceasta, îți propunem o rețetă tradițională italienească tare dragă nouă: cantucci sau cantuccini, așa cum sunt lăudați în regiunea Toscana.
Biscuiții cantuccini sunt crocanți și aromați, numai buni de înmuiat într-o ceașcă de ceai, un pahar cu lapte sau de ce nu, în vinul preferat. Gustarea perfectă pentru lecturile cu cei mici, mai ales în după-amiezile cu chef de stat la povești.
Timp de preparare: 50 minute
Număr de porții: 40 de biscuiți
Ingrediente:
Mod de preparare
Într-un bol mediu, amestecă zâmbind cele 2 ouă, zahărul granulat, coaja rasă de la portocală și de la lămâie. E rândul făinii Raftul bunicii să fie presărată treptat în amestec, alături de amoniac sau praftul de copt. Frământă totul cu mâinile, până când obții un amestec omogen. Nu uita nici de migdale, acum e momentul potrivit să le adaugi în compoziție. Integrează-le bine de tot, frământând cu multă plăcere.
Aluatul a ajuns la consistența dorită? Împarte-l în două bucăți egale, modelându-le în formă de cilindri. Pregătește o tavă tapetată cu hârtie de copt și pune fiecare cilidru de aluat în tavă, lăsând o distanță măricică între ei. Cu ajutorul unei pensule, unge cilindrii de aluat cu oul bătut.
E momentul să introduci tava în cuptorul preîncins la 180°C și să lași aluatul de biscuiți la copt pentru 15-20 de minute sau oricât de mult este necesar pentru ca aluatul să se umfle. Apoi, scoate tava din cuptor, lasă cilindrii de aluat să se răcorească puțin, apoi taie-i în felii de maximum 1,5 cm grosime, cât încă sunt calzi. Așază fiecare felie din nou pe tava tapetată cu hârtie de copt și mai lasă biscuiții la copt încă 15-20 de minute, la 150°C.
Cât timp biscuiții se răcesc după ce i-ai scos din cuptor, roagă-i pe cei mici să aleagă povestea preferată pentru lectura de după-amiază, pregătește un ceai cald pentru tine și pahare de lapte la temperatura camerei pentru ei, și serviți cu drag biscuiții cantuccini.
Poftă bună!
© Copyright 2021 GoodMills România. Toate drepturile rezervate.