fbpx

Biscuiți cu griș, glazurați cu ciocolată

Icon print Print

BISCUIȚI CU GRIȘ, GLAZURAȚI CU CIOCOLATĂ

Timp de preparare: 40 de minute

Ingrediente:

200 ml lapte
3 linguri de griș Raftul Bunicii
2 linguri fructe uscate tocate mărunt
1 pachet biscuiți simpli ciocolată vrac

Mod de preparare:

Când celor mici le e poftă de ceva dulce și bun, recompensează-i cu un desert pe măsura așteptărilor: biscuiței cu cremă de budincă din griș, glazurați în ciocolată. Sună delicios? Suflecă-ți mânecile și să ne apucăm de treabă!

Pentru început, prepară budinca de griș, pe care o vom folosi ca umplutură. Ia un tel și amestecă energic, într-o crăticioară, laptele și grișul, ca să nu formeze cocoloașe.

Pune amestecul la fiert și continuă să amesteci, altfel laptele se poate prinde de fundul crăticioarei. După câteva minute, când amestecul a dat în clocot și budinca s-a îngroșat, stinge cu grijă focul și adaugă deasupra fructele uscate, bine mărunțite. Nu contează ce temperatură are laptele, rețeta va ieși la fel de gustoasă.

Cu o linguriță, așază uniform budinca peste un biscuite și lipește-l deasupra și pe cel de-al doilea. Strânge biscuiții bine între degete și ai grijă ca budinca din interior să fie distribuită în mod egal. Repetă procedeul până ai folosit toată budinca de griș.

Ultimul pas? Pregătim glazura! Cu dragoste, rupe ciocolata în bucățele și așaz-o la topit într-un vas mic, pe care îl pui deasupra unei crăticioare cu apă clocotită, ca-n procedeul clasic bain marie. Când ciocolata s-a topit de tot, toarn-o cu grijă peste biscuiți. Poți face asta singură sau, de ce nu, îi poți ruga chiar pe cei mici să te ajute la decorat. Doar toată lumea știe că cea mai bună ciocolată e cea care rămâne la final pe mânuțele lor! Yum!

Asta a fost tot. Lasă biscuițeii la răcit și-apoi savurează-i alături de un pahar de lăptic sau o cafea, cum îți place ție. Poftă bună!

Rulouri cu șuncă și cașcaval pentru picnic

VEZI REȚETA
Image Rulouri cu șuncă și cașcaval pentru picnic

Prăjitură Pina Colada

VEZI REȚETA
Image Prăjitură Pina Colada

Clătite japoneze cu zmeură

VEZI REȚETA
Image Clătite japoneze cu zmeură