Timp de preparare: 60 de minute
Ingrediente:
Aluat:
750 g făină Raftul bunicii 650
500 g unt rece
250 g zahăr praf
3 gălbenușuri
o jumătate linguriță de sare
un pliculeț de zahăr vanilat
coajă rasă de lămâie
o linguriță de scorțișoară
Decor:
un albuș de ou
120 g zahăr praf
câteva picături de suc de lămâie
colorant după bunul plac
Mod de preparare:
Pune într-un vas încăpător făina cernută, iar în centru celelalte ingrediente. Untul îl poți tăia în bucățele mici, mici, îți va fi mai ușor așa. Începe să frămânți aluatul repejor, pentru că untul nu trebuie să se încălzească!
Întinde aluatul numai bun între două foi de hârtie de copt și, cu ajutorul sucitorului din dotare, întinde o foaie de aproximativ 5 mm grosime. Apoi, decupează aluatul folosind formele tale preferate de Crăciun.
Bate bine albușul cu zahărul și sucul de lămâie, până ce vei obține o glazură delicioasă de te lingi pe degete. Coace biscuiții în tava tapetată cu hârtie de copt aproximativ 10-12 minute în cuptorul preîncălzit la 190 de grade, apoi lasă-i la răcit și decorează-i de sărbătoare.
Poftă bună!
Banane umplute cu ciocolată în foietaj
VEZI REȚETAMini clafoutis cu fructe de pădure
VEZI REȚETARețetă pentru negresă sănătoasă, din banane
VEZI REȚETA© Copyright 2021 GoodMills România. Toate drepturile rezervate.