fbpx

Biscuiți decorați

Icon print Print

BISCUIȚI DECORAȚI

Timp de preparare: 80 de minute

Ingrediente: 

400 g făină Raftul Bunicii 000
450 g zahăr pudră
200 g unt sau margarină
1 ou
1 albuș
arome după plac (cacao/lămâie/portocală/vanilie)
colorant după preferință

Mod de preparare:

Pentru început amestecă 200 g de zahăr pudră cu margarină sau cu unt și adăugă arome după bunul plac. Pentru biscuiți cu cacao, înlocuiește 50 g din cantitatea de făină cu 50 g cacao. Dacă îți dorești biscuiți aromați cu lămâie sau portocală, pune coaja rasă în compoziție. Pentru biscuți cu vanilie pune semințele de la o păstaie de vanilie sau esență de vanilie.

După ce ai ales aroma biscuiților, adaugă oul bătut bine și făina albă și amestecă temeinic. Pune aluatul obținut într-o pungă de plastic și lasă-l la rece în frigider, pentru două ore. Încălzește apoi cuptorul la 180°.

Aluatul răcit întinde-l cu drag și decupează-l cu diverse forme jucăușe. Tapetează apoi tava cu hârtie de copt sau unge-o cu puțin ulei și pune biscuiții în cuptor pentru 8-10 min, până devin un pic aurii.

Când se răcesc îi poți glazura după cum te îndeamnă imaginația. Pentru a prepara o glazură de poveste, amestecă albușul bătut ușor cu restul de zahăr pudră și colorantul preferat. Pune apoi rezultatul în sac à poche și decorează biscuiții, lăsându-ți imaginația să zboare.

Poftă bună!

Melci cu scorțișoară, preparați cu făină integrală

1 oră și 20 de minute

VEZI REȚETA
Image Melci cu scorțișoară, preparați cu făină integrală

Kourabiedes - biscuiți grecești, cu unt

30 minute

VEZI REȚETA
Image Kourabiedes - biscuiți grecești, cu unt

Chec de mălai, cu struguri

30 minute

VEZI REȚETA
Image Chec de mălai, cu struguri