fbpx

Biscuiți decorați

Icon print Print

BISCUIȚI DECORAȚI

Timp de preparare: 80 de minute

Ingrediente: 

400 g făină Raftul Bunicii 000
450 g zahăr pudră
200 g unt sau margarină
1 ou
1 albuș
arome după plac (cacao/lămâie/portocală/vanilie)
colorant după preferință

Mod de preparare:

Pentru început amestecă 200 g de zahăr pudră cu margarină sau cu unt și adăugă arome după bunul plac. Pentru biscuiți cu cacao, înlocuiește 50 g din cantitatea de făină cu 50 g cacao. Dacă îți dorești biscuiți aromați cu lămâie sau portocală, pune coaja rasă în compoziție. Pentru biscuți cu vanilie pune semințele de la o păstaie de vanilie sau esență de vanilie.

După ce ai ales aroma biscuiților, adaugă oul bătut bine și făina albă și amestecă temeinic. Pune aluatul obținut într-o pungă de plastic și lasă-l la rece în frigider, pentru două ore. Încălzește apoi cuptorul la 180°.

Aluatul răcit întinde-l cu drag și decupează-l cu diverse forme jucăușe. Tapetează apoi tava cu hârtie de copt sau unge-o cu puțin ulei și pune biscuiții în cuptor pentru 8-10 min, până devin un pic aurii.

Când se răcesc îi poți glazura după cum te îndeamnă imaginația. Pentru a prepara o glazură de poveste, amestecă albușul bătut ușor cu restul de zahăr pudră și colorantul preferat. Pune apoi rezultatul în sac à poche și decorează biscuiții, lăsându-ți imaginația să zboare.

Poftă bună!

Coroniță cu camembert

VEZI REȚETA
Image Coroniță cu camembert

Lava cake

VEZI REȚETA
Image Lava cake

Rulouri împletite cu migdale

VEZI REȚETA
Image Rulouri împletite cu migdale